Асен Василев плаши с оставка, ако не мине бюджетът

Това би означавало, че политиката, която води, не се приема
229
Асен Василев плаши с оставка, ако не мине бюджетът
Снимка: БГНЕС

Министърът на финансите Асен Василев коментира, че е провел телефонен разговор с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, в който му казал, че няма как бюджетът на държавата да става заложник на някой шеф на болница.

Причината за това стана заявката на депутатите от ГЕРБ, че ще бойкотират заседанията на НС заради смяната на шефа на „Пирогов“.

„Споделих и моето лично мнение, че ако един министър не може да си осигури подкрепа за политиката, която провежда, най-правилното за него е да си подаде оставката”, уточни Василев.
„Бяхте ме питали какво ще стане, ако бюджетът не се приеме. Отговорих, че това автоматично означава, че политиката, която водя, не се приема от партиите, подкрепящи правителството и ще си подам оставката”, посочи още той.

Според него правилният начин за всеки един министър е да има самостоятелност в политиката, която води, но ако това не бъде подкрепено и той не може да убеди партиите и премиера, че трябва да бъде подкрепено – правилният ход е да си подаде оставката, а не да прави циркове и да блокира държавата.

Василев обаче каза, не е негова работа да иска оставката на здравния министър.

„Бюджетната процедура ще върви, защото е изключително важно бюджетът на държавата да се приеме. Няма как той да стане заложник, на който и да е шеф, на която и да е болница“, отсече финансовият министър след среща с Йордан Цонев от ДПС.

„Разбрахме се новата програма за приемането на бюджета да започне утре в зала с приемането на вече одобрените от комисия данъчни закони”, обяви министърът, като уточни, че през следващата седмица се очаква да бъдат приети план-сметката на държавата, оставащите данъчни закони, както и малките бюджети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още по темата: бюджетАсен Василев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
при това условие, герберастите няма да го приемат или да влязат в парламента.
185
0
 
14
 
! Отговори
Бакшиш данък преди 5 месеца
Фащай пътя
184
0
 
10
 
! Отговори
Айде Василев да те преди 5 месеца
Няма
183
4
 
1
 
! Отговори
икономист преди 5 месеца
Не си от село, а си герберски ***, както повечето, които пишат коментари в тоя сайт. Особено, под статиите на политическа тематика. Не знам защо ***, не предприемат мерки за решаването на този проблем. Това е проблем, защото по този начин се насочва общественото мнение в определена посока. Явно и хората, които се грижат за сайта, получават по нещо от партиите за да си затварят очите. Все пак се надявам съвестта при някои хора да проговори, и да надделее над парите!
182
2
 
23
 
! Отговори
от село преди 5 месеца
Да подава оставка още сега ,никой няма да плаче и да му се моли ,слаб ,слаб и нагъл не знайно дали е с диплома това измислено финансисче ?
181
2
 
5
 
! Отговори
икономист преди 5 месеца
До 175: Мен пък ме плаши перспективата да се върнат Горанов или Ананиев на поста, и да започнат пак да режат от пенсии и социални/инвалидни помощи, за да вържат бюджета. Това е политика, която през последните 33 години не доведе до нищо позитивно за икономиката ни. Само още по-голямо обедняване е донесла рестриктивната бюджетна политика, и все по-бързо намаляване на броя на населението в страната. Разбира се бизнеса е най-доволен от тази политика, защото така има повече пари за "усвояване"...
180
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
БРАВО НА АСЕН ВАСИЛЕВ. ОКОКОРИ ВСИЧКИ ПЕЩЕРНИ КОМУНИСТИ И ГИ НАФЪРФОРИ
179
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Като не ви харесва Посолството гербаджии защо лазите при това Посолство да издаде виза на Мария Габриел за да отиде да се подмазва на американските кметове? Бойко да я прати пак при Лавров в Петербург. Само дето и там вече не я искат.
178
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ГЕРБАДЖИИТЕ СИ ВЯРВАТ, ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ СА ГЛУПАВИ И НЕ ВИЖДАТ И НЕ ЗНАЯТ КАК ТОЧНО ГЕРБАДЖИИТЕ В БЪЛГАРИЯ И ПО СВЕТА ПЛЮЯТ САЩ. ВСИЧКО СЕ ЗНАЕ, ДАЖЕ ПО СПИСЪК ВИ ЗНАЯТ СИГУРНО.
177
0
 
7
 
! Отговори
Баба преди 5 месеца
Кого плашиш бе дете,бау бау бау.баба се се не плаши.ще станеш като мен.тогава плаши.
176
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Къш, слаб министър явно и Харвард е изкарал с търсене в гугъл и хакове. Ако вместо да помпаш инфлацията имаше реален растеж само от ДДС щеше да имаш нужните приходи. Обаче ти помпа ли помпа, свихме разходите и сега се чудиш какъв нов данък да ни набиеш. Да не говорим за свръхпечалбите на моб. оператори, банки, модерната търговия и Лукойл, ти тях не ги пипаш, ти си по-зле от заптиетата клали децата на българите!
175
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А дано тоз късмет от де
174
0
 
15
 
! Отговори
Ми да изчезва преди 5 месеца
Изобщо не ми трябва
173
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дa вpъщaт Bлagи Гopaнoв, бяxмe в nъти no-goбpe!
172
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да взема и канадския "бизнесмен" дето бърка под полите на ощипаните моми. И двете оттрепки всячески се мъчат да продадат България на господарите си от ЕС и САЩ. Съд за държавна измяна!
171
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А дай боже...ама надали!!
170
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Bлagи cъщo бeшe roлям мarьocниk c бюgжeтитe, paзлиkaтa e, чe kиneшe cтpoитeлcтвo и инвecтиции, a npи Kokopчo pecтpиkции, зakpивaнe и cъkpaщeния...
169
2
 
11
 
! Отговори
Такива престъпници преди 5 месеца
Като Кирчо, Кокорчо, Бойко, Зеленски, Байдън никога не подават оставка! Те Трябва да останат на власт защото иначе някой друг който е власт ще ги осъди и ще свършат зад решетките!
168
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да си подава веднага оставката и от министерството направо със свински тръст при бай Ставри...
167
1
 
12
 
! Отговори
Joko преди 5 месеца
Асеннoff , плашиш кучета със салам. Вие с Киррето не разбрахте ли че двама ПОЛУтици в видят на сиджимка , ако е им вървите по гайдата ?