Асен Василев плаши с оставка, ако не мине бюджетът

Това би означавало, че политиката, която води, не се приема
229
Асен Василев плаши с оставка, ако не мине бюджетът
Снимка: БГНЕС

Министърът на финансите Асен Василев коментира, че е провел телефонен разговор с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, в който му казал, че няма как бюджетът на държавата да става заложник на някой шеф на болница.

Причината за това стана заявката на депутатите от ГЕРБ, че ще бойкотират заседанията на НС заради смяната на шефа на „Пирогов“.

„Споделих и моето лично мнение, че ако един министър не може да си осигури подкрепа за политиката, която провежда, най-правилното за него е да си подаде оставката”, уточни Василев.
„Бяхте ме питали какво ще стане, ако бюджетът не се приеме. Отговорих, че това автоматично означава, че политиката, която водя, не се приема от партиите, подкрепящи правителството и ще си подам оставката”, посочи още той.

Според него правилният начин за всеки един министър е да има самостоятелност в политиката, която води, но ако това не бъде подкрепено и той не може да убеди партиите и премиера, че трябва да бъде подкрепено – правилният ход е да си подаде оставката, а не да прави циркове и да блокира държавата.

Василев обаче каза, не е негова работа да иска оставката на здравния министър.

„Бюджетната процедура ще върви, защото е изключително важно бюджетът на държавата да се приеме. Няма как той да стане заложник, на който и да е шеф, на която и да е болница“, отсече финансовият министър след среща с Йордан Цонев от ДПС.

„Разбрахме се новата програма за приемането на бюджета да започне утре в зала с приемането на вече одобрените от комисия данъчни закони”, обяви министърът, като уточни, че през следващата седмица се очаква да бъдат приети план-сметката на държавата, оставащите данъчни закони, както и малките бюджети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още по темата: бюджетАсен Василев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Колкото по бързо подадеш оставка, толкова по добре. И не си мисли, че ще ти се размине, директно трябва да отидеш в затвора доживот. Къде изчезнаха 9 млрд.лева за 9 дни, а кокорчо? Теглиш постоянно заеми, а парите ги няма. Кой ще ги връща тези заеми с лихвите шарлатанин?
145
10
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 5 месеца
Не вярвам,че толкова елементарни хора има в нашялата мила Родина.Ак не се приеме бюджета ще страда целия народ, а не депутатите. Заради един корумпиран лекар в "Пирогов" и ЕГОТО на банканския бек стада цяла Държава.
144
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Колкото по бързо подадеш оставка, толкова по добре. И не забравяй, че ще ти се размине, директно трябва да отидеш в затвора доживот. Къде изчезнаха 9 млрд.лева за 9 дни, а кокорчо? Теглиш постоянно заеми, а парите ги няма. Кой ще ги връща тези заеми с лихвите шарлатанин?
143
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ха ха ха Хасен!
142
1
 
7
 
! Отговори
Перко преди 5 месеца
До АнонименДържавата не са тези 240 негодника в парламента. Държавата сме аз, ти и всички останали на тази територия 6 милиона човечета. И когато нашите избранници, вместо да ни служат ни правят на маймуни да си събират чукалата и да хващат пътя. Какво ме плаши Василев с оставка? Да разписва листа и хайде - един некадърник по-малко. Тези заеми и лихвите по тях кой ще връща? Внучето на мойта тъща ли? Или правнучето?
141
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Най-хубавата заплаха
140
0
 
15
 
! Отговори
Коментар преди 5 месеца
Айде де откога искаме да я подадеш. Давай я веднага и тази на Денков и компанията му. Половин година вече чакаме да я подадете. Направете ни коледен подарък!!!
139
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
а КЪСМЕТ де !а де чул та Господ !!
138
0
 
5
 
! Отговори
Кретен Тагарев чу ли преди 5 месеца
Говори Берлин: Германия не е съюзник на Украйна, не сме длъжни да се намесваме в рамките на НАТО
137
1
 
10
 
! Отговори
Сандо преди 5 месеца
ахахаха плашел той ... след това напъване да е там
136
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Перко Да, ти вероятно искаш да бъде обратното: цялата държава да бъде заложник на бизнеса. И за какво ни е тогава тоя бизнес?
135
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ххаахахаха - сериозно ли Асенчо. Ние се чудим как да се отървем от теб, а ти плашиш да си ходиш. Това е толкова абсурдно, че чак взех да се чудя каква е уловката
134
2
 
10
 
! Отговори
Перко преди 5 месеца
Направете си труд и вижте проекта на бюджет, който предлага Василев."Топ" финансиста предвижда 43 милиарда и 280 милиона ЛЕВА приходи.Разходите са 51 милиарда.Бюджета е с заложени 8 милиарда дефицит.Външния дълг към 30.09 е 43 милиарда и 948 милиона ЕВРО,близо 86 милиарда лева-46% от БВП.Два пъти повече.Тъй като държавата не притежава производствени активи-те са частни, т.е. бизнеса формира БВП, означава че половината от бизнеса е заложен от държавата в лицето на шайката управляващи. Честито.
133
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Огромен късмет е, че имаме това правителство. Проблемът са хората - от обикновени до бизнесмени, през политически партии и възрасти. Вижте образователните резултатите от PISA - на опашката на Европа. Там не става въпрос за висша математика, а за обикновена ориентация и избор. Това означава, че хората не разбират света в който живеят и все отричат проблема, все някой друг им е виновен.
132
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дрогаре,знаеме се всички кой какво представлява и всеки сам си преЦЕНЯ...КУЧЕТО Е ЗАРОВЕНО В ИЗБОРИТЕ И СТРАХА ОТ МАШИННО ГЛАСУВАНЕ,ЗАЩОТО НЯМА КАК ДА ИМА ФАЛШИВИ,ПОДПРАВЕНИ,ЗАЧЕРКНАТИ БЮЛЕТИНИ.
131
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До124. Е и ти , как ще говориш от името на българския народ . Ми ти си Никой. Който е искал го е избрал . Аз съм доволен от избора си .Тия които не са гласували. Да са гласували , цял ден са могли да мислят
130
2
 
9
 
! Отговори
Все едно преди 5 месеца
Да заплашвам в банката че ще се само у бия ако не ми дадат пари!
129
13
 
3
 
! Отговори
БългаринътНеЕтолкоПр преди 5 месеца
2% Му искат оставката това са рус0робите а 98% са доволни от него като министър!
128
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Плаши куче с кокал. Чи6а!
127
4
 
2
 
! Отговори
НЕМА да подам оставк преди 5 месеца
Оставка няма да има Асенчо е българин ***,ще държи власта до последно,може да не е прав но ще стиска СТОЛА както държат власта ШИШИ И Бочко-банкята.Натискаме се по байганьовски да сме в кражбата.Натискаме тука нема достйнство има тапигюзлък.