След време студентите ще изучават структурата на некоалицията, уникална за света

Борисов: Ако не се случи сега, Еврозоната никога няма да се случи
16 дек 2023 12:39, Елка Василева
203
След време студентите ще изучават структурата на некоалицията, уникална за света
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че компромисите в името на важните цели като Шенген и еврозоната са определящи за сегашното управление.

"Напредъкът по Шенген можеше да се случиq само когато ЕНП и либералното семейство работят заедно", допълни Борисов.

Още по темата
Той подчерта, че след време студентите политолози ще изучават структурата на некоалицията, която по думите му е уникална за света.

"В желанието си да чегъртаме се самоизчегъртахме всички. Ако погледнете последните няколко премиери, дори тази дума премиер в България девалвира, защото премиерът може да си тежи на мястото, когато зад него има мощна парламентарна група, подкрепена с мнозинство и решенията му могат да станат факт", каза още Бойко Борисов.

Еврозоната няма никога да се случи, ако не сега. Това каза още лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Националната зимна академия „Лидерството и мирът – отговорности и предизвикателства пред жените на ръководни позиции“, която събра в Казанлък жени от структурите на ГЕРБ в цялата страна. По думите му има ясни сигнали, че държавата ни е стабилна.

Според Борисов ГЕРБ са изпълнявали своите функции за влизане на страната в Шенгенското пространство. Той посочи, че не е несправедливо Австрия да иска да върне мигрантите в България, тъй като през последните години “от нулева миграция” е станало така, че мигрантите минават директно през страната. “Ние направихме много, осигурихме 150 млн. евро от Европейската комисия, усилихме техниката на гражданите и тогава казваха, че България е пример”. Според него България може да поиска още граничари от Румъния, смесени патрули. Трябва да убедим Европа, че границите ни са сигурни, категоричен е той.

Харчим огромна енергия в обществото с разделителни процеси, каза още Бойко Борисов. По думите му народът не прощава глупостта, а политиците по един или друг начин се държат глупаво.

“Пет пъти поредни избори с един и същ резултат, над милиард похарчени за тях”, напомни Борисов. Той изрази мнение, че в момента българският народ е по-обединен от всякога. “Всъщност нацията не води към Москва, иска Европа, Америка, Канада, това иска основната част от обществото ни”, каза лидерът на ГЕРБ. Ние направихме всичко, което се искаше относно конституционни промени и съдебни реформи, за да затворим една част от темите, добави той.

По думите му ГЕРБ винаги са водили една балансирана политика. “В уникалността на тази грозна дума “сглобка” стои именно Украйна. До войната сме се придържали винаги към балансираната политика за добросъседство с всички държави”, каза той. Когато нападнеш цивилно население и тръгнеш да завземаш чужда държава, ние трябва да имаме едно наум какво може да се случи на Балканите и затова позицията ни е точна и ясна – подкрепа за Украйна, каза още Бойко Борисов.

Относно преместването на Паметника на Съветската армия Борисов коментира, че той е за преместването на монумента в Музея на социалистическото изкуство. Това трябваше да стане без насилие, без агресия, която разделя обществото, с ясно обяснение, времето е такова, държавата се е променила, въпреки че почитаме историята, каза още той, цитиран от БТА.

Борисов изрази надежда идната седмица да има приет държавен бюджет. По думите му той ще бъде компромисен, но е по-добре за държавата да се случи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защото той е прав, в Китай ще го изучават като пример за лидер, който е затрил държавата и народа си. В ЕС няма да го изучават, защото ще изучават Корана
71
1
 
18
 
! Отговори
Цв. преди 4 месеца
Колко трябва да си *** и нагъл, за да говориш такива глупости, че и да си вярваш???
70
0
 
10
 
! Отговори
Хайде пак глупости преди 4 месеца
Ще изучават "Винету" и Вожда Б.Б. в БГ кумонизма.ХАЙ.
69
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Чудя се защо мисирките са толкова обсебени от простия,та не пропускат да отразят всяка негова глупост?
68
1
 
12
 
! Отговори
Бебо преди 4 месеца
Как фарисейски променихте разрушението на ПСА, във преместване на паметника. По-голям лицемер от Борисов няма, да коментира руският орден, който му е връчен за опазването на паметника, когато е казал, че докато той е политик, ПСА няма да се мести. Но няма кой да му задава правилните въпроси.
67
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вие сте про*сти и това е факт, аз не съм! Вие си мислите, че така ще е винаги-не, няма да е така! Западна Европа ще стане земя на емигранти и религията, която ще има силата да я обедини ще е ислямът. България ще се свие до откъсната от Черно море. Единственото спасение за нас и останалите християни в Македония ще е Сърбия, а за Сърбия и другите християнски централноевропейски народи спасението ще е в приемника на Византия- Русия. Не го знаете, защото не сте визионери.
66
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Докато тоя мегакрадец и лъжец не влезе в затвора,няма да се оправим.
65
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Koпейки, при ГЕРБ бяха най-успешните години за България, поне от 1944г. насам, в това няма никакво съмнение! Единствения ви шанс да махнете харвардците, е да гласувате пълно мнозинство на ГЕРБ, за да не са зависими от разни дребни коалиционни партньори, които да им извиват ръцете! Доказали са че могат да работят за България, и пак ще го направят
64
17
 
3
 
! Отговори
Ралица преди 4 месеца
Поздравления за Борисов 600000българи гласуват за ГЕРБ за България
63
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Навсякъде сме принудени да работим с хора, с които не сме съгласни: на работа, в университета. Не може да очаквате, че ще намерите 60-70% хора, които да са абсолютно на същото мнение и позиции. Така че, т.н. "сглобка" си е единствено възможното. Другите имат 35%. В крайна сметка, така са гласували хората, но голяма част от тях го забравят и почват да реват и тръшкат, че са ги "излъгали". Почакайте докато другите ви излъжат. Тогава ще разберете какво е лъжа.
62
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Изпраният от прокуратура и политици да каже защо България е единствената страна в Европа,която няма медицински хеликоптер???Защо по време на неговото управление останахме най-бедни,най-болни,най-бързо изчезващи,с най-много функционално неграмотни ученици?Защо,бе?Защо след всичко това нямаш срам да ръсиш глупости и лъжеш простите,които още ти се връзват?
61
15
 
3
 
! Отговори
Ралица преди 4 месеца
Поздравления за Борисов Лидер Политик Държавник НАЙ успешният на прехода
60
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Достатъчно глу*пави мафиоти ГЕРБ и не само те са вложили откраднатото в офшорни банки, които са филиали на западни такива и днес нямат достъп до авоарите си освен чрез изпълнение на политически поръчки от Запада. Много сгрешихме 60% негласуващи! Не биваше ТЕЗИ да остават във властта! Нищо интересно за изучаване освен,че в България и не само тук след Перестройката престъпните групировки участват директно в политическата власт макар, че кое е престъпно и кое не според Западния морал?!
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако не стане сега винаги може да стане по-късно.
58
2
 
11
 
! Отговори
Кики преди 4 месеца
Ще бъдете запомнени като политическото дъно на Бг,което е пряко отговорно за разпада на съвременна бг.хората,които нищо не са построили,но за сметка на това рушат.хората,които са на пряко подчинение на чужди посолства.хората,които един патрон не са купили (физически получен)за армията ни,но я обезоръжават безвъзмездно.хората,които твърдят че са демократи,но отказват референдуми-пряката форма на демокрацията.хората,които,не милеят за народ и родина,а само за постъпленията от търговията с нац инт
57
3
 
8
 
! Отговори
ГЕРЕН преди 4 месеца
ДАНО ДА ДАДЕ БОГ В ПРАВНИЯ ФАКУЛТЕН ДА ИЗУЧАВТ КАК СЕ ОСЪЖДАТ КРАДЦИ МУШЕНИЦИ И МАНИПУЛАТОРИ. А ЗА ТОЗИ САМО ОТВРАЩЕНИЕ СЪД И ПРИСЪДА.
56
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всъщност, като се замисля... тиквата е мутра, член на СИК и това е все едно Пабло Ескобар да го направят министър на полицията на САЩ, кмет на Ню Йорк а после и президент. Това наистина е уникално - историческо постижение, което го няма никъде другаде по света
55
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Васил Божков няма да тръгне по телевизиите да лъже. ГЕРБ са ОПГ, вземали са такса "спокойствие" от всички стигащи до еврофондове фирми минимум 10 %. Техните фирми достигащи до европейски или обществени средства на принципа на "каскадата" отгоре надолу към подизпълнителски те фирми са присвоявани 2/3 от парите. Всички закони и наредби приети от Парламента обслужват техни и западни интереси.
54
2
 
11
 
! Отговори
Хастар ага преди 4 месеца
Пак лъжеш ку.чи си.не!
53
1
 
11
 
! Отговори
Докато преди 4 месеца
Тоя ачен и нагъл ром не напълни трапа, за клета България няма никакъв шанс!