Денков: Добрата новина, с която изпращаме 2023-та, е, че гледаме все по-уверено напред

Хората са по-спокойни за бъдещето, отбеляза премиерът
25 дек 2023 10:45, Нели Христова
231
Денков: Добрата новина, с която изпращаме 2023-та, е, че гледаме все по-уверено напред
Снимка: БГНЕС

"Коледа е. Празник на обичта, на семейството и на радостта, която споделяме с близки и приятели.

На този светъл ден можем да направим и нещо повече - да бъдем заедно и да преодолеем различията си. Можем да бъдем хора със собствено мнение, но да обсъждаме какво ни обединява и да се грижим един за друг", това каза премиерът акад. Николай Денков в коледното си обръщение.

Ето цялото обръщение на премиера:

Добрата новина, с която изпращаме 2023-та, е, че гледаме все по-уверено напред. Последните допитвания до общественото мнение показват, че почти 60% от българите очакват по-добра нова година. Според Евробарометър оптимистите са над 3 пъти повече от песимистите. А това е доказателство, че хората са по-спокойни за бъдещето.

На Коледа, когато празнуваме раждането на доброто, нека се запитаме какво е най-важното за нас като нация. Коя е каузата, която ни обединява? Как да направим живота по-добър за всички българи и да пребъдем като нация.

Последните бюджети системно и значително повишават инвестициите в хората. Осигуряваме социална подкрепа за семействата с деца и ще продължим да създаваме условия за кариерното развитие на младите родители. България е на второ място по ръст на заплатите в Европейския съюз, като те ще продължат да се увеличават и догодина. Целта ни е доходите да изпреварят в пъти инфлацията. А тя да бъде ограничена. И вече успяхме да я свалим на нива, по-ниски от преди войната и преди енергийните кризи.

Но най-голямата промяна, по която работим, е да превърнем икономиката на евтината работна ръка в икономика на високата добавена стойност. Вече привличаме стратегически инвеститори, които ценят знанията и уменията на българите и искат да ги включат в технологиите на бъдещето. Защото най-добрата социална програма е хората да имат стабилна и добре платена работа.

Вече виждаме първите резултати от тези усилия. Все повече българи се връщат в родината. Раждаемостта се повишава. За първи път след началото на прехода семействата отново влизат в модела с две деца.

А децата на България трябва да растат и да развиват способностите си тук, в родината си. Във времена на предизвикателства всички ние се нуждаем от вяра в бъдещето и от смирение пред различията, за да изградим по-успешна държава. По-добри сме, когато сме заедно – и в грижите, и на празника.

Весела Коледа!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
6
 
30
 
! Отговори
Рендето преди 4 месеца
Преживяхме премиер ТИКВА, сега си имаме премиер ПЛЪХ, който е неонацист с приоритет бежанците и Украйна! ОТВРАТ!
170
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В страната на Тиквите и Прасетата всеки ден е коледа и хелуин!
169
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До а престанете България е бита карта. Тоя на снимката след оня безмозъчният от Банкя я доубива. Какво остава на българина освен евакуация, а това тука ще бъде и занапред територия, но ако всички се евакуираме ще стане ничия земя. Нали така обичат да представят в една телевизия България. Те я представят така защото изпълняват волята на чуждите окупатори, не ония от паметника, а тези истинските от Козяк 16. Анадъмно! Не се коси повече, сега когато знаеш истината стани свободен и отхвърли робството, което те тормози и затваря!
168
0
 
7
 
! Отговори
а престанете преди 4 месеца
До 3 *** що ме занимаваш с кой къде нахлул и при това единствено с Русия като главен изпълнител , Ирак , Либия , Югославия ..... , дори това не ме интересума , интересува ме какво ще правим със България .
167
2
 
2
 
! Отговори
8 преди 4 месеца
Като такава, безопасността да бъдеш по-далеч от битка ще изисква възможностите за евакуация, независимо дали по въздух, земя или море, може да се наложи да се преместят на стотици километри от фронтовата линия, преди жертвата и самата платформа MEDEVAC да са действително защитени от NPA огън.
166
2
 
3
 
! Отговори
7 преди 4 месеца
какъвто и да е тип продължителни въздушни операции срещу руските сили, което включва въздушна медицинска евакуация (MEDEVAC) от позиции на предната линия или зони, съседни в обхвата на руски противовъздушен огън. MEDEVAC от сухопътните сили също рутинно е атакуван от руските сили. САЩ трябва да приемат, че усъвършенствани, точни и много далекобойни оръжейни системи ще бъдат лесно достъпни за бъдещите NPA.
165
6
 
19
 
! Отговори
Баба Ванга преди 4 месеца
Денков ще умре на голям български празник! Когато и да се случи - голям празник ще бъде!
164
2
 
3
 
! Отговори
6 преди 4 месеца
2 Има няколко други предизвикателства, които бяха признати, и по този начин настоящият конфликт в Украйна предлага възможност за разработване на тактика, обучение и здравна система в процес на подготовка за бъдещ конфликт с NPA. Медицинска евакуация. По време на GWOT господството в бойното пространство от силите на САЩ обикновено се установява бързо и заплахите обикновено се отстраняват, преди да може да се извърши медицинска евакуация, с изключение на редки изолирани случаи. Според дискусии с военни от украинското министерство на отбраната, към момента има минимална способност за украинските
163
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Коки - Няма лошо в словото му, ама, ако можеше ей така, да тръкне със сапунчето и да забравим какви ги говореше и вършеше буквално до вчера. И за манипулатор не става.
162
2
 
4
 
! Отговори
5 преди 4 месеца
които са използвали неконвенционални стратегии и тактики поради изключително неравностойните си бойни способности.Способността им да прилагат нападателни и отбранителни стратегии срещу американските сили беше ограничена. Например, по време на GWOT господството на САЩ във въздуха, земята и морето осигури относителна свобода на движение за медицинска евакуация. Войната в Украйна обаче е много по-различна работна среда. Русия разполага с еквивалентни или превъзхождащи бойни сили на Украйна, което ограничава украинската мобилност и евакуация.
161
3
 
3
 
! Отговори
4 преди 4 месеца
Конфликтът в Украйна представлява уникална възможност за САЩ да се подготвят за бъдещи потенциални конфликти с почти равностойни противници (NPA) противникови нации с еквивалентна военна сила. Русия като цяло се смята за NPA за САЩ, защото има армия с подобни способности. Настоящата заплаха от NPA, като Китай или Русия, е на най-високото си ниво от епохата на Студената война.1 За повече от 20 години по време на Глобалната война срещу терора (GWOT) в Ирак и Афганистан американските военни сили и техният медицински корпус са участвали в конфликт срещу бунтовнически или терористични организаци
160
3
 
4
 
! Отговори
3 преди 4 месеца
На 24 февруари 2022 г. Русия нахлу в Украйна в това, което нарече специална военна операция. Глобалната група за хирургическа и медицинска подкрепа (GSMSG), неправителствена организация, която предоставя медицински грижи и обучение в зони на конфликт, мобилизира първия американски хирургически екип в Украйна, пристигайки там на 5 март 2022 г. През последните 12 месеца GSMSG работи заедно с украинските сили и доставчиците на здравни услуги (вижте Приложението).
159
2
 
3
 
! Отговори
2 преди 4 месеца
Global Surgical and Medical Support Group, който предоставя помощ, обучение, медицинска подкрепа и хирургическа подкрепа на Украйна от началото на руската инвазия през февруари 2022 г. Екипът има богат опит в медицината, хирургия, строга среда, конфликтни зони и изграждане на капацитет на партньорската нация. Научените тук уроци биха могли да помогнат на САЩ да предвидят предизвикателствата и успешно да планират предоставянето на медицинска помощ в бъдещ конфликт срещу противник с възможности, близки до техните собствени.
158
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
През последните 20 години на Глобалната война срещу тероризма САЩ отбелязаха значителни подобрения в своята система за доставка на медицински средства в военни дествия. Въпреки това, по време на тези конфликти вражеските сили нямаха паритет с оръжията, способностите или персонала на САЩ и съюзническите сили. Войната срещу държави като Китай и Русия, които се считат за почти равностойни противници по отношение на способности, ще предизвика медицинското обслужване на бойното поле по много различни начини.
157
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 месеца
"Коледа е. Празник на обичта, на семейството и на радостта, която споделяме с близки и приятели."...АЙДИОТА дори не е и чул,че "коледата" всъщност е празнуване на РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО !!!!...Белобрадия старец с тръскащото се шкембе,летящ на шейна ,теглена от елени,е ПРИВНЕСЕНА СЪЗНАТЕЛНО ЗАБЛУДА с цел да се ОТКЛОНИ съзнанието !
156
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гушнал се под ръка с баш мафиотите в България и решил че това е момента да поучава, повлиява и вдъхновява! Безсрамно сламено човече.
155
1
 
11
 
! Отговори
Коки преди 4 месеца
Словото му е като от соца, клишета, оптимизъм, пожелателни празни приказки.
154
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гледаш си ти у кесията влечуго ! ти си нагъл нахален пронивен Абсолютно Нелегитимен ,докопал се до власт с Лъжа и Измама -жалка марионетка на турци,еничари ,дс, мутри,чужди държави и крадци!
153
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Безплодния премиер на посолствата, който никога през живота си не се е грижел за никой освен себе си, разправя за грижи. То той се погрижи като беше министър на образованието на децата и сега имаме най-неграмотните деца в Европа.
152
2
 
3
 
! Отговори
7 преди 4 месеца
"и наличието на хора на място, по целия свят, осигурява ръководство за интервенции." Аарон насърчава всички възпитаници или студенти на SSP, които се интересуват от пресечната точка на сигурността, хуманитарната помощ и медицината, да се свържат с него. В момента сближаването на сигурността и хуманитарната помощ е сравнително ниша, но с разширяването на GSMSG можете да сте в течение на връзките по-долу.