Пеевски: Парламентарна комисия за дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса

Недопустимо е правосъдието да се случва по клубове и на тъмно, посочва председателят на ПГ на ДПС
Обновена: 6 фев 2024 09:04 | 6 фев 2024 08:13, Елка Василева
190
Пеевски: Парламентарна комисия за дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса
Снимка: архив, БГНЕС

Незабавното създаване на временна парламентарна комисия, която да провери фактите и обстоятелствата, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса, ще предложи на партньорите от евроатлантическото мнозинство в Народното събрание председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Предложението идва в отговор на призива на гражданската организация „Антикорупционен фонд“, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Още по темата
Правовата държава означава държава с обективна и независима съдебна система. Недопустимо е правосъдието да се случва по клубове и на тъмно. Това не е първият случай, в който се разкрива нерегламентирано влияние в правосъдната система, но трябва да бъде последният. Обществото трябва да знае какво се е случвало и нашата отговорност като народни представители е да осветим лошите практики и да направим така, че да бъдат невъзможни занапред.

Парламентът, който е натоварен от Конституцията и хората с най-голяма отговорност за укрепването на правовата демократична държава, и ние като народни представители им го дължим.

Със съгласието за промени в Конституцията и сформирането на евроатлантическото конституционно мнозинство, ние започнахме реформирането на правосъдната система, което трябва да довършим, за да възстановим държавността и справедливостта в името на хората“, се казва в позицията на лидера на ПГ на ДПС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПИШЕТЕ В ГУГЪЛ ЗАКОНА РИКО, И ЩЕ ВИ ИЗЛЕЗЕ ВСИЧКО ЗА МУТРАТА ШИШИ ЗАЩО ГО СЪДЯТ АМЕРИКАНЦИТЕ
161
0
 
2
 
! Отговори
АДВОКАТ преди 2 месеца
Доказан Престъпник ще разследва Убит Доказан Престъпник . Добре дошли в Шенген и Еврозоната . Държавата трябва да се погрижи за Мутрите като Пеевски , както го направи преди влизането в ЕС - МВР изби всички Мафиоти набързо .
160
0
 
1
 
! Отговори
Пею преди 2 месеца
А аз предлагам да създадем комисия за следене на комисията на комисиите!
159
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПР кампанията продължава. Парите как са?
158
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
''Уж'' това , ''уж'' онова , НО в СЪД. СИСТЕМА ВСЕ ПАК Е ДЕСИСЛАВА АТАНАСОВА , от герб е !Така че отново , осъдени от герб , ДПС , и ШАЙКАТА ИМ , няма да има !
157
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Баце и Пеевски : Свидетели няма да има !Всички техни ''работници'' , си заминават един по един !А КТБ , МАГНИТСКИ , БАРСЕЛОНА и ШАЙКИТЕ ИМ още много дълго ще спъват държавата към ЕС и Шенгена !
156
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пеевски да каже нещо за бай Христо Бисеров ,... защо не беше осъден , а се изчака да мине ДАВНОСТТА на делото !МЕРСИ !
155
0
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 2 месеца
Шиши изобщо не е предложил създаването на парламентарна комисия ,а само е подкрепил такава,предложена от Антикорупционния фонд. Но понеже е любимеца на днесбг го изкарват едва ли не за най-големия борец срещу корупцията.
154
0
 
4
 
! Отговори
Главанак преди 2 месеца
Цирк- мафията в Парламента да създаде комисия, която да разследва мафията в съдебната власт! И това го иска кой- лицето, за когото има данни, че е покровителствал Божанков! Нищо ново под слънцето, както и резултата от дейността на една такава комисия- няма данни за престъпления! Както и по- много други знакови проверки. А обществото търси и иска справедливост- няма, няма и да има, докато не изметем цялия този политически ***!
153
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
грух грух грух коледа ще доиде-голям празник за българите
152
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
комисия праят като искат да потулят случая и да не свършат нищо.
151
0
 
13
 
! Отговори
Казума преди 2 месеца
И всеки член на комисията ще ръководи собствена подкомисия, а на дъното на йерархията ще има една претоварена секретарка, със задача да генерира кашони хартия за архива и са симулиране на дейност докато останалите си събират 6 цифрените заплатки за да си седат у дома.
150
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Бунгар През 2021 г. имаше твърдения, че Пеевски и охраната му са били пребити в Дубай от руски спецназ. Причината - големи суми пари.
149
0
 
10
 
! Отговори
Почетен председател преди 2 месеца
Пеевски е социално пълен. В политиката нека даде път на кльощавите.
148
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е Г А Т И държавата Феномен Магнитски да говори за престъпност
147
0
 
18
 
! Отговори
ШишиПрасеЖенати_се_е преди 2 месеца
Кога ще има комисия за разследване на Делян Пеевски и групата около него?
146
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НАИ ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ШИШИ ПРАСЕТО И БОКО ГОВОРЯТ ЗА ПРАВОСЪДИЕ БОЖЕ БОЖЕ, ДОКЪДЕ Я ДОКАРАХМЕ ЖАЛКАТА БЪЛГАРИЯ
145
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Грух!
144
1
 
13
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 2 месеца
Вас алабалистите, т.нар. демократи ви управляват от ДПС и лично г-н Пеефски ви диктува правилата на играта! Боли ви, срам ви е, но изпрахте и Пеефски и Борисов, и се оженихте за мафията, срещу която уж се борихте, а демократи ?!? Изпързаляха ви алабалисти, като кирчовците и кокорчовците, и сега се чувствате пре..ани! Такива сте, винаги сте били такива - пре..ани демократи, обичате да ви е вътре пеефския шпек!
143
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е някакъв виц, Пеевски да прави съдебна реформа, със Пепи еврото какво стана, изчезна, Сарафов се прегръщаше с него пред 8-те джудета, сега е главен прокурор. Гешев изгоря като бушон, за да продължи машината да работи. Лошото е че в БГ няма от къде да дойде нещо не корумпирано, от МВР, ДАНС, прокуратура и съдии. Дето се вика, няма на кой да се оплачеш и кой да те спаси, камо ли пък Шиши койте е едно от лицата на тази машина.