Радев на Шипка: Благодаря, че обединени опазихте националния ни празник от посегателството

Днес е ден за единение, каза президентът
520
Радев на Шипка: Благодаря, че обединени опазихте националния ни празник от посегателството
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Президентът Румен Радев благодари на събралите се българи на връх Шипка за тържествата по повод 3 март.

„Горд съм да видя толкова много родолюбиви българи на Шипка в деня на националния ни празник. Тук, на увенчания с вечна слава връх, подвидът на нашите опълченци застанали рамо до рамо с войните от армията на руския император отвори пътя за свободата на България и тук пред очите на целия свят с камък и кръв беше предначертано нашето бъдеще“, каза президентът.

Още по темата

„Днес сме тук, за да заявим, че трети март не ознаменува само победата на бойното поле и не е само датата на един договор, а 3 март излиза извън далеч рамките  на коректните събития и е много повече от един исторически триумф. Трябва да знаем, че 3 март е нашата памет и почит към саможертвата на поколения българи, съхранили искрата на надеждата и борбата в дългата зима на робството. 3 март е нашият национален идел за свободна и обединена европейска България, 3 март е нашето бъдеще като народ с достойнство и стремеж към напредък и заради това не помним година, в която подножието на този връх да не се е изпълнило с много признателни хора“,посочи Радев.

„Днес е ден за национално единение, но и тази година няма да скрием е по - различна от другите и заради това съм тук, за да ви благодаря, че обединени опазихте националния ни празник от посегателството. Светлината на чистите ви помисли разпръсна лепкавата политическа мъгла. Проповедниците на нихилизма и разделението отстъпиха пред силата на 3 март не от съвест и уважение към нашата история, а благодарение на вас, на вашата категорична решителност. Няма да предадем заветите на своите предци и ще продължим да отстояваме суверенитетът и достойнството на нашето отечество“, обърна се президентът към множеството. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още по темата: шипкарадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
5
 
13
 
! Отговори
Тангра преди 2 месеца
Държавата е пред разпад. Крадци и мошенници навсякъде. Пишат и тука разни предатвли и веоотстъпници. Срам ги е от Ботев срам ги е от Левски. Заминавайте и с гордост НЕ се наричайте Българи
308
8
 
12
 
! Отговори
Сержант преди 2 месеца
Честит празник, България! Въпрос към любителите на оня строй, хубавият! Защо 3ти март не се празнуваше тогава? Каква е причината, чак 1988г да се заговори за него? Коя партия го въвежда като официален празник? Ех русофилчета, толкова сте объркани!
307
11
 
10
 
! Отговори
К. Линей преди 2 месеца
А от кой подвид са русофилите? Homo rusoservus?
306
18
 
2
 
! Отговори
Хмм преди 2 месеца
Що за подвид са опълченците?!
305
7
 
26
 
! Отговори
До 322 преди 2 месеца
Ако не беше русофилски необективен щеше да споменеш, че освен загинали за свободата на България руснаци, същото са направили украинци, финландци и румънци. Защо техните знамена не се веят на Шипка? Или на тях не сме благодарни за това, за което сме благодарни на Русия?
304
17
 
19
 
! Отговори
Пипи преди 2 месеца
Нова телевизия показа как ръкопляскаха на президента и как освиркаха Костинбродския плъх.
303
12
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
До Майора Юмрукът на Президента не е свалил законния кабинет.Изтече му мандата и дойде време за редовни избори.
302
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Невиждан наплив: Хиляди родолюбци изкачват Шипка, освиркаха официалните лица... Хората идват развявайки български и руски знамена за церемонията по случай 146 години от Освобождението на България..
301
33
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На Шипка днес е имало предимно радеволюбци и руски поцелуйковци!
300
21
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Неблагодарното племе пак не ще да признае че руснака го е освободил, дори след като вече в 21 век няма един изтребител и Турция патрулира небето му.... смотана нация. А е просто да Русия си е имала интересите, но обикновените руснаци загинали тук (90 хиляди) са нямали грам понятие за какво умират... поне едно благодаря им дължим.
299
22
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Президенте, върни България на българите. Тази шайка отдавна ни е продала.
298
22
 
26
 
! Отговори
Майора преди 2 месеца
Много ми е интересно Радевдали на празника на Русия ще се веят бългсрски знамена! И дали в Европаи света има друг президент , който да е контра на кабинета! Разединението тръгна от вдигнатия ти юмрук на протестите платени от олигарсите , които свалиха законния кабинет и доведоха провалилата се коалиция на власт! Жалко , никъде другаде не псвиркат председател на НС!
297
35
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Радев е ПОЗОР за България. Днес на Шипка огранизираните му фенове освиркваха председателя на Народното събрание, докато (п)Резидентът говореше за единение (той очевидно не познава значението на тази дума). За невежите има смисъл да се напомни, че в парламентарна република председател на парламента има по-висок ранг от президента.
296
23
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Факт, който за русофилите е отрова....Австроунгария спира българските войски към Белград 1885 г. , именно заради спогодбата с Русия.Да не се допусне създаването на голяма държава на Балканите.Какво значи това.Ами че по това време вече е съществувала голяма сръбска държава.И нито Русия нито АвстроУнгария не е била против това обстоятелство.Зсщото В ,,райхщатското споразумение" ,Сърбия е приета да бъде.Но не и България.Фуражката да вземе да си повдигне заровената глава в замотания руски герб
295
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
,,Фуражката" не в чел...Че Австроунгария спира българските войски към Белград 1885 г. , именно заради спогодбата с Русия.Да не се допусне създаването на голяма държава на Балканите.Какво значи това.Ами че по това време вече е съществувала голяма сръбска държава.И нито Русия нито АвстроУнгария не е била против това обстоятелство.Зсщото В ,,райхщатското споразумение" ,Сърбия е приета да бъде.Но не и България Факт, който за русофилите е отрова.
294
20
 
23
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 месеца
На избори копейките осъзнават колко са малко:):):)Без победа в нито един голям областен град в България:):):)
293
22
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
България ще преживее дори и Радев. Честит празник!
292
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тогава да вземе да благодарим и на времето.Че по време на руско- турската война е духал Юго източен вятър...Ако вземе да благодарим на всички за нашета свобода.Трябва да благодарим и на Хитлер и на Сталин и на Ленин.А що не и на Александър Македонски.По тая логика на русофилите , би трябвало и да благодарим на АвстроУнгария .Тъй като според Райхщатскито споразумения , тя е трябвало да спазва неутралитет.Обапе ако вникнем в детайли , ще видим , че тя и Русия не са искали създаване на българска дъ
291
32
 
21
 
! Отговори
?!? преди 2 месеца
Ти си Разединителят на нацията и продължаваш да сее разделение. С всяко твое действие отслабваш нацията. Вземи си Просто Киро и манипулатора Асен и се махайте
290
1
 
13
 
! Отговори
До анонимен келеш преди 2 месеца
Направо сте 80%!