Проф. Маринов за ротацията: Боричкат се две козлета на моста, но ще паднат във водата

Кадрите на ПП-ДБ във властта са като пионерчета, смята политологът
19 мар 2024 09:58, Петър Бойчев
60
Проф. Маринов за ротацията: Боричкат се две козлета на моста, но ще паднат във водата
Снимка БГНЕС

"Имаме боричкане на две козлета. Проблемът е, че не само двете козлета ще паднат в реката, във водата, а и всички, които са на моста." Това описание на настоящата политическа ситуация направи пред БНР политологът проф. Александър Маринов, преподавател в СУ "Свети Климент Охридски".

Създава се впечатление за театър, но кризата е реална, смята политологът. "Боричкането продължава. Извиването на ръце продължава. Все пак може би е по-голяма вероятността да се спогодят, но от това нищо добро няма да произтече." Предсрочните избори са по-малкото зло, коментира проф. Александър Маринов и прогнозира, че само след няколко седмици, каквото и да е разписано в бъдещото споразумение за управление, двете формации ще се сблъскат.

Тези две сили са антагонистични. Техните интереси не могат да бъдат примирени. Те разглеждат принудителното си и неискрено партньорство като възможност всяка от тях да нанесе щети на другата, поясни Маринов. По думите му, гласоподавателите на тези две сили не са гласували те да управляват заедно, а сега "са се прегърнали".

"Ако те лъжат избирателите си, отиваме много далеч от парламентарната демокрация." Противоречията се пораждат от желанието за решаващ контрол върху ключови структури на властта. ГЕРБ и ДПС вече контролират значителна част от тези системи, посочи той.

Ако правителството се случи, в него ще има числен паритет, но ГЕРБ предлага опитни администратори и политици, отбеляза проф. Маринов в предаването "Преди всички". "Хора, които много добре владеят механиката на държавното управление и в сравнение с тях хората на ПП-ДБ във властта са като едни пионерчета.", изрази мнение политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Ако те лъжат избирателите си, отиваме много далеч от парламентарната демокрация."----Естествено, че лъжат избирателите си. Поведението на ДСБ и ГЕРБ, измислената борба между тях, винаги е бил театър, с който да привличат избиратели, така че да управляват заедно с ДПС. ПП бяха полъх надежда за промяна, който увяхна и посивя в момента в който се коалираха първо с ДСБ, а после и с ГЕРБ и ДПС.
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боричкат се за да се докажат пред посолството кой е по-големият предател.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
мариноф, не очаквайте нищо от парите за военните. Келепира няма да бъде за вас!
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бе защо шорошката ж**лтопаветна и минала под дъгата креслива дружинка толкова ги е страх от предсрочни избори?!...
28
2
 
7
 
! Отговори
ГОЛЕМ МАЙСТОР? преди 1 месец
"МАЙСТОРА" ЗА ТРИ ГОДИНИ ИЗМАЙСТОРИ ИТН, ПП, ЯНЕВ И ЧЕТИРИ СЛУЖЕБНИ ПРАВИТЕЛСТВА??? ВСЕ ЯЛОВИ.
27
3
 
1
 
! Отговори
ДРАГОМАНСКИ преди 1 месец
С тази за СИБИЛЕ ДА МЕ ПОСРЕЩНАТ, ВАЛЕРКА. ЗА ДИ СИ ГИ ЗАСЛУЖАТ БОНБОНИТЕ. ТЕЗИ, ШОКОЛАДОВИТЕ. НЕ ЧЕ НЕ ГИ. Все пак, СИРЕНАТА СА СИ С ПАРИ. За разлика от тези политически лидери, КОИТО ВСЕ ПИШАТ в СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ, А НЕ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ. КОЛКОТО И ДА ИМ СЕ ИСКА ДА ВЪРНАТ БЪЛГАРИЯТА НИ В 90-те г- на миналия век, не им се получават нещата. ТЯ СИ НИ Е НАШАТА. А пък, годината е 2024. ТАКА СА НЕЩАТА С МУТРИТЕ ВИ ПОЛИТИЦИТЕ НИ. Една говори едно, А ПЪК ДРУГА ДРУГО. НО ПЪК, г-н ДРАГО не е от тях.
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не са козлета, глигани са!
25
2
 
2
 
! Отговори
МИЛИОНЕР преди 1 месец
Неговата фирма на г-н ВАЛЕРКАТА РУСИНОВ Е С НОМЕР 1. ИЗОБЩО НВЕ СЪМ ВИНОВЕН, че той ми е приятелел от над 30 години. Ами, обичаме си ги фирмите и БИЗНЕСИТЕ НИ. ТОЙ ЩЕ МИ ПРОСТИ, че си му харесвам сексапилните служителки. С КУТИЯ бонобни ще ги почерпя. а И, С удоволствие ще инвестирав във великолепната му фирмата. ЗАНИМАВАМ СЕ СЕ С ТАКИВА НЕЩА ОТ НАД 20 Г. ИМАМ АКЦИИ ОТ 10 ДРУЖЕСТВА. БЪЛГАРСКИ ПРИ ТОВА. За разлика от ПОМАЦИТЕ НИ ПОЛИТИЦИТЕ.
24
1
 
3
 
! Отговори
С ДОКТОРСКА СТЕПЕН преди 1 месец
ВЕЛИКОЛЕПНИТЕ МУ СЛУЖИТЕЛКИ НА Г-Н ВАЛЕРКАТа РУСИНОВ ИЗОБЩО НЕ СА ВИНОВНИ. ТОЙ СИ ГИ Е НАЗНАЧИЛ. Освен,ЧЕ ГИ РАЗБШИРА ФИНАНСИТЕ, бизнеса си, А И красивите жени, той СИ МИЕ ПРИЯТЕЛ ОТ НАД 30 Г. СИБИЛЕ АЧИ ВАЛЕРКА . ЗА ВЕЛИКОЛЕПНАТА ТИ ФИРМА. Тази търговската ти с химическите ни продукти.
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човекът на ВИС 2 и Мултигруп е в Стратегическият съвет на Баджо и дава акъл- мерси, ама не....
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сменете картинката. От преди 15-20 г ще да е с тези CRT монитори.
21
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хайл Путин господин Маринов!
20
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този гестаповец бил даскал в СУ. Смятайте какви индивиди обучават младите хора. После що било такова нивото на образование в България. И този университет е с претенция да е елитен, а всъщост в него има и други дърти комунисти.
19
1
 
2
 
! Отговори
до 18 преди 1 месец
Всъщност най-добре е работата да се върши от опитни хора а не от аматьори, но пък е добре и да има контрол за да няма злоупотреби. Хубавато е че на там вървят нещата.
18
1
 
7
 
! Отговори
Има, кай, опитни... преди 1 месец
Опитни крадци и измамници имат, да. Тия аджамии от ПП-ДБ просто не знаят как да крадат, така, че да не бият на очи - факт!
17
2
 
3
 
! Отговори
Опитът помага ли преди 1 месец
Това, че някой бил опитен политик в България плюс ли е или всъщност е минус. Имайки предвид в какво състояние е държавата през последните 30 години, свежата кръв може да е от полза, вместо хора, които са се научили да политиканстват по начин, който не е успешен и те нищо ново не могат да предложат. Не съм за ПП, нито за ДБ, но в случая доводът с политическия опит е по-скоро минус.
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ППДБ бяха изгаврени брутално хахахах!
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По добре във водата да паднат, а не в ножа на Майсторов и Чорапин
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То навсякъде се боричкат за власт професоре, козлетата не са виновни, че хората са такива екземпляри :))) Даже имаше един испански филм за партиите в Испания, беше си ужасяващ трилър и жестоката действителност :)))
13
5
 
5
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
.....,,Боричкат се две козлета на моста, но ще паднат във водата.........каза ,,Майстора,, що ли са го кръстили така от ДС те си знаят ..ами нали това иска оня Фигуранта само това и чака да паднат ве Майсторе