Проф. Маринов за ротацията: Боричкат се две козлета на моста, но ще паднат във водата

Кадрите на ПП-ДБ във властта са като пионерчета, смята политологът
19 мар 2024 09:58, Петър Бойчев
60
Проф. Маринов за ротацията: Боричкат се две козлета на моста, но ще паднат във водата
Снимка БГНЕС

"Имаме боричкане на две козлета. Проблемът е, че не само двете козлета ще паднат в реката, във водата, а и всички, които са на моста." Това описание на настоящата политическа ситуация направи пред БНР политологът проф. Александър Маринов, преподавател в СУ "Свети Климент Охридски".

Създава се впечатление за театър, но кризата е реална, смята политологът. "Боричкането продължава. Извиването на ръце продължава. Все пак може би е по-голяма вероятността да се спогодят, но от това нищо добро няма да произтече." Предсрочните избори са по-малкото зло, коментира проф. Александър Маринов и прогнозира, че само след няколко седмици, каквото и да е разписано в бъдещото споразумение за управление, двете формации ще се сблъскат.

Тези две сили са антагонистични. Техните интереси не могат да бъдат примирени. Те разглеждат принудителното си и неискрено партньорство като възможност всяка от тях да нанесе щети на другата, поясни Маринов. По думите му, гласоподавателите на тези две сили не са гласували те да управляват заедно, а сега "са се прегърнали".

"Ако те лъжат избирателите си, отиваме много далеч от парламентарната демокрация." Противоречията се пораждат от желанието за решаващ контрол върху ключови структури на властта. ГЕРБ и ДПС вече контролират значителна част от тези системи, посочи той.

Ако правителството се случи, в него ще има числен паритет, но ГЕРБ предлага опитни администратори и политици, отбеляза проф. Маринов в предаването "Преди всички". "Хора, които много добре владеят механиката на държавното управление и в сравнение с тях хората на ПП-ДБ във властта са като едни пионерчета.", изрази мнение политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
До 1: През комунизма бяхме с ябълки...малко пооткраднати, ама ябълки ;) Тоя монитор на снимката е от демократичните. А самата снимка е от зората на демокрацията. Добре, че поне днес нацелват снимките, а не като вчера да пускат двойника на Путин-Киро.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това българско професорско мнение, развесели ме :)))
10
3
 
15
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Извинявайте, ама аз още не съм разбрал каква е разликата между ГЕРБ и ППДБ. Гледам и нишо не виждам. Всъщност виждам, едни говорещи лоши неща хора, но каква е разликата между формациите и имаме ли нужда от трите?
9
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИЗБОРИ! ИЗБОРИ! ИЗБОРИ!!!
8
16
 
6
 
! Отговори
аааахахахааааа преди 1 месец
На Радев пуделите яко са се активирали днеска.Преди малко Антончо Кутевия сега тоя застана на амбразурата.Явно много го е яд президентина че ще оттърве управлението. Очаквам до час два да се изкаже и вицето как и беше там името на нея че го забравих. Май неква Илияна беше.....
7
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Професор Маринов знае че Едното козле е от руска порода
6
2
 
18
 
! Отговори
Ром'с преди 1 месец
Не е нужно да си профессор за да видиш ,че сглобката не работи ,а чъществува по ведение на посолството,а Това не е добре за Родината ни,защото всички "ихпълнители" под министерства а за наят,че тези са временни за 7-8 месяца,,та затова да не работи много много ,а да откраднем нещо и ний от софрата наречена България.Тъй не се развива една изоставаща страна,тъй се вреди на странатв с тез 8 месечни сглобки..не съм аз ,а предишният ..
5
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наглостта на путинофилите няма граници.Агента на ДС е глава на Резидента и да заминава за Масква...
4
14
 
15
 
! Отговори
Майора преди 1 месец
Агент"Майстора" пак се изказа неподготвен! Може би отдавна трябваше да има импийчмънт на Радев заради вдигнатия юмрук и неговите съветници , а може би е забравил че Радев доведе ПП на власт , които тотално се провалиха и това е негов неуспех!Така че пи добре кабинет отколкото служебен , видяхме какви ги надробиха Златева , Сашо Кеша и други!
3
10
 
17
 
! Отговори
Мечтите на путинофил преди 1 месец
Такива като този за това бленуват. И после избори с 93% победа за великият вожд, останалите не ги и знаем кои са. За да няма боричкания!
2
2
 
8
 
! Отговори
ситуацията е като преди 1 месец
със Занужник . от посоля виждат липсва успех а пари дали . искат прогрес и правят смени . полза няма и затова повтарят . хахахаха 2 бандити искат да крадат . хахаха
1
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Червен кхмер - виж къв монитор има още от комунизма :)))