Радев: Слага се край на един провален политически експеримент

Президентът отсече: Не нося отговорност за кабинета "Главчев"
Обновена: 9 апр 2024 11:57 | 9 апр 2024 09:07, Камелия Цветанова
80
Радев: Слага се край на един провален политически експеримент
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев коментира, че днес се слага край на един провален политически експеримент - т. нар. Сглобка.

"Когато връчвах мандата на Николай Денков аз го призовах да не го реализира заради антидемократичните заявки в запис от заседанието на ПП, но въпреки това правителство беше създадено и то се провали от властови игри и корист и взаимните обявения между довчерашните партньори", каза той.

Още по темата
"Надявам се гласът на избирателите най-сетне да бъде чут и разбран, а междувременно страната ще се управлява от правителство начело с Главчев и да е ясно, че този служебен кабинет за първи път се създава по новите правила на Конституцията, знаете неистовия стремеж на партиите от сглобката да отнемат правомощията на президента по отношение на служения кабинет, така че за разлика от служебните правителство досега, в това аз по никакъв начин не съм се бъркал по отношение на кадровата политика и не нося отговорност", отсече президентът.

Държавният глава коментира и оставането на Калин Стоянов като вътрешен министър и в служебното правителство преди кабинетът "Главчев" да положи клетва на извънредно заседание на НС.

"Чуха се много призиви да не издавам указа заради Калин Стоянов, но това са призиви да наруша промените в Конституцията и е странно, че тези призиви идват от партиите, които гласуваха промените в Конституцията. Що се отнася до Калин Стоянов да е ясно, че ПП-ДБ миналата година настояваха да отстраня главния секретар на МВР и трябва да е ясно, че премиерът Главчев ще управлява страната, а не аз и той има правото да избере своя екип и аз уважавам това решение. Ако аз трябваше да определям това правителство, нямаше да оставя Калин Стоянов за вътрешен министър, както нямаше да го назнача и в редовното правителство", посочи президентът.

Според Радев най-важното е служебното правителство да си свърши работата и да има честни избори.

"Парламентът ще работи и има много работа, много закони, които трябва да приеме", добави президентът.

"Отговорността категорично не е моя, а на г-н Главчев и на този работещ парламент", отсече държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
16
 
12
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
СЕГАШНИЯТ ПРЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ Е НАЙ УВАЖАВАНИЯ ПОЛИТИК ЗА 35 ГОДИНИ ,,ДЕМОКРАЦИЯ " !!! А СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ ПОДГОТВЯ ПОЧВАТА - ГЛАСУВАШ ЗА ШАРЛАТАНИТЕ , ПОЛУЧАВАШ БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ !!! ДОРИ ОТ ДНЕС ЗАПОЧВАТ СРЕЩИ И ДОГОВОРКИ !!!
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Мисля, че ... Е,да,но ако има АЛА-БАЛА....
24
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
и сега почва великото купуване на гласове веднъж с 75 лв надбавки и които непопада в тази група по някои друг лев от субсидията и спонсори кои ще следи затези извращения пак ли същите изб секции които гледахме по медиите как драскатпо бюлетините затова не трябва да гласуваме ще отидат само платените
23
7
 
12
 
! Отговори
2020 - РАДЕВ ПРОЕКТ преди 1 месец
ТОЗИ ПРОВАЛЕН ПРОЕКТ БЕШЕ НА РАДЕВ.... ТОВА ЗАЩО НЕ ГО КАЗВА?..... ОЩЕ ТОГАВА НОРМАЛНИТЕ КАЗВАХА КАКЪВ Е ТОЗИ ПРОЕКТ И НА КОИ ОЛИГАРСИ СЛУЖИ.... РАДЕВ, ИЗВИНИ СЕ..!!
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слава Богу, че се постави край на този отвратителен политически експеримент, който приключи със криминални сюжети. Някой трябва да каже на Денков, че така НЕ СЕ ПРАВИ. Пълен провал и най- вече РЕЗИЛ. Тия хора не трябва повече да видят власт. Изпортиха всичко, до което се докоснаха. Накрая сами се сгромолясаха.
21
9
 
8
 
! Отговори
?!? преди 1 месец
Радев, какво стана с младите и умните, с вдигнатия юмрук. Забравяш, че ти ги докара и ти ги сглоби с БСП и ИТН и твойта сглобка продължава толкова. Този край е на твоя политически експеримент. Надявам се и на теб самия като президент. Президент само на една част българи!
20
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП-ДБ ще спечелят следващите избори! ГЕРБ и ДПС мафията ще бъде-----Те пак ли станаха мафия? Защото до скоро с тях закони ковахте, че и конституцията променихте. Изглежда борбата ви с мафията е само предизборно мероприятие, а след изборите се гушкате с мафиотите и започвате да си делите печалбите от ограбването на българското население.
19
12
 
9
 
! Отговори
Мдааа преди 1 месец
Радев се страхува от политичесщите промени, но се радва, че мандатът му е последен, защото му подрязаха неограничените права.
18
8
 
10
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 1 месец
Браво г-н Президен. Алабалистите са виновни, т.нар. демократи, герберисти и турцисти - сглобените с користна цел дерибеи! Дано скоро дойде краят им!
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малките мишки отиват в канала,от това по добре здраве му кажи!
16
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев, края на проваления политически експеримент ще настъпи с края на твоя мандат.
15
14
 
9
 
! Отговори
Мисля, че ... преди 1 месец
ПП-ДБ ще спечелят следващите избори! ГЕРБ и ДПС мафията ще бъде изметена от българския народ и Боко и Шиши ще *** рани и ще се молят на ПП-ДБ за сглобка, защото са уж "евроатлантици"!
14
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Избирателите на ДСБ, да си знаете - когато човек е идот, то е до живот!
13
13
 
6
 
! Отговори
Алооо преди 1 месец
"Отговорността категорично не е моя, а на г-н Главчев и на този работещ парламент", отсече държавният глава." Страхлив президент! Подписът на президента стои под указа и е отговорност на подписалия го!!!!!!
12
22
 
9
 
! Отговори
Кръстю преди 1 месец
Иска му се на Резидента на управлява, ама пак ще има сглобка и първа политическа сила ще бъдат ППДБ!
11
12
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Радев е едно голяма комунистическо клише.
10
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Край на сглобката и най вече край на проекта-Шарлатаните!
9
4
 
9
 
! Отговори
Мачка ви Диктатура преди 1 месец
Борисов избра лудият Главчев за Премиер! Позор, позор!
8
15
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Президентът шикалкави и бяга от отговорност! Страхливец!
7
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Благодаря, че домъкна Кирчу и Кокорчу.