Кабинетът смени държавната квота в НС на НЗОК

Петко Стефановски оглави Надзора
11 апр 2024 19:22, Александър Попов
7
Кабинетът смени държавната квота в НС на НЗОК
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие Решение за промяна на представителите на държавата в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса.

За представители на държавата са определени Петко Стефановски, Иванка Динева и Стефан Белчев, на мястото съответно на Михаил Околийски, Илко Гетов и Георги Клисурски.

За председател на Надзорния съвет на НЗОК е определен Петко Стефановски.

Доц. д-р Петко Стефановски понастоящем е заместник-министър на здравеопазването. Той е възпитаник на Медицински университет - Плевен, където завършва „Медицина“, а по-късно и „Обществено здраве и здравен мениджмънт“. Има придобити специалности по „Спешна медицина“ и „Анестезиология и интензивно лечение“ към Медицински университет - Плевен. От 2014 г. е част от преподавателския състав на катедрата по Анестезиология и интензивно лечение към МУ - Плевен. Д-р Стефановски е бил дългогодишен ръководител на „Спешно отделение“ в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Георги Странски“ в град Плевен.

Иванка Динева притежава 22-годишен професионален опит в сектора, като е заемала и заема различни ръководни длъжности. Към момента е Изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, която е второстепенен разпоредител с бюджет към министъра на здравеопазването и работата и е свързана с контрола на медицинската дейност в лечебните заведения, функции, администриращи процеса по регистрация на лечебни заведения и всички дейности, свързани с трансплантацията и донорството в страната. Преди това Динева е била директор на РЗОК-София град, съветник на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика, подуправител на Национална здравноосигурителна каса, съветник на министъра на здравеопазването, адвокат - Софийска адвокатска колегия, работила е и като икономист в РЗОК-София град. Г-жа Динева притежава висше образование с образователно-квалификационна степен бакалавър по специалност „Стопански и финансов контрол“, висше образование с образователно-квалификационна степен магистър по специалност „Счетоводство и контрол“ и висше образование с образователно-квалификационна степен магистър по специалност „Право“.

Стефан Белчев понастоящем е заместник-министър на финансите. Той има 28 години професионален опит в областта на вътрешния одит и финансовия контрол в публичния сектор. Притежава научна степен „доктор по икономика“ с научна специалност „Счетоводна отчетност, контрол и анализ на стопанската дейност“. Започнал е трудовият си път през 1996 г. като финансов ревизор в Столично управление на „Държавен финансов контрол“. От 2006 г. е директор на дирекция „Вътрешен одит“ в Министерството на финансите, а от 2016 г. е директор на дирекция „Методология на контрола и вътрешен одит“ в Министерството на финансите. От юли 2021 г. до февруари 2024 г. е заемал поста директор на Агенцията за държавна финансова инспекция, а до момента е бил директор на дирекция „Контрол върху капиталовите инвестиции“ в министерството.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: НЗОК
Още от Политика
Калин Стоянов: Василев ме питаше за Хасково, имаше човек за МВР
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
наши хора преди 2 седмици
Ко става? Нали служебното правителство е само за избирите?!?!?
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сменят едни с други народът е ит болен по болен и какео като ги смените да не би да няма доплщане или законово установен рекет в избор на екип или сигурно на село има лекар или може би тез новите ще ходят пи селата да преглеждат без да ги глобавят от Здравна Каса защото работят .Друг път ще пилучават големи заплати зсщото са Избраните
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И това какво ще промени?
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Давай Бойко мачкай ПП ДБ, връщай гербавите и мафията, а аватара ти Главчо бил неутрален, дрън дрън. Покажи им на тези че тук командва ГЕРБ-ДПС, никакъв Шенген, никаква еврозона, правосъдието в ръцете на юртака Делянчо и за хората постни пици. Но Българите това искат да бъдат мачкани, бедни и *** в която са ги наабутали ГЕРБ-ДПС.