Милиардите на Мубарак

Едно семейство на стойност 60 милиарда долара
Обновена: 3 фев 2011 14:51 | 3 фев 2011 09:27,
113
Милиардите на Мубарак
Хосни Мубарак. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Кланът Мубарак е семейство, което струва 60 милиарда долара, пише в статия на индийския в. "Ню индиън експрес", озаглавена "Милиардите на Мубарак".

Не само твърдата ръка, с която Хосни Мубарак управлява цели 30 години, му е помогнала да се сдобие с прякора Фараона. Той го дължи и на натрупаното лично богатство, както и на имуществото на древните египетски владетели, което е успял да присвои, пише изданието.

Оценките за имуществото на Мубарак са за 31,8 милиарда долара. Само личните му спестявания възлизат на 40 милиарда долара.

Още по темата

Състоянието на Мубарак е съставено от пари в брой, акции, недвижими имоти в различни страни, предимно в САЩ, две яхти за 60 милиона евро. Парите в брой, както и акциите пък са разпределени в американски, германски, британски, швейцарски, шотландски, испански и дубайски банки.

Компанията за недвижими имоти на Мубарак – Алаа Мубарак, разполага с имоти в Лос Анджелис, Вашингтон, Ню Йорк и Лондон.

Богатството на президента, както изглежда, е натрупано и от комисиони от сделки с оръжия и с недвижими имоти в Кайро и в туристическите зони като Хургада и Шарм ел Шейх, допълва "Ню индиън експрес".

Синът на Мубарак – Гамал, до неотдавна сочен за негов приемник на президентския пост, също е успял да натрупа богатство, за което се предполага, че възлиза на 17 милиарда долара, съхранявани в банки в Швейцария, Германия, САЩ, Великобритания и вложени в различни инвестиционни фондове.

Първата дама на Египет – Сюзан, наполовина англичанка, наполовина ирландка, е влязла в елитния клуб на световните милиардери още около 2000 г., когато авоари на нейно име са били преразпределени между американски банки, банки в различни европейски столици и в Дубай.

Депозитите и инвестициите на първата дама се оценяват между 3 и 5 милиарда долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: ЕгипетХосни Мубарак
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е, тоя се улял доста.и Тато цоца доста ,*** те пък неговите пари не ги намериха.
65
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НАГЛОТО ПРАСЕ Е СЪБРАЛО 100 МИЛИАРДА И ГИ ДЪРЖИ В АМЕРИКАНСКИ И ШВЕЙЦАРСКИ БАНКИ ХАХА
64
1
 
8
 
! Отговори
e преди 13 години
NASTAPVAT KORENNI PROMENI V CELIQT SVQT. HORATA PO SVETA ZAPO4NAHA DA OSAZNAVAT, 4E PRAVITELSTVATA IM GI MANIPULIRAT KATO MARIONETKI. I TOVA SE DALJI NA ROBSKOTO TARPENIE, KOETO E ZALOJENO V 4OVEKA. NO IDVA MOMENT KOGATO TOVA TARPENIE SE IS4ERPVA, I VSI4KO OTIVA PO DQVOLITE. SEGA EGIPTQNITE DA GO LIN4UVAT, I DA MU VZEMAT VSI4KO OTKRADNATO. DA OSTANE GOL KATO CARKOVNA MI6KA. DA VIDI KAK E JIVQL NARODA MU PRES TEZI 30 GODINI.BANKITE DA VARNAT OTKRADNATITE MILIARDI NA EGIPETSKIQT NAROD.
63
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОЯ ЗАСЛУЖАВА ДА ГО РАЗТРЕЛЯТ ПУБЛИЧНО НА ПЛОЩАДА
62
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нямам никакви сантименти към Мубарак, но 30 години Египет си живееше мирно. Сега като дойдат на власт ислямистите, хем пари няма да имат, хем бой ще ядат. Време е ЕС да създаде собствена армия и да се отбием на някого.
61
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хаха... Е, хубаво, крал е, ама защо досега не са го хванали?Щом народа е толкова прос, че да го крадат 30 години и да си трае, значи който и да дойде ще го краде. Нищо не печелят. Сега ще разорят Египет и нищо - само дето се отваря пазар за възстановяване.
60
4
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
Семейството на Мубарак, че е крало, крало е, но ако го сравним с България се оказва, че в България за 10 пъти по-малко време и при 10 пъти по-малко население се открадна повече през периода на приватизацията 1997-2001 година. Следващите в България също откраднаха много повече от Мубарак е Египет.Темповете на крадене в България са потресаващи и богатството на Мубарак някак си се губи в сравнението.
59
2
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
Явно наистина човешката алчност е безгранична !!! Как може 30 години да управляваш, да *** мангизи от всякъде, да станеш мултимилиардер и да продължаваш да се натискаш на поста !!! ......сигурно се притеснява човечеца, че като се смени властта ще му търсят сметка за голямото лапане !
58
3
 
6
 
! Отговори
stan преди 13 години
spestitelen 4ovek e tova e idolut na boiko
57
2
 
14
 
! Отговори
брат ром преди 13 години
ДА ДОИДЕ ТУК И ДА СМЕНИ ГОЦЕ
56
1
 
1
 
! Отговори
брадваро преди 13 години
1/3 е за мен.
55
1
 
8
 
! Отговори
Марина преди 13 години
А вие уважаеми драскаче, да не мислите, че битката за власт у нас е заради това, че на нас не ни е добре. Важно е кой ще отмъкне парите ни. Не виждате ли какво става пред очите ни - апартаментите са също пари и то не малко. Но каквото кажат великите това ще се случи в Египет, както и навсякъде по света.
54
3
 
21
 
! Отговори
До 46 преди 13 години
Ако Мубарак е комунист, то и САЩ са комунистическа страна, защото той е най-верният им съюзник в района?!То бива глупост,ама пък чак толкова не бива! А основният въпрос е: защо демократите от САЩ, Европа,Израел и др. и дума не казваха за диктаторския му режим в продължение на 30 години. Те си затварят очите и за милиардите, които семейството му е откраднало от бедния египетски народ и държи в американски банки! Явно щом им служи, престъпленията и терорът не са от значение!
53
4
 
10
 
! Отговори
Unnamed преди 13 години
Тоя е пълен ******аст !!!
52
1
 
31
 
! Отговори
Ангел преди 13 години
Абе онзи , нашия Цар- Димеончо, кво стана с него ?! Одйде взе земите на Народа, под предтекст че са на баща му, абе Симеончо, ние не мсе малаумници , то че по докомент са на баща ти - ок , обаче той как се е сдобил с тях, като власта му е била в ръцете......!!!
51
4
 
24
 
! Отговори
Ангел преди 13 години
Оставете човека, 30 години е пистил от закуски.... !!!
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за съжаление натам отиват нещата
49
1
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
Анонимен 46, много ме разсмя - Мубарак бил комунист.Май идея си нямаш кое какво е.Мубарак си е чиста проба капиталист и винаги е живял в капиталистическа държава. Почти всички знаят /без теб/, че в държави от олигархичен тип се краде много от управляващите. Един от вариантите на тези държави са "банановите републики". Капитализма има много варианти и олигархичните държави са също капитализъм.
48
2
 
14
 
! Отговори
ЕДИН ОТ ОВЧОТО СТАДО преди 13 години
Вальо топлото и Лупи са на топло - МДААА, САМО ЧЕ НЕ ТАМ, където си мислиш ;) ТЪПЧО !
47
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В БЪЛГАРИЯ на топло е само ВАЛЬО ТОПЛОТО скоро и ЛУПИ !Може някога и МАСЛАРОВА да я осъдят НАШАТА ПОЛИЦИЯ ГИ ХВАЩА само най "ЕДРИТЕ" РИБИ