Бойко Борисов - национал, национал!

Защо премиерът трябва да спечели отличието "Футболист на България"
Обновена: 6 дек 2011 10:25 | 30 ное 2011 07:04, Красимир Ангелов
258
Бойко Борисов - национал, национал!
Снимка: Булфото

Че премиерът ни Бойко Борисов е многофункционален, това го знае всеки. Той може да управлява страната, да командва полицията, да владее карате, да рита футбол, да бие на тенис, да рисува... Е, още не е пропял, но пък никога не е късно за подобна сценична изява. Особено пък в България. Пък и по-добре да пропее, отколкото да стане шахматист, че жална му майка на Веско Топалов.

В следващите редове няма да правя анализ на качествата на премиера във всяко едно негово занимание поотделно, а ще обърна по-сериозно внимание на възможността той да се превърне в първия в историята министър-председател "Футболист на годината“.

А защо не? Всъщност аз съм "за“ той да вземе ценното отличие. И не само – искам Бойко Борисов да облече националната фланелка и да извади от калта закъсалия ни национален отбор. В защита на моята странна футболна теза вадя следните аргументи:

Всички слушат Борисов. Каже "Стройте" – строят. Каже "Гласувайте" – гласуват. Е, за намаляването на европейските пенсии още не са го послушали, ама то има време и това да стане. Та като каже Борисов "Айде, момчета, играйте“, гелосаните ни национали къде ще ходят?  Ще слушат и ще играят. Не на песни на Алисия, а на терена. Водени от него.

Борисов бележи много.  "Гонзо, нека си признае, доведе три-четири левскарчета и с нашите "тигри" от Бистрица ги бихме 18:12. Той вкара четири гола, а аз му вкарах осем", обясни съвсем сериозно Борисов преди ден в интервю. Всички знаем кой е Гонзо и колко гола има в А група. Ако трябва да се позовем на статистиката – 162 гола в официални мачове за отборите, в които е играл. А сега смятайте колко гола ще вкара Борисов за националния! А само за статистиката – Витоша Бистрица няма загуба през 2011 година, когато Борисов е играл. Както се казва – формата е преходна, но класата е вечна.

Борисов е мислител и тактик. Смея да твърдя, че една комбинация от Димитър Пенев като селекционер и Бойко Борисов като капитан и нападател ще оформи такава тактика, че "организираният хаос" от 1994-та година, който ни изведе до четвъртото място на световното, ряпа да яде. Я си представете – в нападение Бербатов и Борисов, отляво "оня от Враца", а отдясно - "оня третия". С едни добри двама "средни опорни" нещата заспиват. И на 7-септември Италия ще бъде победена.

Премиерът е мъжкар. Факт е, че най-големите ни успехи в националния постигнахме с истински мъжкари – не само по дух, но и по физически данни. Е, сега времената са други – на мода са Кристиано Роналдо, Дейвид Бекъм, епилираните крака и зализаните прически. Но пък и нашите "роналдовци" са точно на такова ниво, колкото да ги наричаме "Пернишкия Роналдо", "Шуменския Деко" и "Българския Христос"... опа, Бекъм исках да кажа. Така че при нас явно с прически, татуси и епилация не става. Трябват мъжкари. А по-голям мъжкар от Борисов в страната няма къде да намериш.

Никой не е виждал премиерът да удря по едно шише уиски на чалга клуб. Всъщност, когато види бутилка с алкохол, той обикновено я чупи в някой багер, фадрома или нещо, което копае. Я си представете как националите ни ще внасят каси с бира на лагер?  Да не говорим пък да се наливат в дискотека. Просто няма начин. Иначе премиерът може да халоса бутилката в нечий скъп автомобил.

Бързо може да стане любимец на феновете. Всъщност името на премиера вече бе скандирано на стадион по време на дербито Лудогорец – Левски. Е, наистина част от скандиранията не бяха приятни, но така е по българските стадиони. Рано или късно при добрата игра на Борисов на зеления килим (нещо, в което не се съмняваме) целият национален стадион ще пее в един глас: "Бате Бойко по крилото, 2:0 на таблото“.

Бойко Борисов не се сърди и не отказва интервюта. От него никога няма да чуете: "На теб ли да се извинявам бе, тюфлек“ или "Духайте супата“.  Макар и понякога да му е неприятно, той винаги говори. Ако не му се говори – другите около него говорят с неговите думи. Но духът му е навсякъде. А и в България само Бойко Борисов може да бъде водеща новина както на новинарска, така и на спортна емисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
17
 
4
 
! Отговори
до 205 преди 12 години
Ако бсп-арите си беха навласт,със сигурност да сме задминали гърците,че дори и да сме се хванали за палците вече !!! Все ми се струва че сегашните удържат положението,макар и с цената на стегнация във всички сектори. Та затова,най-добре си гледай полета в психодиспансера и не давай акъл !!!
199
4
 
5
 
! Отговори
шегаджия преди 12 години
Защо в заглавието е повторено-национал,национал?
198
18
 
3
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Интересно ми е........дали наистина има толкова мозъци в мензис в този сайт !!! Сега е много модерно да плюеш и акаш по Бойко и ако някой спомене ловеца и украинеца мигом бива засипан минусно.....Аз не считам,че Борисов е умен и месия....Но мога да приведа примера за това,как грабиха тази Държава Тройната Клоакалиция......а нищо чудно Боко да е техен продукт,за да демонстрираме нек'ва битка........тук в ТОВА БЛАТО НИЩО НЕ Е СЛУЧАЙНО.....и Пощальона никога не звъни,той влиза с взлом
197
24
 
5
 
! Отговори
бг преди 12 години
*** пак почнаха да завиждат щото освен под дупето си а,,,то друго не виждат но в уистата му само жаби и гущери ,,,,,,БОИКО Е НОМЕР 11111111111111111111111
196
5
 
14
 
! Отговори
До 197 преди 12 години
Много ме забавляваш с простотиите си, ама имам полет до Лондон! Ама ти недей да спираш да пишеш! Пиши си и изпадни в екстаз от собствената си простота. Възхвалявай идола си и му се радвай докато е на власт!!! Айде много ви здраве на всички от психо-диспансера БълГЕРБистан.
195
4
 
34
 
! Отговори
изтекъл срок за годн преди 12 години
На снимката: пожарникар с изтекъл срок за годност.
194
3
 
36
 
! Отговори
Засрамен ! преди 12 години
Скоро от БАН ще му връчат и "Учен на годината" за да не закрие Академията. Срам ме е, че съм се родил в България ! Държавата на безгръбначните !
193
1
 
16
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Рядков..........прав си.Двама са дето ги гълтат за страх германските деца и техните колеги българските деца..........В Германия гълтат Трифострахит,а тук аналога е Бокотъпукит / свещички /,за да е по болезнено....
192
2
 
9
 
! Отговори
Ko40 von Selo преди 12 години
noviqt nacionalen stadion ste se zove Boiko Arena
191
2
 
10
 
! Отговори
враца преди 12 години
ей,я не знам кво само се дръвите един на друг,като нема за кво. ние у българия,футбалере немаме! имаме некви гелосани гейзере,къде само си показват тутаировките и прическите,и оно айде маани тва,ама и само симулират !!! един го пипнат леко,падне и като се фане за главатааааааа :))))))))) умирам да се смеем !!! не ви ли дразни твакъдето и да го пипнат,който и да е футболист от бг отборите,веднъга пада и се лови за главата :))))) е направо умирам от смех! ТРИФОН ИВАНОВ - те тва беше футболист !!
190
5
 
46
 
! Отговори
член на жури преди 12 години
Др Стоичков, Генералът- футболист, Искра Фидосова- Мис България!
189
18
 
3
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
ФАКТИ НАЦИОНАЛЕН ЗАТВОРНИК......със същия успех аз мога да напиша,че Гоце и Серго са срещали с Пабло Ескобар и са обсъдили как Гоце да стане мон президент,а украинския му *** министър-председател.....Нещо червено,че чак лилавее ми се чини....Не че Боко е цвете за мирисане,но се надявам правилните хора да са го стиснали за топките.....
188
22
 
8
 
! Отговори
rument преди 12 години
И като премиер е добър,и като футболист също,и като треньор ще е по-добър от тия в момента които заемат такива постове.
187
7
 
2
 
! Отговори
До 190 преди 12 години
Ти па за много убав ли се имаш бре мушмурок?
186
8
 
5
 
! Отговори
ko40 ot Selo преди 12 години
ama ot real Madrid taka na boc s golemiq prust ne mogat. vij snimkata
185
4
 
27
 
! Отговори
Ода за Рапона преди 12 години
Малък човек с голяма уста -зинал,решил да погълне света.Иска богатствои почетни постове.Иска дворецна Канарските острови.Иска охранаи аудитория.Иска голямароля в историята...Само че гледана педя от земята...Казвам му името.И пускам водата.
184
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пръц...
183
3
 
12
 
! Отговори
1234 преди 12 години
Има ли някакво отличие, с което да не може да бъде награден титанът на мисълта и словото, генерала наш любим???
182
3
 
20
 
! Отговори
Национален Затворник преди 12 години
Асоциация на свободното слово "Анна Политковская" сезира главния прокурор Борис Велчев за показания по делото "Килърите", че премиерът Бойко Борисов има връзки с мафията. Той прикривал наркотрафик между България и Турция. На заседанието по делото в Шуменския окръжен съд миналата седмица подсъдимият Васил Костов-Кеца разказа за отношения на премиера с водещи фигури от групировката СИК. Кеца е споменал за няколко срещи, на които е присъствал, докато е бил охрана на убития Милчо Бонев-Бай Миле. Бил на среща във Виенска градина в София между Бай Миле, Бойко Борисов, известният наркобос Сретан Йосич, Стоил Славов и хора от групировката СИК. Те обсъждали как да съберат пари, за да направят Борисов шеф в МВР и да му купят чин, предаде БНР. Кеца каза още, че всички разрешителни на охраната на Бай Миле са издадени на фирмата Ипон" на Борисов. След убийстото на Поли Пантев в СИК се скарали за разпределението на 80-100 милиона долара. Евгени Стефанов - Женята и братята Любен и Георги Пехливанови не давали повече от 10 милиона и тогава Кеца разбрал, че Борисов има група за натиск. Съдът предупреди Кеца, че обясненията нямат връзка с предмета на делото, но той продължи. Аз ще ви кажа, че Бойко Борисов отговаряше за канала за наркотици през Турция", допълни той. По думите му, за Южната ни съседка пътувал хероин, а от там влизали каптагон и синтетична дрога. Имаше проблеми с Косьо Самоковеца. На друга среща Бойко Борисов се застъпи за Мето Илиенски", обясни Кеца. От асоциация "Анна Политковская" пишат в сигнала до Борис Велчев, че посочената схема на престъпно нарушаване на закона чрез подобен канал за хероин от Турция към България и за каптагон и синтетична дрога в обратна посока, е описана и от свидетелските показания на Ваньо Танов, бивш шеф на ГДБОП, пред Комисията по вътрешен ред на 40-то Народно събрание. От неправителствената организация съветват да се вземат предвид и показанията пред Белградски окръжен съд на Сретен Йосич-Йоца Амстердам на на 07.04.2009 г. Той заявява, че по времето, когато е бил в България, е закрилян от главния секретар на МВР Бойко Борисов. Oсвен Сретен Йосич, година и половина по-късно, на 30 ноември 2010 г., защитен свидетел срещу него - Томислав Марянович, също казва пред съда в Белград, че Бойко Борисов, по времето, когато е главен секретар на полицията, е бил човекът на Сретен Йосич и на дясната му ръка Слободан Джурович в България. Цитиран и е секретен доклад от 05.09.2006 г. от Американското посолство в София до Държавния департамент на САЩ, публикуван в Уикилийс, в който се сочат обвинения в миналото за връзки на Бойко Борисов със сериозна контрабанда на метаамфетамини. От асоциацията настояват Прокуратурата да образува досъдебно наказателно производство с внасяне на обвинителен акт в съда срещу Бойко Борисов с привличане под углавна отговорност по 7 члена от Наказателния кодекс. Сигналът е изпратен и до председателя на Европейския парламент Йежи Бузек
181
3
 
4
 
! Отговори
до 182 преди 12 години
182, като теб