Как победи и къде загуби Владимир Путин

Коментари в чуждия печат за изборната му победа
Обновена: 5 мар 2012 10:27 | 5 мар 2012 10:27,
158
Как победи и къде загуби Владимир Путин
Владимир Путин се радва на победата си. Снимка: Reuters

Руснаците категорично гласуваха в подкрепа на Владимир Путин, давайки му шестгодишен мандат като президент, пише в. "Ню Йорк таймс".

Това беше очакван резултат, който подготви сцената за доста по-непредвидимата следизборна конфронтация между Путин и опозиционното движение, което в последно време успява да изкара на протести по улиците десетки хиляди хора, отбелязва изданието.

Никой не се е съмнявал, че Путин ще спечели президентските избори. Истинските въпроси са как победи той и къде загуби, изтъква британският в. "Гардиън".

Битката, която предстои, няма да бъде толкова заради факта, че Путин е бил избран отново за президент, колкото заради изборните измами. Резултатите от вота по места ще радикализират противниците му много по-силно, отколкото резултатите от страната като цяло.

Още по темата

Именно разликата между официалните резултати в Москва и Санкт Петербуг и това, което жителите на двата града знаят, че реално се е случило в техните райони, е нещото, което ще разпали демонстрациите. След като през декември вече им беше откраднат един вот, сега това ще е като втори шамар за тях, посочва изданието.

Откакто през есента Путин обяви, че ще се кандидатира за президентските избори, беше ясно, че той ще победи. Но когато се върне в Кремъл през май, Путин ще завари напълно различна Русия от тази, която управляваше през последните 12 години.

Извън столицата Путин все още се ползва с обществена подкрепа, но за демонстрантите, които се готвят за протести в Москва, той се е превърнал в обект на ненавист и подигравки, отбелязва вестникът.

Путин добре знае, че протестите, които разтърсват сега Русия, са най-сериозните от перестройката. Начело на тях стоят представители на градската средна класа, но в тях участват всякакви хора, на които им е омръзнало от измамите, феодалното благоволение и кражбите в огромни размери, характеризиращи неговия режим.

Сред демонстрантите няма съгласие за това кой би трябвало да дойде на негово място, но те са единодушни, че той трябва да си отиде, изтъква "Гардиън".

След изборната победа на Путин остават нерешени два въпроса: дали той ще успее да изкара целия си шестгодишен мандат и дали неговата "система", макар и в изменена форма, ще оцелее при управлението на нов лидер от средите на режима или рано или късно ще отстъпи място на нещо ново, пише британският в. "Файненшъл таймс".

Популярността на Путин очевидно намалява, а това предполага важни последици. Широката подкрепа от обикновените руснаци е основата на неговата власт. Тя му даде възможност да обедини елитите - олигарси, служби за сигурност, висши чиновници, които управляват Русия в отсъствието на истински демократични институции.

Ако подкрепата за него намалее още повече, елитите може да се пропукат и да започнат да издигат алтернативни кандидати, което би имало непредвидими последици, коментира изданието.

След очакваната победа на Путин на президентските избори въпросът сега е колко дълго той ще се задържи на власт, отбелязва в. "Вашингтон пост".

Не много дълго, смятат някои от най-ревностните представители на надигащата се опозиция, които прогнозират разрастване на демонстрациите. По-трезвите анализатори са на мнение, че Путин и неговото обкръжение може да запазят властта още някоя и друга година, при условие че решат да успокоят гнева на недоволната общественост с политически и икономически реформи, посочва изданието, цитирано от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
3
 
1
 
! Отговори
до дядо преди 12 години
Научи се да пишеш, дядо. Срамота! След това раздавай акъл.
118
3
 
10
 
! Отговори
дядо преди 12 години
кво на бърка нас путинний да не сме управителите на америкасложете нещо дето е важно за наскак няма да имаме гора защото заминава за турция за златните мини дето карат концинтрата в чужбинаи никой не знае колко жълто са изкаралипуснете една статия в която да обясните на българина че ако някой е дошъл тука той не е дошъл да му направи на него хубавоа дагушне каквото маже и айде яжте *** дето ще ви ги оставим
117
6
 
35
 
! Отговори
асф преди 12 години
Естествено, че на Вашингтон не се нрави Путин. За тях идеалният вариант е някой като пияния Елцин, когото лесно да манипулират.Успех на Русия!
116
7
 
31
 
! Отговори
? преди 12 години
жалка платена статия....протести против Путин 20 000 протести за Путин над 100 000 и това в Москва
115
7
 
26
 
! Отговори
бау преди 12 години
Бре че нахални американци.Те си мислят че Русия им е поредния Ирак Авганистан Сърбия Либия Сирия Египет и още такива.Няма тук да се получи тая която са намислили.
114
2
 
14
 
! Отговори
AntyGypsy преди 12 години
Дааа, демокрацията звучи добре, но трудно се осъществява.Питайте американците колко са "демократични" и колко "демократично" ги ограбват банките със все по-невъзможните си кредити!Колко "демократично" са дали права и свободи на *** и как сега *** "демократично" се качиха на главата на обикновения американец, който вече не смее и да погледне ***, да не би оня да скочи и да го пребие на улицата!...
113
6
 
43
 
! Отговори
ognenja преди 12 години
Стига злоба! Стига омраза! Руският народ избра избра своя президент. Да живее Русия! Да живее Путин, законно избания президент. Нека престанем със слагачеството защото ставаме смешни в очите на света. Пиша всичко това защото виждам, че на някой от нас много им се иска Русия да е слаба и поставена на колене..З аатова ще трябва да почакат защото звездата на Русия тепърва изгрява.
112
4
 
27
 
! Отговори
76 преди 12 години
Такъв коментар само амерканците пишат .Те не искат силен Путин
111
6
 
29
 
! Отговори
цезар преди 12 години
Колко е трудно на запада и по точно на янките да приемат Путин като президент на Русия Знаят че при него Русия ще става все по силна и трябва да съобразяват мнението и В 2000гд Путин наследи една държава на която Елцин нанесе два пъти повече загуби от колкото втората световна война. Путин съумя да стабилизира Русия която в момента даже иска да помогне на ЕС да излезе от кризата. Народа на Русия оценява направеното от Путин и за това пак му гласува доверие След 12гд Русия ще бъде още по силна.
110
7
 
27
 
! Отговори
do 111 i 123 преди 12 години
Ей, ГОЛЕМИТЕ МЪЖЕ и особено 111, много говориш, внимавай с мераците за разтрели защото сме много, да не стане обратното. И кои сте вие да се мислите за нещо повече от 65% руснаци???? Гласувайте си тук за Бойко и после мизерствайте, а това там е друга друга държава, много по-различна от България и никой не ви е искал мнението, така че не го давайте. Когато и тук се появия някой Путин тогава може и да се оправим, а до тогава нищо добро не ни чака. Честити нови цени за великден :)
109
4
 
20
 
! Отговори
Sony преди 12 години
Abe PUTIN si znae rabotata ama vie tuk AMERIKANSKI PODLOGI she iadete chernia *** na OBAMA KADETO MU SE KLANIATE TOLKOVA MNOGO .;)))
108
35
 
7
 
! Отговори
алекс преди 12 години
Едно джудже от КГБ - идолът на нашите фуражки ::)))ИЗБИРАТЕЛНА активност - 56 % - ПОЛОВИНАТА от имащите право на глас ..За джуджето са глсували около 33-35 % от ВСИЧКИ руснаци ..::))))ГГооооолям успех ..И руснаците вече поумняат ..има време за шут на джуджето ::))Рубладжийте , по -леко бе ..Боклуцииииии...:))))
107
3
 
30
 
! Отговори
))))) преди 12 години
Абсолютно безсмислена статия, няма две думи накръст които да дадат точна преценка каква е всъщност ситуацията преди и след Путин и да дава мнение какво вероятно предстои.
106
13
 
3
 
! Отговори
до 114 преди 12 години
само не знам какво търсиш при майка България!!!
105
11
 
24
 
! Отговори
Кирил преди 12 години
За разлика от България, където общо взето няма значение кой е на власт, в Русия има. Точно затова руснаците дадоха гласа си в подкрепа за Путин, не защото толкова много го харесват, а защото искат стабилност и плавен възход, а той точно това предлага. На руснаците им писна от революции и перестройки и аз не се учудвам на 65% за Путин. И една прогноза - след 12 години президент ще е Прохоров.
104
2
 
13
 
! Отговори
дядо преди 12 години
ПАРИ, ПАРИ ДУМАШЕ КИР МИХАЛАКИ - ПО БОТЕВи сега всичко е за пари когато парите те управляват а нямаш пари - нямаш права =демокрацияне ревете за руснаците - вижте тока регулираща комисия ви успокои че цената няма да скочи 10%и миналата и по-миналата по 10%ами заплатите ви не броим тези работещи до изнемога управницикоито работят за вашето щастиезатова и заплатите им скочиха със 100-на %споко имате пълната грижа на правителството-можете да играете вувузели на демокрацията
103
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък съм обикновен човек и си живея съвсем спокойно при демокрацията, без да се налага да крада.
102
9
 
34
 
! Отговори
не демократ преди 12 години
като чуя тази дума демокрация ми идва да я изтрия от речника ,та това е пълен безообразен ред в които демоните и дяволите властват,намират златно постижение а обикновения човек е сложен в ада в казана на катрана , отписан и захвърлен да се спасява ако може.Американския октопод ,които е разперил своите пипала иска да въдвори навсякъде своя демократичен в кавички ред като окопира и изгони безпетролните либиици,иранци,африкани ,индонезиици и какви ли не и напълни с всякаква *** Европата.
101
22
 
8
 
! Отговори
за 115 преди 12 години
На матушката болшевики и евреи и ****ха мамата...сега кагебето я довършва. Ако не вярваш виж картата по време на императора , по време на Сталин и сега
100
13
 
43
 
! Отговори
Ивка до 112 преди 12 години
Ей такива коментари ме изпълват...много готино ми става, когато се тръшкате....супер е... Вечна слава на Матушка Рус.