Партизан за бой се стяга

БСП избира: Първанов или Станишев
Обновена: 19 май 2012 15:05 | 19 май 2012 09:05, Красимир Ангелов
247

Георги Първанов
Сергей Станишев

Общо гласували: 1926
Георги Първанов
72%
Сергей Станишев
28%

Експремиер или експрезидент? Сергей Станишев или Георги Първанов? Часове остават до решителния момент на 48-я конгрес на БСП, когато двете най-авторитетни в момента фигури при социалистите ще влязат в спор за лидерското място на партията.

Седмица преди решителния вътрешнопартиен вот Сергей Станишев получи 2 пъти повече номинации за председател на партията от Георги Първанов – 179 срещу 82 в полза на бившия премиер. Макар и очаквано голямата битка да е между двамата, то и други социалисти получиха номинации за лидерския пост.

Трети по брой номинации е Янаки Стоилов с 35, следват Драгомир Стойнев – 28, Корнелия Нинова – 25, Георги Кадиев – 9, Мая Манолова – 7, Михаил Миков – 6 и др.

След последното редовното заседание на Изпълнителното бюро (ИБ) на партията на 15 май Станишев категорично отхвърли предложението на основния си конкурент за лидерския пост Георги Първанов да водят разговори помежду си и да сближат позициите си.

Настоящият лидер на БСП отсече, че разговори вече са се водили на приключилите партийни конференции, където са обсъдени и организационното състояние, и номинациите за председател на БСП.

Читателите на Dnes.bg определят като фаворит за председателското място на социалистите Сергей Станишев, сочат резултатите от анкетата "Кой ще оглави БСП след конгреса в средата на месеца?"

В допитването гласуваха общо 13 649 читатели, като според 26% от тях председателят на ПЕС ще запази лидерското си място и сред родните социалисти.

Подкрепа за Георги Първанов са дали едва 12% от читателите, а 5% от запитаните смятат, че начело на БСП ще застане ново лице, различно от двамата основни кандидати.

Не е малък и броят на отговорилите, според които в левицата ще настъпи разцепление след конгреса. 13% от всички анкетирани прогнозират подобен тежък сценарий.

Почти всеки втори анкетиран (44%) заявява, че не се интересува особено от случващото се в БСП.

Първанов или Станишев? В деня на вота гласувайте вие!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
1
 
6
 
! Отговори
АЛОО,НЕ РАЗБРАХ... преди 11 години
...КОЛКО ГЛАСА СЪБРА----- И.Й.КОСТОВ ....,ИМА ЛИ ШАНС?
156
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пед*раст ъа бой се стяга!
155
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като гледа човек "лидерите" на тази "партия" и му става ясно що за *** и *** са всички вътре в нея.
154
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой със снайпер да вземе да се организира и да ги погледне през оптиката тия и двамата. Обещаваме да му вдигнем паметник впоследствие до този на Незнайния воин!
153
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Би трябвяло тази анкета да е за: Кой от двамата трябва да влезе пръв в дранголника за предателство на националните интереси ?
152
1
 
20
 
! Отговори
Не ми пука за преди 11 години
Не ми пука за скапаната БСП , тва е корпоративна мафия така или иначе , просто разбрах кой седи зад този сайт , а именно Гоцето
151
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Александър Лилов, който в момента ръководи Центъра за стратегически проучвания към БСП. "Станишев е български модерен ляв политик... "Ето , Червени макаци , вашият Лилов признава , че сте "модерни ЛЕВИ" *** , горд е дори със СерГей , казва , че той трябва да ви води вас , "левите" , и на конгреси , и на ГейПаради , ... най-ви подхождал !И Мерджанов казал , че СерГей е най-естественият лидер на БСП , най -"ляФ" , тъкмо за вас , "левите" !А и Доган и дон Цеци го харесвали , както и вас ви харесвали потурнетата и евророметата !И ще си го изберете и ще ви води по серГей паради и партита на Бузлуджа ! Тъй че , берете цветя и здравец , и се радвайте , "ляв" ще ви води по сборища и серГей паради !
150
1
 
7
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Серго е...скрил топката от Параванов,като е...дал неопределено време за...обедна почивка.Така този няма...думата,а другият...подработва делегаите.Надява се на...бавенето и на неговитеагенти по...места.Все пак...делегатите са от...провинцията;простовати...хора,бесепари.
149
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДАЛИ РУСКИЯ ПОСЛАНИК ПРИСЪСТВА НА СБОРИЩЕТО ИМ?
148
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От тия двама кирливци ми се повдига
147
2
 
7
 
! Отговори
един от населението преди 11 години
Единият като каза че носи на бой ми минаха много асоциации. Една от които: Не е ли време да проверим?
146
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който и да е, все със същите капитали ще се съобразява. На нас грънци.
145
2
 
11
 
! Отговори
Партийо неземна преди 11 години
Гласувам и двамата да си турат по една въже на врата... закривайте го тоя панаир БСП, хората вече не ви верват!
144
0
 
0
 
! Отговори
пионер преди 11 години
И какво от това Погледни се в огледалото Щърбел
143
10
 
5
 
! Отговори
158 преди 11 години
Какви партизани какви пет лева?Първанов е набор на Борисов,за Станишев да не говорим -млад човек израстнал в друго време и на друго място.Ако се говори за партизанщина школата в Симеоново образова повече в това отношение.Моля ви стига с тези задявки по минало преди 70 години.А че почти всички сме носили червени връзки ,така е е ще си останем такива докато умрем -но това се отнася и до управниците ни,от която и партия да се именуват в момента.
142
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОТ ПЕС др Станишев забрави за поста и нас лошо е това което се случи в СЛИВЕН Борисе с Първанов несе занимавай с Борисов той ви направи за СМЯХ
141
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сър Гей Станишев срещу щатният агент на държавна сигурност Гоце....Страхотен избор...
140
16
 
10
 
! Отговори
ЕК преди 11 години
Голямо браво на БСП това е истинска демократична партия,не като ГЕРБ партия-човек
139
2
 
0
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
по към не съм........
138
3
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Добър избор Пърданов или Пърдишев?