Не, господин Сидеров!

Обществото няма да допусне провокации
Обновена: 18 юни 2013 14:08 | 18 юни 2013 07:00,
399
Не, господин Сидеров!
Сцената снощи пред централата на "Атака". Снимка: Булфото

Те не знаят какво вършат и ще се моля за тях от сърце. Тази реплика каза лидерът на ”Атака” Волен Сидеров снощи в ефира на Нова телевизия. Господин Сидеров, те ви казват – „Не”. Тези хора не искат нищо от вас, дори да се молите за тях.

Няколкостотин души – от една страна протестиращи, от друга – атакисти, стигнаха до сблъсък пред централата на партията. След  дни мирни протести напрежението ескалира. И то ескалира само заради поведението на лидера на партията. Сидеров каза нещо и за гражданска война. Не, господин Сидеров. Ние не искаме този сценрий и ви казваме „Не”. „Не” на опитите за дестабилизация - казваме всички протестиращи и всички, които не излизат по улиците.

Жандармерията се скупчи на ъгъла на улица ”Раковски” и ул. „Врабча” в столицата. Толкова тежкоекипирани части не бяхме виждали дори на протестите през февруари, които се отличиха с окървавените жълти павета. Над Сидеров пък няколко атакисти, начело с един народен представител, държаха маса. Каква метафора  - не е ли реално той отдавна паднал „под масата” на българския политически живот.

Снощи вечерта и до малките часове на днешния ден се върнахме в 2011 година, когато ”Атака” организира една от най-грозните гледки в българския политически живот – боят пред Баня Баши.

Господин Сидеров, не знам вие за кого ще се молите. Въпросът е – остана ли някой, който да се моли за вашето политическо благоденствие освен най-близката ви партийна клика.

Всички българи – подкрепящи и неподкрепящи исканията на протестиращите, се радваха, че демонстрациите минават мирно. Никой не се страхуваше да мине през центъра на София дори в часовете, когато протестите бяха най-масови.

В неделя вечерта, господин Сидеров, за първи път нарушихте бонтона. Нападнахте директно – протестиращи, полиция и журналисти. Снощи не нападахте – снощи откровено провокирахте. Вие целяхте безредици. А ние не искаме да гледаме хвърлени бутилки пред Националната опера. Нали сте ценител на изкуството, не ви ли стана неудобно?

Обществото няколко пъти ви казваше „не” през годините. Снощи ви го извика. То не беше заради вашето политическо поведение. Вие получихте презрението заради тоталната ви липса на гражданска отговорност.
Ние, обществото ви казваме – Не. Ние няма да допуснем Реджеп Ердоган на площад ”Таксим” в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
0
 
8
 
! Отговори
алегро виваче преди 10 години
До до 256Ако има нещо,което да убие простотията,това е пълната им изолация и пренебрежение.Другият път е да играете тяхната игра и да сте по-добри,а това значи по-простаци.
239
15
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
МНОГО СТЕ ГЛУПАВИ ЕЙ ! СИДЕРОФ Е ЕДИНСТЕНИЯТ ,КОЙТО ЩЕ ВИ ОПРАВИ ! ЧОВЕКЪТ ЩЕ ВИ НАПРАВИ МИНИМАЛНИТЕ ЗАПЛАТИ 1000 ЛВ. ,ЩЕ НАМАЛИ ЦЕНИТЕ НА ТОК,ПАРНО ,ГОРИВА ,ХРАНИ И Т.Н. ,ЩЕ СИ ЖИВУРКАТЕ ДЕТ СЕ КАЗВА КАТО МУХИ В КОНСКИ *** , ЩЕ СТАНЕТЕ ШВЕЙСАРИЯ НА БАЛКАНИТЕ ,РОЗОВА ДОЛИНА НА ЕВРОПА ! АБЕ МИСЛЕТЕ МАЛКО С КЛАВИТЕ СИ БЕ И НАЙ-НАКРАЯ НАПРАВЕТЕ ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР ,А НИЕ ГУРБЕТЧИИТЕ ОТ ТУК ЩЕ ВИ СТИСКАМЕ ПАЛЦИ ,ДОРИ НЯКОИ ЩЕ СИ СКУБИМ КОСИТЕ И ЩЕ СЪЖАЛЯВАМЕ ДЕТ СМЕ "ИЗМЕНИЛИ" НА РОДИНАТА !
238
37
 
7
 
! Отговори
bob преди 10 години
АТАКА!ПОБЕДА!
237
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 261От личен опит ли ни го казваш това...
236
5
 
19
 
! Отговори
Protopopov преди 10 години
Не рискувайте да обръщате гръб на атакисти. Не е препоръчително, особено за лица от мъжки пол. Вероятно Волен е възприел любимите навици на наставника си Доганоглу и а се обърнахте, а е станала белята... После върви разправяй, че не си п...
235
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нямате работа пред централата на АТАКА обикаляйте околовръстното белкемнякои ви удари една ***!
234
2
 
8
 
! Отговори
до 256 преди 10 години
Ама моля Ви се, на такива гръб обръща ли се, те само това чакат, чакали ниедни ?
233
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До КА ГЕРП ли ни оправлява последните 23 години и изяде парите ни, та вие от атака все ги плюете тях. Пък и на всичкото отгоре "ГОЛЕМИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ" не искате сваляне на кабинета, въпреки, че ДПС (против която уж се борите ВИЕ) в момента оправлява цяла БЪЛГАРИЯ. Защо някакси ви се губи логиката...
232
48
 
11
 
! Отговори
K. преди 10 години
ВИДЯХМЕ ГИ ВСИЧКИТЕ МИРНО ПРОТЕСТИРАЩИ С БИРИ И КАМЪНИ В РЪЦЕТЕ ДА ТРОШАТ И ЧУПЯТ ПРЕД ЦЕНТРАЛАТА НА АТАКА. ТОВА ЛИ ИСКАТЕ. ВОЙНА И КРЪВ. *** НАДРУСАНИ И МИРИЗЛИВИ. ЩО НЕ МИНАХТЕ ПЪРВО ПРЕЗ ЦЕНТРАЛАТА НА ГЕРБ , НАЛИ ТЕ НИ УПРАВЛЯВАХА ПОСЛЕДНИТЕ 4 ГОДИНИ. СЕГА ВОЛЕН ВИ Е ВИНОВЕН. ТОЙ ЛИ ВИ УПРАВЛЯВА 23 ГОДИНИ И ТОЙ ЛИ ИЗЯДЕ ПАРИТЕ ВИ?!
231
5
 
40
 
! Отговори
алегро виваче преди 10 години
Момчета,имам идея.Довечера когато отидете пред централата на тези индивиди,обърнете се с гръб и запазете абсолютно мълчание.Тишината може да бъде много по страшна и ужасяваща от викивете.Те са такива,защото им обръщат внимание,канят ги навсякъде,питат ги,слушат ги,пишат за тях,снимат ги...............ПЪЛЕН БОЙКОТ НА ПРОСТОТИЯТА,ПЪЛЕН БОЙКОТ НА ИЗДАНИЯТА НА ПЕЕВСКИ!!!!!!!!!!!!!
230
55
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прав е Волен!Какво правят талибаните на ГЕРБ пред централата на АТАКА.Волен си пази офисите.НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ И БРАТЯ БОРИСОВИ НА ВЛАСТ!
229
5
 
10
 
! Отговори
До Петко преди 10 години
С масата на главата е висок някъде към 2.40м.
228
2
 
3
 
! Отговори
Beta преди 10 години
Леле, леле, като чета коментарите виждам колко *** хора има още в страната. Вие тъпите и глупавите, страхливите и комплексираните сте тумор в държавата. Вие сте от типа прости, страхливи, глупави и компелксирани. Пяници и фенове тумури и метастази за нашата родина...
227
8
 
34
 
! Отговори
аза преди 10 години
Това да го разправя на хората, които не са били на протестите и не са видели с очите си какво стана. От централата на Атака полетяха бутилки и КАМЪНИ към хората, а имаше жени и деца. Пред мен уцелиха едно младо момиче с камък в корема. Пълни ***!
226
3
 
12
 
! Отговори
ПЕТКО преди 10 години
ЗНАЕ ЛИ НЯКОИ КОЛКО Е ВИСОК ВОЛЕНЧО - АМА СЕРИОЗНО....
225
4
 
21
 
! Отговори
Marto преди 10 години
*** ***, да е маха преди да са го линчували! И тия около него пумяри да се върнат по селата и да сядят на тракторите, няма какво да се правят на силни. Комплексари!
224
6
 
26
 
! Отговори
Байгън Ганьо преди 10 години
Братя българи! Не са ни виновни турците, виновни са ПОТУРЛАЦИТЕ - Волен Сидеров, Христо Бисеров, Йордан Цонев, Камен Костадинов и все повече, и все повече, ако не ги спрем! За един фес с пари, сигурно за някои и повече, продават честа и рода си, срам и презрение за тях. Предлагам, където и да ги срещаме тихо да им показваме палец надолу, или друг понятен жест с който да им напомняме за тяхното падение! Байгън от ПОТУРЛАЦИ!
223
21
 
7
 
! Отговори
До 243 преди 10 години
Когато през 2009 г ,Волен Сидеров подкрепи мутренско-милиционерското Правителство на ГЕРБ на мен хич не ми хареса ,но не отидох да замерям с камъни него и офиса на Атака.Има избори-ходете да гласувате ,а не да хвърляте камъни.Иначе всяка партия БСП ,ДПС или Атака може да изкара на уличите не 15 хиляди а 150 хиляди души на протест срещу всяко ново Правителство.И какво ще правим тогава-ще си играем на свали -качи.
222
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ти ли е ясно бе *** че ти имаше 1 шанс да се докажеш и ти го проигра за пари , ти и твоята партийка сте минало !
221
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидеров какво токова му е чудно , просто му показваме що е то народна любов :) Довечера ще има още много любов г-н Сидеров , ние ви обичаме мнооогоооо :)