Не, господин Сидеров!

Обществото няма да допусне провокации
Обновена: 18 юни 2013 14:08 | 18 юни 2013 07:00,
399
Не, господин Сидеров!
Сцената снощи пред централата на "Атака". Снимка: Булфото

Те не знаят какво вършат и ще се моля за тях от сърце. Тази реплика каза лидерът на ”Атака” Волен Сидеров снощи в ефира на Нова телевизия. Господин Сидеров, те ви казват – „Не”. Тези хора не искат нищо от вас, дори да се молите за тях.

Няколкостотин души – от една страна протестиращи, от друга – атакисти, стигнаха до сблъсък пред централата на партията. След  дни мирни протести напрежението ескалира. И то ескалира само заради поведението на лидера на партията. Сидеров каза нещо и за гражданска война. Не, господин Сидеров. Ние не искаме този сценрий и ви казваме „Не”. „Не” на опитите за дестабилизация - казваме всички протестиращи и всички, които не излизат по улиците.

Жандармерията се скупчи на ъгъла на улица ”Раковски” и ул. „Врабча” в столицата. Толкова тежкоекипирани части не бяхме виждали дори на протестите през февруари, които се отличиха с окървавените жълти павета. Над Сидеров пък няколко атакисти, начело с един народен представител, държаха маса. Каква метафора  - не е ли реално той отдавна паднал „под масата” на българския политически живот.

Снощи вечерта и до малките часове на днешния ден се върнахме в 2011 година, когато ”Атака” организира една от най-грозните гледки в българския политически живот – боят пред Баня Баши.

Господин Сидеров, не знам вие за кого ще се молите. Въпросът е – остана ли някой, който да се моли за вашето политическо благоденствие освен най-близката ви партийна клика.

Всички българи – подкрепящи и неподкрепящи исканията на протестиращите, се радваха, че демонстрациите минават мирно. Никой не се страхуваше да мине през центъра на София дори в часовете, когато протестите бяха най-масови.

В неделя вечерта, господин Сидеров, за първи път нарушихте бонтона. Нападнахте директно – протестиращи, полиция и журналисти. Снощи не нападахте – снощи откровено провокирахте. Вие целяхте безредици. А ние не искаме да гледаме хвърлени бутилки пред Националната опера. Нали сте ценител на изкуството, не ви ли стана неудобно?

Обществото няколко пъти ви казваше „не” през годините. Снощи ви го извика. То не беше заради вашето политическо поведение. Вие получихте презрението заради тоталната ви липса на гражданска отговорност.
Ние, обществото ви казваме – Не. Ние няма да допуснем Реджеп Ердоган на площад ”Таксим” в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
13
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Не, господин Сидеров!"По-актуално и конюнктюрно би било да се каже:"Йок, Сидер Ефенди!"
279
26
 
12
 
! Отговори
Мунчо преди 10 години
Да-Сидеров е голям дразнител за Бойко, защото на *** мноооого му се иска пак да е на власт!
278
8
 
44
 
! Отговори
Сидероглу преди 10 години
РОДООТСТЪПНИЦИ!ЕНИЧАРИ!ПРЕДАТЕЛИ!
277
11
 
28
 
! Отговори
Депотат с чалма преди 10 години
Сидеров го обрязаха и прие еничерската си роля като търси самотно протестиращи да им направи сюнет
276
9
 
35
 
! Отговори
Коментар с лекота преди 10 години
Това уникално творение на природата Волен Сидеров, незабавно трябва да бъде прибран на сигурно място. В психиатрията, или в ареста е без значение. В противен случай ние ще бъдем изпратени там.
275
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Знаете ли сега как Атака искаше БСП и ДПС да имат поне още един глас за да не се издадат кои са. Ако имаха 121 гласа Атака щеше да прави същите циркове както праз 2005 г., но сега обстоятелствата ги принудиха да направят това за което са създадени - да вкарват ДПС във властта. При 90% гласували за български партии тя даде властта на една турска партия за която са гласували 10%.Те станаха майка и баща на това правителство.Сега правят циркове, вляз изляз от парламента, кой бил вътре и вънка.
274
44
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
само трепане за вас мръсни гербаджии предатели,никога повече герб,по-добре турците да дойдат отколкото крадците герб!
273
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Помните ли какво представлявше ДПС преди създаването на Атака.До 2005 г. го взимаха за бройка в две правителства с петнайсетина - двайсет депутата.Веднага след създаването на Атака станаха 38 и започна неговото възраждане. Винаги преди избори Атака прави някакви глупости за да сплоти мюсюлманите и да увеличи гласовете за ДПС, най-вече циркове пред джамии.През 2005 г. когато се формираше тройната коалиция спомняте ли си какви циркове прави в парламента, уж са против. Но ако тогава не стигаше един глас Атака щеше да направи това, което направи сега.Знаете ли сега как Атака искаше БСП
272
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По никакъв начин неможете дани излъжете повече,веднага оставката на правителството,касиране на изборите,смяна на конституцията,Цацаров вън от съдебната палата,мажоритарни избори.Хич неси мислете че ще останете на власт,хич неси мислете че някоя друга партия щее на власт освен ГЕРБ.ГЕРБ се доказа така че вие сте вън от коръба.
271
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде мръсен редактор от БГ help изтрииме *** пак.
270
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидеров требва да бъде подведен под съдебна одговорност,за това че подстрекава цялата българска нация към война,които изевява публично и открито пред камери и телевизии.Законът гласи 25 години за такова подстрекателство.И на гн Цацаров хич него прилягаше да заплашва гн Цветанов със 8 години затвор точно преди изборите.Това също е недопостимо.ГЕРБ ще спечели мнозинство и ще гласува за импича на Цацата да бъде отстранен.
269
8
 
23
 
! Отговори
embudi преди 10 години
толкова време гради нещо и на края се уака г-Н Сидеров .
268
4
 
23
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Комунагите и атакистите нищо не коментирате за segabg/article.php?sid=2012082100040000203ПАК питам: Това ли е да си патриот, да гласуваш за правителство в ковто замовете смятат националните ни герои за терористи?очарован съм от вас продажници на българските идеали.Оставка за правителството на Олигарски!То не защитава българския интерес!Защитава интересите на Русия и Търция!ОСТАВКА!
267
8
 
26
 
! Отговори
Санде преди 10 години
Сидеров е психар. Несериозн е да се говори сериозно за него. Той е вече политически труп на миналото.
266
8
 
23
 
! Отговори
висок преди 10 години
Вчера Болен от 16 до 24 часа грачи по мегафона и дразнеше околните. Не можах да спя. Довечера ако повтори, може да му падне керемида на покрива!!!
265
7
 
16
 
! Отговори
gneven преди 10 години
kak ne go e sram . Mrasnik izlezna tozi Siderov.
264
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидер Ага да обясни какво толкова държи в този скапан офис ,че го "брани " с барикади???Бранел си земята,(под наем )!!! От кого и от какво го браниш този офис бе турско ***???Колко ти платиха турците,че сега дума не обелваш срещу тях???Здравето на хората ли е важно или ОФИСА ти въшкав???Убийте го с безразличие към идиотизмите му..
263
12
 
5
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
СИДЕРОПУЛОС ИГРАЕ ПЕРТИЯ С БОРИСОВ...
262
11
 
28
 
! Отговори
НФСБ преди 10 години
Върни 15-те милиона, предател! Дай ги за детски градини и болници!Извини се, бе! Извини се, бе! Извини се, бе!Нещастен психар!
261
18
 
20
 
! Отговори
PD преди 10 години
Нека помислим! Какво се случи случи всъщност вчера. Срещу Атака и Сидеров се изсипа гняв, чийто корени е се крият не в делата на партията, а в медийното им представяне. Атака са най малко виновни от всички политически представени в парламента партии. Но масовата мисъл (ако въобще съществува такава) и избра да насочи гнева си към различните, и може би най малко защитените от силовите държавни структури. (Принципа на глутницата). Видях реакцията на Сидеров. Любопитно е как би реагирал Станишев.