Не, господин Сидеров!

Обществото няма да допусне провокации
Обновена: 18 юни 2013 14:08 | 18 юни 2013 07:00,
399
Не, господин Сидеров!
Сцената снощи пред централата на "Атака". Снимка: Булфото

Те не знаят какво вършат и ще се моля за тях от сърце. Тази реплика каза лидерът на ”Атака” Волен Сидеров снощи в ефира на Нова телевизия. Господин Сидеров, те ви казват – „Не”. Тези хора не искат нищо от вас, дори да се молите за тях.

Няколкостотин души – от една страна протестиращи, от друга – атакисти, стигнаха до сблъсък пред централата на партията. След  дни мирни протести напрежението ескалира. И то ескалира само заради поведението на лидера на партията. Сидеров каза нещо и за гражданска война. Не, господин Сидеров. Ние не искаме този сценрий и ви казваме „Не”. „Не” на опитите за дестабилизация - казваме всички протестиращи и всички, които не излизат по улиците.

Жандармерията се скупчи на ъгъла на улица ”Раковски” и ул. „Врабча” в столицата. Толкова тежкоекипирани части не бяхме виждали дори на протестите през февруари, които се отличиха с окървавените жълти павета. Над Сидеров пък няколко атакисти, начело с един народен представител, държаха маса. Каква метафора  - не е ли реално той отдавна паднал „под масата” на българския политически живот.

Снощи вечерта и до малките часове на днешния ден се върнахме в 2011 година, когато ”Атака” организира една от най-грозните гледки в българския политически живот – боят пред Баня Баши.

Господин Сидеров, не знам вие за кого ще се молите. Въпросът е – остана ли някой, който да се моли за вашето политическо благоденствие освен най-близката ви партийна клика.

Всички българи – подкрепящи и неподкрепящи исканията на протестиращите, се радваха, че демонстрациите минават мирно. Никой не се страхуваше да мине през центъра на София дори в часовете, когато протестите бяха най-масови.

В неделя вечерта, господин Сидеров, за първи път нарушихте бонтона. Нападнахте директно – протестиращи, полиция и журналисти. Снощи не нападахте – снощи откровено провокирахте. Вие целяхте безредици. А ние не искаме да гледаме хвърлени бутилки пред Националната опера. Нали сте ценител на изкуството, не ви ли стана неудобно?

Обществото няколко пъти ви казваше „не” през годините. Снощи ви го извика. То не беше заради вашето политическо поведение. Вие получихте презрението заради тоталната ви липса на гражданска отговорност.
Ние, обществото ви казваме – Не. Ние няма да допуснем Реджеп Ердоган на площад ”Таксим” в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
3
 
10
 
! Отговори
BUMER преди 10 години
Господ забавя но не забравя! Няма значение какъв ХРАМ е било то църква ,синагога,джамия и т.н.
259
33
 
16
 
! Отговори
анонимен111 преди 10 години
Патки задремали, никой ли няма да осъди действията на ***, дошли да трошат партийна централа? Или вие пишете едно и също независимо какъв е текста над коментарите ви. Балами сте.
258
24
 
13
 
! Отговори
анонимен111 преди 10 години
Ей това днес бг сякаш бат бойко пише в него. Само против Волен. Продължават да спекулират с джамията, при все, че всички знаят за провокацията от турска страна. И аз не бях виждал толкова много жандармерия, но въпросът ми е защо тази жандармерия въобще допусна протестиращите до централата на АТАКА? Защо позволиха да се лее българска кръв?
257
16
 
29
 
! Отговори
ivo преди 10 години
Волене върни парите п..ко,зел си 15 000 000 лв
256
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимена ти на кого искаш да си продаден?
255
11
 
45
 
! Отговори
Ставри преди 10 години
Народът не прости на предателя Волен.
254
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
#усмихнисебе
253
10
 
41
 
! Отговори
adn преди 10 години
Всички от така наречената партия Атака, с молитвени килимчета , в петък пред Баня Баши.
252
8
 
2
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 10 години
SIDEROV PREZIDENT 4ERECHKATA NA TORTATA , TAKA PREHODA CHTE E KOMPLEKT .
251
0
 
10
 
! Отговори
md преди 10 години
da diagnozata my e tejko bipolqrno mozuchno raztroistvo a i strada ot Napoleonov kompleks t.e. Sindrom na niskite muje .A e i agent na KGB .da tova e Volen Aga Siderov .Mqstoto my e v Psixiatriq ne v Parlamenta .
250
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Помните ли какво представлявше ДПС преди създаването на Атака. ДПС имаше 20 депутата. Веднага след създаването на Атака станаха 38. Винаги преди избори Атака прави някакви глупости за да сплоти мюсюлманите и да увеличи гласовете за ДПС, най-вече циркове пред джамии.През 2005 г. когато се формираше тройната коалиция спомняте ли си какви циркове прави в парламента, уж са против. Но ако тогава не стигаше един глас Атака щеше да направи това, което направи сега.Знаете ли сега как Атака искаше БСП и ДПС да имат поне още един глас за да не се издадат кои са. Ако имаха 121 тласа Атака щеше да
249
1
 
10
 
! Отговори
Болярина преди 10 години
MADE IN BULGARIA
248
50
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки здравомислещ гражданин ще осъзнае, че срещу Сидеров се води пропагандна война. Достатъчно е да се види какви предложения са внасяли от партията му в парламента и как са гласували по отделните точки. Техниките за манипулация са ясни, но при манипулацията има едно златно правило - не трябва да се прекалява, защото в един момент става пределно ясно воденето на пропагандна война, чрез манипулация срещу определен човек.
247
2
 
32
 
! Отговори
баба ви преди 10 години
Ако се погледне назад ще видим Жорж Ганчев, Симеон Сакскобурготски, Волен Сидеров. Ако гледаме в настоящето ще видим Яне Янев, Марешки и др. подобни. Нека не позволяваме да продължават да ни лъжат хора без морал и елементарна култура.
246
2
 
13
 
! Отговори
баба ви преди 10 години
До megi 55Последният човек, когото бих защитила е Сидеров, но симптомите на лудостите са много и част от тях ги откриваме ежедневно в себе си. Най-малкото надодът е казал: "Не е луд, който яде зелника, а който му го дава." Ако говорим за морал, обаче нещата са много по-ясни и душевната му нечистоплътност е неопрпвержима. Мисля, че трябва да си направим изводите и да не допускаме да бъдем излъгани отново по този начин. Ако се погледне назад ще видим Жорж Ганчев, Симеон Сакскобурготски,
245
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вързан поп - мирно село!Вързан луд - мирна държава!
244
3
 
3
 
! Отговори
varg преди 10 години
Това от името на кого го пишете?
243
6
 
47
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
КАТО МЕДИЦИНСКО ЛИЦЕ ЗАЯВЯВАМ,ЧЕ СИДЕРОВ Е С МНОГО ТЕЖКО БИПОЛЯРНО РАЗСТРОЙСТВО ГРАНИЧЕЩО С ЛУДОСТ.ТО СЕ ХАРАКТЕРИЗИРА С МОМЕНТИ НА ЕКСТАЗ ОТ ДЕЙСТВИЯ И ПОСТЪПКИ НА БОЛНИЯ,КАКТО И УНИЛОСТ И ДЕПРЕСИЯ.БОЛНИЯ СТРАДА В ДАДЕН ПЕРИОД ОТ МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ.АКО НЕ СЕ ПРЕДПРИЕМЕ АДЕКВАТНО ЛЕЧЕНИЕ В ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ ОТ СЛУЧАИТЕ СЕ ОТКЛЮЧВА ШИЗОФРЕНИЯ.ШИЗОФРЕНИЦИТЕ СА ОПАСНИ КАКТО ЗА СЕБЕ СИ ТАКА И ЗА ОКОЛНИТЕ.СТРАДАТ ОТ МАНИЯТА,ЧЕ СА ПРЕСЛЕДВАНИ.Е,КАЖЕТЕ МИ ПОВЕДЕНИЕТО НА СИДЕРОВ НЕ Е ЛИ ТИПИЧНО НА ШИЗОФРЕНИК?
242
1
 
18
 
! Отговори
Продължение 266 преди 10 години
..помътнели от алчност за власт и пари мозъци, защото народа се събуди и няма да позволи да го е**т повече.Това е мой неадекватен приятелю :)
241
1
 
25
 
! Отговори
До К преди 10 години
Неадекватен приятелю, явно не си бил там или имаш някакъв вид замъгляване на възприятията (най-вероятно се дължи на умствени проблеми от сериозен характер), защото протестиращите си бяха мирни, а Сидер Бей ги провокира. ОТНОВО! Всичките от Атака сте едни побъркани и надрусани ***. Вие сте *** с промити мозъци, които могат само да подскачат и да викат. Повече няма да ни управлява никой като Борисов, Сидер Бей и другите *** с помътнели от алчност за власт и пари мозъци, защото наро