Провокации и този път? Забравете, просто няма да минат!

Протестиращите искат да са строители, създадоха специален хаштаг #снимайги
Обновена: 19 юни 2013 16:22 | 19 юни 2013 14:21, Красимир Ангелов
313
Провокации и този път? Забравете, просто няма да минат!
Снимка: Булфото

Те са интелигентни, млади, усмихнати, красиви. Те идват с български знамена, с детски колички, с колелета. Те носят вода на полицаите и ги уважават. Вече пет вечери хиляди българи обикалят централните улици на София с искания за промяна. Цивилизовано и устремено.

Те не искат провокации, не искат да чупят и трошат. Те имат много енергия, с която искат да градят. Те желаят да са строители, а не разрушители. Те не искат просто по-евтин ток, те искат живот, с който да са достойни европейски граждани.

Всички те са едно. И влизат все по-надълбоко в сърцата на българите. Преди ден дори синдикатът на служителите в МВР изрази в декларация подкрепата си към протестиращите и противопоставянето си на "проявите на нисък морал, провокативно поведение и политическо говорене, особено когато това е демонстрирано от български народни избраници".

Още по темата
18 юни 2013 07:00
399
На фона на интелигентния и мирен протест на хиляди българи, за втора поредна вечер се прокарва опит шествието да бъде провокирано. Не, господа! Забравете, този път просто номерът няма да мине!

Със сигурност на доста политици им се иска да има бой, арестувани, счупени витрини и прозорци. И по този начин младите, усмихнати и вдъхновени млади хора да се превърнат за минути в платени, пияни лумпени. Забравете, просто няма да стане!

Именно заради провокациите на протеста един от демонстрантите създаде хаштаг #снимайги. С негова помощ всеки, който забележи провокатори, може да ги снима и обозначи в социалните мрежи и в рубриката мРепортер на Dnes.bg.

Интелигентните хора ви игнорираха, разберете! Вашите опити за разединение се виждат отдалеч и от протестиращи, и от полиция. И цяла България разбра кои всъщност са лумпените, скрити зад удобни имунитети. Но вие, господа, сте аут!

Затова млади хора – бъдете умни, усмихнати, красиви. Носете градивното в себе си и печелете сърцата на българите. А за провокатори място няма. Не и този път. Забравете, номерът просто няма да мине! 

Качвайте снимките на провокаторите на протестите в страната с хаштаг  #снимайги в мРепотрер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: протестипровокации
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отначало подкрепях протестите,защото бяха срещу назначаването на обществено компрометирана фигура.Сега симпатизирам на младите,защото трябва да са "бунтари" и идеалисти,на останалите НЕ.Човека "дразнител" беше свален.Но протестите продължават срещу: правителството(непопълнено още),някои областни управители(били от неподходяща партия),срещу политическата система(знаят ли повечето протестиращи що е ТО,защото не предлагат друга).Искат се избори веднага но с друг избирателен кодекс(как става това).Някои не били представени в парламента(да са гласували повече на изборите).Нека се организират,да съз
128
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много хубаво изглежда,но след като посетих два пъти протестите започнах да се обърквам. Какво ще се изгради от тях,като само ми тормозиха тъпанчетата с всичко,което може да вдига шум. Няма платформа ,оратори ,комуникация ,подписки. Запитах се защо всъщност съм там ,кой ще поеме отговорността като свалим правителството да изпълни исканията.Не бях там,за да върна Бойко,а за промяна. Лично мнение,но докато няма силна личност,която е приета добре от повечето хора,рушим ,а не градим
127
1
 
4
 
! Отговори
dan преди 10 години
Европейски граждани, които градят ... магистрали, спортни зали, детски градини, пречиствателни станции ...
126
3
 
5
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
154Е Павел Чернев пак е от Атака но се е разграничил от Боленчо. Разцепихте ли се? Ко правим?)))))))
125
7
 
6
 
! Отговори
Волен е виновен преди 10 години
Затова че си стои пред собствената централа и започват да прииждат пияни,некъпани с туби бири в ръце някакви индивиди с крясъци "Волене идваме" а стотиците националисти и симпатизанти на АТАКА ги посрещат с възгласи "БЪЛГАРИ- ЮНАЦИ" и след "това мирно протестиращите интелигенти" сигурно да се разкършат започват да мятат камъни и улучват репортер на телевизия и депутат от АТАКА....
124
3
 
8
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
149Гражданска война няма да има, не изкукуригвай като този който ти е платил. Няма да се избием, не се надявай.
123
8
 
8
 
! Отговори
Maika преди 10 години
В Европа е забранено деца да участват или да се водят на протести. Ако възникне сблъсък децата първи могат да пострадат. Още повече, да се разнасят до посреднощ. Това са "интелигентните" родители? Или за тях протестът е просто разходка и раздумка във вечерен час!!!
122
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
много чудно как с усмивки балони и знаменца ще промените нещо при положение че тези хора са наследници на други които са наложили режим с убийства и лагери ,а?
121
1
 
7
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До ИванЩо да са клевети? Кворума кой го осигури? Безплатно ли е било? После кой биеше журналисти и полицаи и цвилише като малко дете че но пазят? Ти ли? Кой обиждаше, удряше свой народ, пак ли ти? А защо не протестираше срещу назначаване на управници дето езика ще си го изкълчиш докато им кажеш името - Ахмед, Мехмед, Муса, и другите им ибрахими?
120
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проблема на народа е че не знае какво иска.Отидете и кажете искаме това и това. А не искаме оставка на кабинета и нови избори и какво ще стане с новите избори? Ще спечелят ГЕРБ ли? Ако се получат същите резултати както в момента и каво правите тогава пак ли протести? Отиват при Орешарски 25 органиции представляващи протестиращите всяка с 1000 изисквания за промени, протестиращите пък изобщо не предполагат че ги представляват някакви организации! А Други 30 организации отказали срещата!
119
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кога станаха толкова интелигентни - 4 години търпяха мутрата боко дето се различава от дилянчо само по килограмите и сега изведнъж им светналокъде бяхте 4 години - нямали икономически искания - пък и нагли като гербериосатналите 7 милиона имаме икономически искания - и ще се борим за тяхбили идеалисти - преди 20 години - идиализма бил комунистическа измислицакато сте толкова интелигентни напишете името на министърпредседателя дето искатедилянчо не отрязя поне една лентичка - гати егоизма
118
3
 
11
 
! Отговори
Димитър преди 10 години
Нека всяка вечер сме на "площада". Нека да покажем, че искаме промяна. Нека не отстъпваме. Нека покажем, че ние управляваме.
117
5
 
3
 
! Отговори
Иван преди 10 години
НЕ ПУСКАЙ КЛЕВЕТИ ЗЛОПАМЕТНА ЛИ КАКВА СИ ? ОТДАВНА СЕ УСТАНОВИ ЧЕ Е ФАЛШИФИКАТ И ДОРИ ВОЛЕН ОСЪДИ АВТОРА НА СЛУХА А В СЪДЕБНАТА ЗАЛА ТОГАВА ГО ПРЕДСТАВЯШЕ СЕГАШНИЯ ЗАМЕСТНИК НА ЯНЕТО- АДВОКАТ ЕМИЛ ВАСИЛЕВ. ТАКА ЧЕ ИЛИ СЕ ПРАВИШ ЧЕ НЕ ЗНАЕШ ИЛИ УМИШЛЕНО.......ВОЛЕН Е ОСЪЖДАЛ ЗА КЛЕВЕТИ МНОГО,ВКЛЮЧИТЕЛНО И СЛАВИ ТРИФОНОВ
116
4
 
7
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До До злопаметнаНа мен ми едостатъчно да виждам след това каксво е направил. Един глас - на ти кворум. Един час -насъска хората един срещу друг. На родолюбец ще ми се прави, на патриот, на българин.
115
1
 
3
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До до 128Ами тогава не ми оправдайте ни едните ни другите.
114
2
 
5
 
! Отговори
3goro преди 10 години
"Правителството се разтревожи за сигурността си и гласува мерки за защита от народното недоволство. На вчерашното си заседание министрите приеха законопроект, който забранява провеждането на митинги и протести пред сградите на Министерския съвет, на различните министерства, пред парламента, пред болнични заведения и съдилища.Това са все места, пред които през мандата на тройната коалиция е имало протестни демонстрации."А това спомняте ли си го ?? 23 април 2009 година
113
1
 
3
 
! Отговори
До злопаметна преди 10 години
А ако прочетеш след това как се разви епилога ще си наясно.......Волен осъди за клевета изключения от ДПС който пусна слуха,взе 30 000 лв. обещетение а адвокат му беше сегашния зам. предсседател на РЗС Емил Василев
112
1
 
4
 
! Отговори
Колев преди 10 години
До ЗлопаметнаТова отдавна е доказан фалшификат (съдебно решение) Разпространяваш доказани лъжи.
111
0
 
6
 
! Отговори
yanaana преди 10 години
Провокациите и изпращането на лица с квадратни гърбове и черни тениски, с лица на агресия НЯМА ДА БЪДЕ СПРЯН НАРОДА ОТ ПРАВОТО СИ ДА ПОИСКА БЪДЕЩЕ, ЧУВАЕМОСТ, МЕЮТИ В СОБСТВЕНАТА СИ СТРАНА, ШАНС ДА ЖИВЕЕ СПОКОЙНО И ЩАСТЛИВО И ПРОМЯНА КЪМ РАЗВИТИЕ! Провокациите от името на политици, депутати показват, че управляващите не само не уважават хората които им гласуват доверие, но се и подиграват с тях, игнорират желанията им. Няма да стане! Всеки има право на шанс! България също!
110
8
 
6
 
! Отговори
Анти протест преди 10 години
Искам да подкрепя тези които са против протестите. Малко договрки за постове не вредят, все пак те са там за това. Твърдо вярвам че въпреки договорките, на постовете са избрани най-подходящите и най-кадърните лица(дори за Пеевсски смятам така). Естественно ако догодина не получим 13-ти пенсии ще съм малко разочарован, но съдейки тенденциите в управлението на БСП всеки мандат е все по-добре. Тръгнаха от хиперинфлация през 97-***, през 2009-та допуснаха хиперкорупция, а сега ще оправят и това.