Малайзийският самолет в Украйна е бил свален от множество обекти

Не са открити доказателства за техническа грешка или грешка на екипажа
Обновена: 9 сеп 2014 14:10 | 9 сеп 2014 12:35,
374
Малайзийският самолет в Украйна е бил свален от множество обекти
Снимка: Reuters

Самолетът Боинг на малайзийските авиолинии, разбил се в Източна Украйна на 17 юли, е бил пробит във въздуха от голямо количество обекти, летящи с висока скорост.

Още по темата
Това е довело до разпадането на машината на парчета по време на полета, предадоха световните агенции. Те цитират заключенията в предварителен доклад на холандските авиационни следователи от разследването на катастрофата с малайзийския пътнически самолет, свален над Източна Украйна на 17 юли.

"Снимки на отломките от самолета, изпълнявал полет МН17, показват, че той е поразен и пробит на множество места отвън от множество обекти, летящи с висока скорост, което е причинило разпадането на Боинг 777 на Малайзийските авиолинии по време на полета", се посочва в доклада, цитиран от ДПА и от Асошиейтед прес.

Разследващите трагедията не са открили доказателства за техническа грешка или действия на екипажа, които да са довели до разбиването на самолета, се посочва още в доклада на холандското Бюро за сигурност.

Самолетът на Малайзийските авиолинии, летял от Амстердам до Куала Лумпур, се разби през юли над Източна Украйна. Всички 298 души на борда, повечето от тях холандци, загинаха.

Украинското правителство и западни лидери заявиха, че има сериозни доказателства, че самолетът е бил свален от проруските сепаратисти с руски оръжия. Русия обаче отрече твърденията, че са доставяли ракети и оръжия на бунтовниците.

При анализа си холандските авиационни следователи са разчитали на данните от черните кутии на самолета, сателитни изображения и снимки от мястото на катастрофата, данни от въздушен контрол.

Холандските експерти не са посещавали мястото на катастрофата, тъй като там се водят военни действия, но снимките и останалите доказателства показват, че самолетът се е разбил още по време на полет.

Въпреки че докладът не е окончателен, констатациите са значителни. В него обаче не се приписва вина или отговорност за катастрофите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
38
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече всичко е ясно и Русия трябва да дава обяснение, защо отне живота на 300 мирни човека? Защо?
17
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В началото се появи информацията, че украински изтребител първо е ударил самолета с ракета, а след това го е довършил с картечницата си. Нещата започнаха да си идват на мястото а?
16
1
 
11
 
! Отговори
do 10 преди 9 години
УкрайнЯ? :D
15
44
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Световния терорист Русия, която отне живота на близо 300 човека, трябва да си плати цената!
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последно - комета или ракета?
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен9 ами с такава *** като теб кво БГ да прави?
12
4
 
42
 
! Отговори
до русофоба №2 преди 9 години
До Анонимен"Целия свят знае,че са руските фашисти споко.Хубаво не ги чака,агония и гърч за империята на злото!!!!Когато се заличи от лицето на земята тази руска твар,тогава ще има и мир!"Целият свят знае. Само официално раследващите не знаят. Ти нормален ли си ??? Откъде света ще знае без нито едно доказателство за нечия вина. Разследващите не знаят, само ти си знаел :)))) ***.
11
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Самолетът Боинг на малайзийските авиолинии, разбил се в Източна Украйна на 17 юли, е бил пробит във въздуха от голямо количество обекти, летящи с висока скорост."Е как така, нали още на 5-тата минута САЩ заявиха, че разполагат с неопровержими доказателства, че самолетът е свален само от една ракета? Една ракета щеше да направи една голяма дупка, а не следи от множество шрапнели. Нали затова наложиха и санкции? Що така 2 месеца не ги изкараха тези доказателства, а накрая се оказа друго?
10
47
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Противосамолетно оръдие с голям калибър гилзи! Русия си играе с огъня. Светът трябва да я изолира, докато населението и не свали онзи КГБ-ски *** от властта.
9
49
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руския тероризъм вече стана ясен на цял свят!
8
1
 
29
 
! Отговори
чудно преди 9 години
Какви ли са били тези "голямо количество обекти, летящи с висока скорост" ?Може би куршуми? особено ако са почти един и същ диаметър....Или ще предположат, че в някое училище е имало състезание на децата по стрелба с прашка...кои ги знае тези експерти до какви изводи ще достигнат след още няколко месеца ?
7
2
 
34
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До Анонимен 1 Ми толкова им трябваше на ЦРУ ,че да измислят правдоподобна версия Писах ли ви аз,че ще го потулят а ?? Ей това ако не е потулване,здраве му кажи Значи е ясно кой го е свалил,държава започваща с У завършваща с Я,дружелюбно подстрекавана от държава с 2 букви започваща на С и завършваща на Щ
6
40
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди 17.07 руските терористи в Украйна сваляха самолети, след тази дата продължиха да свалят, но точно този самолет не са го свалили те...Смях...Руския терорист, кремълксото недоносче трябва да увисне на въжето!
5
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е нали половината санкции на Запада бяха защото са сигурни че опълченците са свалили самолета а то какво стана...
4
1
 
40
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Доклад по снимки ми звучи като преглед при лекар по телефона. :)
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха сега познайте какъв е бил външния фактор !!!
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЛО?
1
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бах тез прелетни птици!