Малайзийският самолет в Украйна е бил свален от множество обекти

Не са открити доказателства за техническа грешка или грешка на екипажа
Обновена: 9 сеп 2014 14:10 | 9 сеп 2014 12:35,
374
Малайзийският самолет в Украйна е бил свален от множество обекти
Снимка: Reuters

Самолетът Боинг на малайзийските авиолинии, разбил се в Източна Украйна на 17 юли, е бил пробит във въздуха от голямо количество обекти, летящи с висока скорост.

Още по темата
Това е довело до разпадането на машината на парчета по време на полета, предадоха световните агенции. Те цитират заключенията в предварителен доклад на холандските авиационни следователи от разследването на катастрофата с малайзийския пътнически самолет, свален над Източна Украйна на 17 юли.

"Снимки на отломките от самолета, изпълнявал полет МН17, показват, че той е поразен и пробит на множество места отвън от множество обекти, летящи с висока скорост, което е причинило разпадането на Боинг 777 на Малайзийските авиолинии по време на полета", се посочва в доклада, цитиран от ДПА и от Асошиейтед прес.

Разследващите трагедията не са открили доказателства за техническа грешка или действия на екипажа, които да са довели до разбиването на самолета, се посочва още в доклада на холандското Бюро за сигурност.

Самолетът на Малайзийските авиолинии, летял от Амстердам до Куала Лумпур, се разби през юли над Източна Украйна. Всички 298 души на борда, повечето от тях холандци, загинаха.

Украинското правителство и западни лидери заявиха, че има сериозни доказателства, че самолетът е бил свален от проруските сепаратисти с руски оръжия. Русия обаче отрече твърденията, че са доставяли ракети и оръжия на бунтовниците.

При анализа си холандските авиационни следователи са разчитали на данните от черните кутии на самолета, сателитни изображения и снимки от мястото на катастрофата, данни от въздушен контрол.

Холандските експерти не са посещавали мястото на катастрофата, тъй като там се водят военни действия, но снимките и останалите доказателства показват, че самолетът се е разбил още по време на полет.

Въпреки че докладът не е окончателен, констатациите са значителни. В него обаче не се приписва вина или отговорност за катастрофите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
7
 
24
 
! Отговори
тя преди 9 години
Нищо не казват или по- скоро крият фактите ,че е свален от Украйна по заповед на САЩ.
197
5
 
5
 
! Отговори
Priest преди 9 години
До обекти-субектиДа, де. "Множество обекти с висока скорост" е по-вероятно да е евфемизъм за куршуми или осколки от снаряди, отколкото за врабчета, нали...Каква ли ще е интерпретацията сега на зомбираните русофоби...
196
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ми някой руски войник носил със себе си нещо като БУК по време на отпуската си и като се чудил как да прекара почивката попаднал в източна Украйна и докато се веселял с нещото като БУК , някои осколки уцелили самолета неволно, без умисъл.
195
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шефе фраснах с оня ракети дето ми даде един самолет дето май е пътнически. Още не ще да пада.Шефа: Лупай с картечницата докато падне и после покриваме всичко.Ейй тва е филма.
194
3
 
23
 
! Отговори
uu преди 9 години
И защо трябваше да чакаме 2 месеца? Аз щях да го скълапя по-добре.Срам, Велики Демократи, жесток срам? На 30-та минута Ви беше 100% ясно кой е свалил самолета, а 2 месеца по-късно нищо не Ви е ясно.
193
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
258Ти си трезв американски ***.Това мирише на люляк!
192
0
 
4
 
! Отговори
НАСА преди 9 години
Извънземни или космически ***?
191
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Към 254..." и смехът му се разля по десния ревер на сакото..." е продължението..Едно време, едно време, какви лафове имаше едно време...Прочетох всичко и искрено се забавлявам от остроумието на някои, от познавачеството на други по военната техника и споровете им, но най-ми е смешно, че има един единствен самсур, който упорито и последователно пише по един минус навсякъде, където "трябва" и плюс, пак там, "където е инструктиран"Той най-много ме развеселява!
190
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преведено на разбираем език - Боингът е поразен от ЗК "Бук", чиято бойна глава се взривява до обекта на множество шрапнели.
189
3
 
17
 
! Отговори
джапане преди 9 години
Да ме прости Господ, но това значи, че обекта е свален с ловна пушка със съчми, а за тези, които разбират от ПВО ще река:- Ръчно-преносими комплекси от рода на Стингър, Игла, Стрела и др. при достигане целта на метри (няма контакт с нея) се взривяват и я унищожават с много дребни осколки. Зенитен комплекс - ракета (то и гореизброеното е ракета) има по-различни поражения и те са видими и различими от специалистите. НЕ ВСИЧКИ СА ***. Ние славяните трябва да спрем войната между славяни !!!!!!
188
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
свален е от *** пияни руски ***
187
2
 
27
 
! Отговори
до 255 преди 9 години
В този случай истината е от огромно значение. Ако е свален от украински изтребител, това е станало предумишлено - от държавни организирани ВВС, където нищо не може да стане случайно, всичко се планира, координира, записва. Заедно с това, организираната медийна атака и обвинения към руснаците водят до УЖАСНИ изводи за цялата трагедия.
186
3
 
33
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Какво стана с "ракетата свалила " самолета ? Какво стана със сателитните снимки ? Гигантска манипулация. Наш "***" и американските пудели около него какво ли ще припяват ?Бог да прости избитите невинни хора ,но нека Той даде разум на живите и те мислят преди да говорят.
185
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не разбирам защо се дърляте на чуждото нещастие. Рано или късно истината ще излезе наяве. Някои ще я приемат, други още по-яростно ще я отхвърлят. Всекиму според пристрастията.Но нито насочената само и единствено към собствената си изгода политика на ЕС и Щатите, нито мераците на Украйнската върхушка, а още по-малко руските амбиции за нов СССР на два континента, могат и трябва да се приемат или адмирират. Никоя от страните не се интересува от интересите на народите си, да не говорим за вас/мен
184
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ха, ха...........Едно време имаше такъв лаф "изсмя се графът на развален испански " !
183
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При тази информационна война която се води в момента ако имаше и най малкото доказателство за руско участие щеше да има вой до небесата. Такъв коз никой не изпуска. Но явно и руснаците знаят нещо и за да излезе такъв доклад май май нечии топки са в ръката на някого
182
3
 
25
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
Защитниците на САЩ И Украйна като теб са безкрайно прости и *** в изказванията си
181
4
 
7
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
хахахахах 249 .. много си умен.. Според теб БОИНГ Е МАЛАЙЗИСКА МАРКА САМОЛЕТ ТАКА ЛИ
180
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На неидентифицираните летящи обекти има викаме НЛО. НЛО ли е ударило самолета? хахаххах
179
2
 
36
 
! Отговори
обекти-субекти преди 9 години
Ей, ууумни тези холандци, колко дипломатично се изказват по въпроса за обектите, за да не засегнат субектите зад океана. Така де, едно е да кажеш "мъничко, черничко, между краката на жената", а съвсем друго "п...ка"