Малайзийският самолет в Украйна е бил свален от множество обекти

Не са открити доказателства за техническа грешка или грешка на екипажа
Обновена: 9 сеп 2014 14:10 | 9 сеп 2014 12:35,
374
Малайзийският самолет в Украйна е бил свален от множество обекти
Снимка: Reuters

Самолетът Боинг на малайзийските авиолинии, разбил се в Източна Украйна на 17 юли, е бил пробит във въздуха от голямо количество обекти, летящи с висока скорост.

Още по темата
Това е довело до разпадането на машината на парчета по време на полета, предадоха световните агенции. Те цитират заключенията в предварителен доклад на холандските авиационни следователи от разследването на катастрофата с малайзийския пътнически самолет, свален над Източна Украйна на 17 юли.

"Снимки на отломките от самолета, изпълнявал полет МН17, показват, че той е поразен и пробит на множество места отвън от множество обекти, летящи с висока скорост, което е причинило разпадането на Боинг 777 на Малайзийските авиолинии по време на полета", се посочва в доклада, цитиран от ДПА и от Асошиейтед прес.

Разследващите трагедията не са открили доказателства за техническа грешка или действия на екипажа, които да са довели до разбиването на самолета, се посочва още в доклада на холандското Бюро за сигурност.

Самолетът на Малайзийските авиолинии, летял от Амстердам до Куала Лумпур, се разби през юли над Източна Украйна. Всички 298 души на борда, повечето от тях холандци, загинаха.

Украинското правителство и западни лидери заявиха, че има сериозни доказателства, че самолетът е бил свален от проруските сепаратисти с руски оръжия. Русия обаче отрече твърденията, че са доставяли ракети и оръжия на бунтовниците.

При анализа си холандските авиационни следователи са разчитали на данните от черните кутии на самолета, сателитни изображения и снимки от мястото на катастрофата, данни от въздушен контрол.

Холандските експерти не са посещавали мястото на катастрофата, тъй като там се водят военни действия, но снимките и останалите доказателства показват, че самолетът се е разбил още по време на полет.

Въпреки че докладът не е окончателен, констатациите са значителни. В него обаче не се приписва вина или отговорност за катастрофите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименВолен Сидеров го свали атака в батака
217
3
 
18
 
! Отговори
Национал преди 9 години
Абе как так ще падне тоя самолет точно там!Колко време мина и още няма категорично становище какво се е случило! Защо толко хора са заблудени и казавт, че са виноивни Русия и руснаците ? Ами много просто във всички новини в бГ се говори само против тях(руснаците) и Запада и сащ са най-добрите. Това се внушава системно в медиите и просто няма как общественото мнение да е на страната на Руснаците. Омръзна ми вече!Руснаците са силните, а на запада и сащ това не им изнася и все ги обвиняват
216
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До прорускаИма кумонистите са същите *** и запомни Хитлер е социалист че и работник по партия
215
2
 
15
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Няма по големи фашисти от украинците. И хитлеристите не са били такива ***.
214
2
 
3
 
! Отговори
куче на войната преди 9 години
Да неси мислиш че Ракетите НА ПВО директно се блъскат в самолета ЗРИВЯВАТСЕ в зона около него за БУК това е около 200 метра и ОСКОЛКИТЕ нанасят поражения ИЗКЛЮЧЕНИЕ СА САМО РЪЧНИТЕ ракети като СРЕЛА ИГЛА и подобни
213
0
 
4
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
До Анонимен 288Пак си каза името в предпоследната дума. Не съм казал кой е изстрелял ракетата или е стреляно с въздушна пушка. Но Вие знаете коя е ракетата и затова сте гузен и злобен.Вижте че се обръщам учтиво към Вас, въпреки че не заслужавате.
212
0
 
2
 
! Отговори
до 289 преди 9 години
гледай както се радваш за такива работи само следващия паднал самолет да не е пълен с твои близки и роднини!
211
2
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
До ИСТ: Абе то и ракетите въздух въздух правят множество обекти с които реално поразяват, да не говорим за бордовите скорострелни оръдия , изстрелват множество обекти за секунди :)))) Ама за *** такива знания са непостижими ....визирам прогейско , проевропейско, прохамериканско ориентираните *** тука :)))
210
6
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Официалните доказателства за вината на Русия няма да излязат по-рано от момента, когато НАТО ще е готов да им смачка фасона, толкова ли е сложно да се разбере. Безсмислено е сега да обвиняват Путин, ако нямат потенциал да му загреят врата. А иначе истината отдавна я еясна - самолета го свалиха нарочно, за да си разчистят небето за въздушни операции и да лишат Украйна от транзитните такси на самолетите.
209
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Играта са определя от БРИКС. които имат 20 % от икономиката на света обаче *** е с тях затова са по яки. Като СССР са.
208
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
:))) Пак са се развихрили клонираните, и атакуват ли атакуват, взаимно възхищавайки се един другиму , въпреки че зад тях стоят едва шепичка *** озлобени, и платени *** :)))
207
2
 
6
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Обекта който е свалил малайзийския самолет е бил един, но се е взривил на стотина метра до самолета и осколките-множеството "обекти" са го свалили. Руската армия е непобедима.. Демек ракета земя въздух.Сега следва да се плати за майсторлъка.
206
9
 
7
 
! Отговори
аз преди 9 години
*** промити русофилски мозъци гледам пак са се развихрили с всичкоразбиращите си тикви и ръсят коментари като за последно....аре бе няма ли да изчезвате всички към Новосибирск вече....и на вас ще ви е кеф и на нас ще ние кеф
205
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обама го поръча това, тоз чер- еврей. Знаех си. Да живей папа *** да ни покаже светлината.
204
7
 
13
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Целият свят разбра, че самолета е свален от украинците под диктовката на САЩ, само нашите журналисти пишат простотии.
203
4
 
2
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
"доклад на холандските авиационни следователи"Luja sled luja... Kakvo sledva?
202
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ООоо матряяла как е? Тоя път не сменяме крачолите а? Тва е геополИтика тука сме компетентни. И от военна техника разбираме. Просто няма как да не се начеше езика. Сърби.
201
10
 
19
 
! Отговори
зомбайо преди 9 години
Още отначало си беше ясно, че руснаците са го свалили с БУК.После малайзийците потвърдиха тази теория като най-достоверна. Трябваше ли да мине толкова много време, за да излезнат резултати от холандците, които сега казват същото, но с други думи. "Множество обекти" - значи не е свален от самолет. То и от самото начало си беше ясно, че не е от самолет.И сега пак им се доказва на русофилите, че руснаците са го свалили, а те викат "Да де! Ето, украинците го свалиха!"Много е трудно с прости хора.
200
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За пореден път докато чета коментарите и се убеждавам колко много плява има сред българските подрастващи. (Казвам подрастващи, понеже си личи, че повечето коментари са написани от хора не по-възрастни от 16-17-18 години.)
199
1
 
6
 
! Отговори
смех преди 9 години
Един метеорит се удари в него- НЯМА ВИНОВНИ!