Конфликтът в Украйна взе нови жертви въпреки примирието

Има десетки убити и ранени през последното денонощие
Обновена: 13 фев 2015 14:15 | 13 фев 2015 11:20,
79
Конфликтът в Украйна взе нови жертви въпреки примирието
Снимка: Архив Reuters

Осем украински военнослужещи и трима цивилни са убити през последното денонощие в проруските сепаратистки райони на Източна Украйна въпреки новото мирно споразумение, подписано вчера в Минск. Това показват предварителни данни на Киев и на отцепническите власти, предаде Франс прес.

Още по темата
Военният говорител на Киев Владислав Селезньов съобщи за 8 военни, загинали при обстрели и в бой, както и за 34 ранени.

Трима цивилни са убити, а петима са ранени при обстрели в Луганск, една от сепаратистките крепости, по данни на местното кметство, предаде Ройтерс.

Тази нощ украинските въоръжени сили дадоха 42 жертви, а 30 бойци на Киев бяха ранени, заяви днес на брифинг военният говорител на сепаратистите в Донецк Едуард Басурин, цитиран от ТАСС.

Според него силите на сепаратистите са унищожили през нощта два бронетранспортьора, четири танка и четири автомобила на Киев.

Седем души, включително три деца, са загинали през нощта при обстрели срещу селища в Донецката народна република. Петнайсет мирни жители са ранени, заяви неин представител.

По думите му през последното денонощие украинските силови структури са подложили на обстрел над 40 пъти различни селища в региона, с което са извършили "42 нарушения, от тях 19 в Донецк".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Конфликтът няма да приключи до окончателната победа на изтока или запада. Историята и логиката сочат, че това ще е изтокът, но цената ще бъде огромна. Дано народът ни да оцелее.
44
10
 
1
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До морски-----------Колкото повече НАТО бази в България-толкова по добре за добруването на БГ народа.Мислите ли ,че ушанките щяха да нападнат Украина ако си беше запазила 1200-те ядрени ракети ?-Или ако имаше НАТО бази с ракетки ?
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да ги разбера защо се бият, искат да са като хамериканците ли ами за тая цел да си живеят като хамериканци (не че им е затрябвало) 10 кредигни карти и всичко на лизинг и кредит. Mи да се бият бе, като им е слаб акъла да им е здрав гърба.
42
0
 
9
 
! Отговори
положението е : преди 9 години
въпреки новото мирно споразумение,... което влиза в сила чак от 15 февруари - демег още няма примирие!Прасенко и компания отчаяно се опитват да вземат територии, пълченците отчаяно се опитват да задържат позиции, нашите медии леят помия колкото им се плаща....
41
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо американците не дадат на украйна пари за икономика ,а само оръжие?! То не се яде.
40
3
 
4
 
! Отговори
МИР преди 9 години
До 53.Не ми пука нито за руснаците нито за украинците, жал ми е само за цивилните, които го отнасят най-яко в една война. А иначе нито от черевните вратове, нито от червените петолъчки сме видяли или ще видим нещо добро. Квото бяхме във Вършавският Договор това сме и в НАТО - военна площадка. Такива като тебе не разбират това, за тях квото им се покаже по БТВ-новините, това е истината. Но както е казал Оруел - невежеството е сила.
39
2
 
2
 
! Отговори
до 49 преди 9 години
И ако бяха избили комунистите през 1989г. сега кой щеше да ни е вожд и кой неговата свита ?!
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че то примирието е от утре през нощта !
37
6
 
13
 
! Отговори
МИР преди 9 години
Около 8000 украински войници и неизвестен брой натовски са обкръжени в Дебелцево. Захарченко им предложи официално да предадат оръжие и ги пуска да си ходят у дома. Порошенко бомбандира цивилните надявйки се жертвите да станат толкова, че да откажат сепаратистите, което няма да стане. Порошенко е между *** и наковалнята - да изтегли войниците и да признае поражение или да ги остави да бъдат избити и пак да признае поражение, но с международен скандал, а и ще обърка сметките на господарите си.
36
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Грешката на българското общество е че не изби 1989 г. всички комунисти на високи постове, подобно на Румъния. Сега и до ден-днешен трябва да търпим ***. Но грешката е поправима. Явно има условия за гражданска война, в която, слава Богу, по многобройната и млада част ще треби изкуфели путинофили и ***!
35
6
 
2
 
! Отговори
до 48 преди 9 години
Явно сте някакъв комплексар, добре зомбиран и дрогиран
34
0
 
4
 
! Отговори
хех преди 9 години
То в днешно време журналята пишат, пишат ... все сензации на всяка минута. Нали трябва да се отразява. Проверено, непроверено, все тая. Уж да отразяват обективно и всички да са информирани. а в крайан сметка само интриги и провокации.Отива светът на ....
33
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички суверенни държави трябва да подкрепят Украйна в битката с руските терористи. Инак това ще е прецедент, който ще отприщи много подобни войни, като включително и България е на дневен ред с немалко турци, *** и руснаци.
32
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убийците в Украйна са само едни - фашистката украйнска армия!
31
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убийците в Украйна са само едни - фашистката украйнска армия!
30
7
 
33
 
! Отговори
морски преди 9 години
В неделя от 12ч. пред президентството ще има протест срещу натовските бази у нас и нато центъра в София.И така ще е всяка неделя.
29
24
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
До AzУбийците ги прати Путин и не е виновен само той. Виновни са и блюдолизците му, особено тези вън от Русия.
28
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбира се, че путин е виновен за кръвопролитията в Украйна
27
3
 
17
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Генералният секретар на ОССЕ Ламберто Занер не съм виждал руските войски в източната част на Украйна. За това той съобщи в рамките на форума "15 години-координатор на проект на ОССЕ в Украйна: поглед в миналото, за определяне на по-нататъшна стратегия за подпомагане на страната".
26
10
 
37
 
! Отговори
Az преди 9 години
Нацистите убиват безащитни жени и деца, а сепаратистите убиват войниците, които убиват жените и децата. Въпреки очевадните факти, разни "хора" продължават да твърдт, че за всичко е виновен Путин и да вярват, че вчера 50 руски танка са минали границата. Предполагам, че същите хора вярват и в Дядо Коледа (който разбира се е реален, но под името Санта Клаус), свети Валенти, Хелоуин и всички атрибути на меркантилизма.