Черна дупка поглъща държавата на дупките

Великден идва – ако ще пътувате, Внимание: Дупки има!
Обновена: 8 апр 2015 16:16 | 8 апр 2015 15:50, Красимир Ангелов
36
Черна дупка поглъща държавата на дупките
Снимка: Булфото, архив

И част от пътя за летището в София пропадна. Този булевард на надеждата към двата най-популярни изхода – Терминал 1 и 2, потъна в черна дупка. Дупка, обладана от тъмни и нечестиви космически сили, които пречат на доброто пътно строителство у нас и му лепват етикета на "некачествено". Е, не е така дами и господа, случва се! Все пак сме държавата на дупките.

А пък и за какво ви е път до летището – хората метро ви пуснаха вече. А и с дупката се създава и малко работа на шофьорите в градския транспорт – да се поразправят малко с хората вътре в автобуса, да обясняват защо някой по веригата не си е свършил работата и да обясни откъде аджеба ще минават тези автобуси.

"Шофер, ти в крайна сметка до летището ще стигнеш ли?“ - Да, бе, натам съм тръгнал!"

Още по темата
Следва въпрос откъде минавал... Ами откъде да минават бе, естествено, че през "Дружба". Да се събудят малко хората и там. Може ли в "Младост" да има трафик и задръствания, а в съседна "Дружба" това нещо почти да го няма. Еми не може! Но за да не се обидят живеещите в "Дружба" ще отбележим, че и те, както комшиите от "Младост", дупки си имат. И доста автосервизи си имат, вероятно заради "черната дупка", която поглъща родните пътища и ги прави на... дупки.

Но да оставим ровчетата и ямите в София! Какво е една столица на държавата на дупките, ако цялата не е в дупки? Хеле пък пролетта, нали лятото трябва да има какво да се прави, да се ремонтира. Великден идва, време е за пътуване. Кой при рода, кой на курортче, кой на село. Хващаме магистралите си и подкарваме с бясна скорост новата 10-годишна кола, която сме си взели "секънд хенд" миналото лято. Слава Богу, от чужбина. Щото там нямало дупки разправят. Подкарваме по магистрала "Тракия" и оп... не бе, не дупка! Ограничение! А то – щото имало дупки. С 90-90, какво пък толкова, над 30 километра общо по магистрала. Магистрала, магистрала, ама с дупки! От друга страна може да е с дупки, ама пък е магистрала, нали?

Стигаме към Чирпан, там дупки обаче няма, само леко колата ти поднася. Спираш на аварийки, гледаш всичко ли е ок – бе бива, няма видими проблеми. На третото-четвъртото минаване покрай Чирпан свикваш, някакви коловозчета се появяват тук-таме, нищо особено. В крайна сметка стигаш до морето по новата магистрала. Да кажем, че по пътищата край морето дупки няма – сега ще излъжем. Но и те са за добро! Защото са доказателство за тъмните сили на огромната черна дупка, които поглъщат пътищата на родината. От запад на изток и от север на юг.

Самото море също си е една черноморска дупка, в която се изливат едни хубави тръби с естествени богатства от хотелите. Но пък там на дупката се отговаря мъжката – с бетон! Тръба в морето – изливаме бетон по крайбрежието. Дупка на пътя – бетон по крайбрежието. Появи се свлачище – оп, част от бетона изчезне. Ама ще налеем пак де!

А може би предпочитате планината пред морето? Ами добре – отиваме на планина. То че дупки по планинските пътища има, но това е най-малкият проблем. Там огромната "черна дупка" направо поглъща пътчетата – свлачища, срутища. Изобщо караш и не знаеш дали да си гледаш тесния път, или нагоре – да не те отпере някоя падаща скала. Или пък надолу – да не се срути пътя и да литнеш в някое дере. В най-добрият случай ще падне скалата на 2-3 километра пред теб и ще си откараш половин ден в чакане да се измъкнеш от заплетената ситуация. Ама то пък закъде да бързаме, черната дупка и без това поглъща цялата държава. То и единствената ни останала радост – футболът, е пълна дупка, ама... то това е друга тема.

Изобщо работата е дупка до дупка. Горе-долу – навсякъде. Затова ако ще пътувате за Великден - Внимание: Дупки има! Ама и ти в крайна сметка купи ли си винетка???

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: пътуванепътищадупки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Свежо, но и тъжно!
6
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Червените комунисти с всичките си кусури които имаха пак нещо построиха,обаче след тях сините комунисти+жълтите комунисти (прекрасен пример е сегашната коалиция),са на път да унищожат всичко!
5
0
 
22
 
! Отговори
от града на дупките преди 9 години
Я елате в Плевен на ул. Кара Кольо да видите професионални дупки по 50 см.
4
11
 
8
 
! Отговори
Пътешественик преди 9 години
Тая снимка дето сте я сложили от кога е? И от коя част на Родопите е? А в статията се говори за друго... голям смях !
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И виновни няма, естествено. То пък в нашата държава кога ли е имало виновни...
2
0
 
22
 
! Отговори
и преди 9 години
В никакъв случай не се опитвайте да минете по т.н. Северна дъга на София, особено нощем. Ужасно е.
1
2
 
16
 
! Отговори
макето преди 9 години
и все пак наште дупки са най демократичните дупки хи хи хи да пием за Бай Тошо сигур ни гледа от небето и не мож ни се начуди за комунизма другари да пием ега дойде по скоро