Румънците победиха, няма да има помилване на затворници

Кабинетът в Букурещ ще отмени утре спорното постановление
Обновена: 5 фев 2017 08:10 | 4 фев 2017 21:26, Веселина Йорданова
235

Снимка: БТА

Правителството на Румъния отмени постановлението си за смекчаване на антикорупционното законодателство, в което се предвиждаше декриминализиране на някои случаи на корупция, предаде Ройтерс.

Постановлението бе прието във вторник вечерта от правителството без консултация с парламента.

Още по темата

"Това става, защото нямаме какво да крием", заяви за частната телевизия "Румъния ТВ" лидерът на младшия партньор в правителствената коалиция Алианс на либералите и демократите Калин Таричану, който съобщи за решението.

Малко след това премиерът социалдемократ Сорин Гриндяну заяви, че ще отмени това правителствено постановление на заседание на кабинета утре и добави, че иска да започне публични консултации за реформа на съдебната система.

Днес десетки хиляди румънци излязоха по улиците на страната да протестират срещу постановлението за пети пореден ден, отбелязва Асошиейтед прес. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: Румъния
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До erudit erazmov................да си български патриот означава и да си русофил,......Всичките национални предатели-русофилиr все тая мантра пеете. Калфин преди три години казаче "Любовта към България минава през любовта към Русия". Шаренкова вчерd измъдри, че "Русофилството е част от българската национална идентичност." Не разбирате ли, че това е национално предателство?
96
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си български патриот означавало да си русофил...??? Еее дрогари толкова ниско ли паднахте?
95
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До erudit erazmov--------------В момента именно Русия е ЕДИНСТВЕВЛНИЯТ носител на изконните консервативни християнско-европейски ценности.------------Нима Божиите заповеди "Не кради", "Не лъжи", Не убивай" не се зачитатат от руските"християни"? Защото крадат чужди територии, убиват невинни хора в близки и далечни земи и лъжат на поразия. Християнсдка ценност ли е да се кланяш на мумия в центъра на Москва и да декриминализираш домашното насилие?
94
1
 
23
 
! Отговори
Bg. преди 7 години
Как ще ги стигнем -не американците, поне румънците!?
93
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на румънците! Пет дни в студа отстояваха справедливостта!Мястото на корумпираните и крадците на едро е в затвора!Демокрация в действие. Това ни показаха румънците!Русофили, русофоби - дъвка за замитане.... Къде са българофилите?
92
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ерудурания червен русофилПърво, на Шипка българските опълченци не са се били защото са били русофили, а защото са били БЪЛГАРСКИ патриоти. Каквито вие, русофилите никога няма да бъдете. Второ, на Шипка половината солдати са били етнически украинци или бандеровци фaшиcти според русофилската терминология. А като казах терминология, термина *** се е наложил исторически и има своите дълбоки основания. И ако махнеш икономическия мотив русофилството на всички кресливи русофили ще се изпари.
91
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога и съвременните руснаци ще се вдигнат и ще изметат Путин?
90
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един съвет от мен, когато комунист ви заговори за православие не му вярвайте.
89
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на румънците! Това се казва народ! Много сме далече от тях....много...Роби по призвание и съзнание.
88
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До erudit erazmovСПРИ НА ПИШЕШ БЕ НАГЛЕЦ. ТОВА ЛИ ТИ Е РАБОТАТА ДА ВЪЗХВАЛЯВАШ РУСНАЦИТЕ ,ЗА ТОВА ЛИ ПОЛУЧАВАШ ЗАПЛАТА. НЕ РАЗБРА ЛИ ЧЕ СИ В БЪЛГАРИЯ А НЕ В РУСИЯ. Е ТО БИВА БИВА НАГЛОСТ АМА ОТ ТВОЯТА ПОЛУЧИХ РАЗСТРОЙСТВО.....
87
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът на комунистите е, че хем искат да живеят добре, хем да живеят в комунизъм, което няма как да стане.
86
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винаги с Русия, никога с Путин!
85
0
 
14
 
! Отговори
СРАМ ЗА БЪЛГАРИТЕ преди 7 години
За пореден път, съседи (в случая Румъния) отново показват единство, за разлика от България, където живеят само богове, можещи и знаещи всичко, винаги единни, патриоти пред мониторите, а липсващи по улиците. САМ НАРОДА ЩЕ ЗАТРИЕ СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА, ЗАЩОТО МНОГО ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ СА ОЗЛОБЕНИ ЗАВИСТНИЦИ!!! Истината е, че на повечето не им пука, и се заблуждават, че като напишат няколко клишета за родината, вече са различни. ВЪРВИМ КЪМ ГИБЕЛ И ЯВНО НЯМА ОПРАВИЯ
84
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕВАЛА НА РУМЪНИЯ !НАИСТИНА СМЕ РОБСКА НАЦИЯ ! ТЪРПИМ НАГЛИТЕ ПОЛИТИЦИ, УВЕЛИЧИХА БИЛЕТЧЕТО В СОФИЯ С60% А В БУКУРЕЩ Е О.60 ,УВЕЛИЧИХА ВИНЕТКИТЕ ,СЕГА ПРОРЕВАХА МНОГО БЪЛГАРИ ОТ УВЕЛИЧАВАНЕ НА ТАКСА СМЕТ ,НО НЕ ДАВАТ И ДА СЕ ПРОДУМА ДА СЕ УВЕЛИЧИ ДОД,ЗАЩОТО ЩЕ ЗАСЕГНЕ БОГАТИТЕ.БОРИСОВ НЕ СПРЯ ДА СИ МЕНКА s КЛАСИТЕ КОЛИ КУПЕНИ ОТ НАРОДА МАКАР ,ЧЕ НА ВСЕКИ ЪГЪЛ ИМА ПРОСЯК И ПРЕД ВСЕКИ КОНТЕЙНЕР ЗА *** ОПАШКА.МЛАДИТЕ ИЗБЯГАХА НО ЗАТОВА НЕ СЕ ГОВОРИ, НАРОДА БЕДСТВА НО ПОЛИТИЦИТЕ СИ ЖИВЕЯТ ЖИВОТА..
83
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ерудирания червен русофилПърво, комуниста в България по дефиниция е русофил, а поне 90% от русофилите в България сте комунисти. Второ, русофилията е израз на национален комплекс за малоценност, старателно култивиран и подхранван от руснаците и от петата им колона. Никъде по света няма такова явление, като организираната русофилия, чието кредо е:" *** на руски *** е върховна проява на патриотизъм."
82
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПутин не се засрами да се меси навсякъде ,където има интерес. Нима години наред не купувахме газ спрескъп за "братушки "Защо Овчаров развали едни хубав договор за България от Бакърджиев ,не е ли за да угоди на Путин и със сигорност е взел нещо под масата и това не беше ли под натиск отново на братушките. Аз съм работил в Белене и мога да ти кажа ,че никой не обичаше там руснаците ,защото им се бяхме превърнали в слуги по силата отново на "договор" неизгоден за българите. А ако си по-
81
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До erudit erazmovСпри да облъчваш народа ни с лъжи бе наглец комунистически.Историята е вече достъпна за всички такава каквато е а не преиначена от КПСС.Факт ли е ,че Русия е виновна за разпокъсване на България и точно тя е искала да няма силна и голяма България и изкуствмено е създала Македония и не само историята показва колко сме страдали от решенията на Русия.За мен Ердоган и Путин са на един кантар-мераклии да завладеят света.Путин не спря да дрънка оръжие и подмолно да насърчава всички ме
80
3
 
5
 
! Отговори
123 преди 7 години
Да живей РУСИЯ.
79
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 7 години
Боико бориЗов, каза че това с прокуратурата и съденето в Румъние е бошлаф работа, кас така министри и депутати в затвора? Ситурен съм че най големият му кошмар на този................,,,,,, е Моника Маковей и Сретан.
78
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До erudit erazmovНе си никакъв еродит а си само лъжец .Лъжеш байно като комунист ! Защо като е хубаво в Русия даже и тяхните милиардери не живеят там а в Европа ,защо нашите комунисти като Корнелийка дето искат да ни натрапят Русия си пратиха децата в Америка и Овчаров дето измъкна пачки рубли си изучи децата на запад а не в Русия. Политиката на Путин е въоръжаване,дрънкане на оръжие,заплахи и намеса във всички държави дето могат да извличат блага за тях самите.Путин се прави на плашило