Светът е пред най-голямата криза: Гладна смърт дебне милиони

ООН предупреди за хуманитарна катастрофа в 4 африкански държави
Обновена: 12 мар 2017 09:12 | 11 мар 2017 22:20,
133
Светът е пред най-голямата криза: Гладна смърт дебне милиони
Снимка: Reuters

Светът е изправен пред най-голямата хуманитарна криза от 1945 година насам. Това предупреди Организацията на обединените нации.

Причината за стряскащия извод е прогнозата, че населението на 4 държави е заплашено от гладна смърт. Това са Йемен, Сомалия, Южен Судан и Нигерия.

"Това е критичен момент в историята. Още в началото на годината сме изправени пред най-голямата хуманитарна криза от създаването на Организацията на обединените нации. Днес, повече от 20 милиона души в четири държави са застрашени от гладна смърт", каза координаторът на ООН по хуманитарните въпроси и спешната помощ Стивън О'Браян, цитиран от БНТ.

Той допълни, че причина за масова смърт в тези държави могат да се окажат и болести, които в развития свят се приемат за лечими.

И в 4-те африкански държави има въоръжени конфликти, които пречат на хуманитарните организации да пращат свои представители. В тях няма развита икономика, нито върховенство на закона..

Гладът заплашва цяло поколение, гладните и омаломощени деца не могат да водят пълноценен живот, а това реално означава, че нямат бъдеще, пише още БНТ.

Според статистиката на Уницеф потенциално застрашените от недохранване деца са 1,4 млн. Цифрата е актуална само за тази година.

Кризата, според ООН, може да бъде избегната. И това ще струва 4,4 милиарда долара, които трябва да бъдат събрани до юли тази година.

"Това е предотвратимо. Възможно е тази криза да бъде избегната, да бъде избегнато гладуването, задаващата се човешка катастрофа", смята О'Браян.

Изявлението му идва само месец след като с призив за финансова помощ към света се обърна и генералният секретар на ООН - Антонио Гутериш. Подобни апели не бива да бъдат подценявани, защото рискът от необратими последствия става огромен, твърдят експерти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: африкасмъртгладООН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
14
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
за щастие, тези които им пука, милозливите либерасти, са същите които носят и вината, те ги развъдиха и те ги лишиха от строгата но мъдра десница на белия господар, тъй че всичко е окей
47
0
 
4
 
! Отговори
Дядо 130 преди 7 години
С тези ГМО по добре, да не се яде нищо.
46
0
 
9
 
! Отговори
евро атлантик преди 7 години
Ами да идват тука ще им се даде безплатна къща и земя,баб Меркел ще им изплаща по 600 евро соцялни
45
2
 
25
 
! Отговори
мдаааа..... преди 7 години
Аман от радикална левичарска, глобалистка пропаганда, която в крайна сметка води до ислямизация!
44
0
 
22
 
! Отговори
#refugeeswelcome преди 7 години
Нищо де, няма да се притеснявате за тях - тях Меркел си ги е поканила! 20 милиона адвокати, неврохирурзи, ядрени физици и тук-таме по някой космонавт! Сирийските бежанци от Африка ще бъдат гаранция за бъдещия успех на Германия, а оттам и на целия свят!
43
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом правят деца от 11-12 годишни не ги мислете.На умиращ от глад и жажда човек не му е до секс.Има хиляди медицински книги и помагала по биология където всичко си е написано.Просто ви манипулират и лъжат.Като тоя дето звънкат на пенсионерите да си хвърлят парите през прозорците.
42
1
 
17
 
! Отговори
месара преди 7 години
другарката меркел що не ги покани и тях с едно голямо добре дошли !?
41
3
 
32
 
! Отговори
Handel преди 7 години
Глупости на търкалета. Повече от 30% от обработваемата земя по Земята не се засява просто защото няма кой да я работи. Но за сметка на това има достатъчно от тия дето не искат да работят но са зяпнали "Гладен съм. Идете работете за да ми дадете да ям!". И кой знае по какво съвпадение повечето от тия зяпналите са все чернички на цвят.Айде стига с тая комунистическа пропаганда.
40
0
 
12
 
! Отговори
Циник до 58 преди 7 години
И борците от Боку Харам не забравяй....борят се хората...с 14 годишни ученички!
39
10
 
5
 
! Отговори
до 54 преди 7 години
ти българските пенсионери не ги мисли, докато продължават да замерят непознати с пачки от балконите си значи са по-добре от тебе дори.
38
1
 
17
 
! Отговори
Един Българин! преди 7 години
Всеки истински Евроатлантик да вземе по една 16 членна фамилия сомалийски салафити и да ги настани в къщата си!
37
1
 
20
 
! Отговори
бледолик преди 7 години
Аз си храня моите деца!Помагам и на просяци със стотинки.Но на жипсита с по 12 чавета как да помагам?Що не мислят като ги правят,нещо как да ги хранят,а?
36
3
 
14
 
! Отговори
Циник до 55 преди 7 години
И кво? Ние да ги храним, че американците ги бомбардирали? Нещо гледам бай Дончо пусна кепенците...и само Мурксулската ханъма замита сметта след нобеловия лауреат Обонго от Кения!Аз не съм бомбардирал никого! Най-много ...някое тоалетно клекало - то да ме съди!
35
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама това са все държави където Американските военни им помагаха. Нали така!Сомалия... САЩ дори филма блек хоук даун направиха а героизма си.В Нигерия при делтата, кеф ти нефт, кеф ти далавери.Иемен ги бомбандират с дронове и трепят сума цивилен народ и деца, щото имало хора дето не обичат САЩ и били терористи.Дето стъпи американски ботуш или фърлят бомби, трева не никне. Вижте и Авганистан, Ирак, Либия, Сирия и т.н.
34
1
 
32
 
! Отговори
Анализатор преди 7 години
В БГ над 50% от пенсионерите гладуват и едва свързват 2-та края но за тях никой никъде не пише , за тъмните обаче ще разбере цял свят. .. и кой ги е карал да правят по 10-15-20 деца след като не могат да им предложат нищо в бъдеще , това си е чисто животинска примитивна работа. Сега някой друг на хиляди километри трябва да се погрижи за изхранването им , понеже са безмозъчни.
33
0
 
13
 
! Отговори
Циник до байхейс преди 7 години
Тцъ...тцъ...тцъ ...що обиждаш така животните...аз не съм виждал животни пред бюрата на социала - се са едни мундаре :-)
32
2
 
23
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
пак ли ще ревем за Африканските полу-човеци !Аман от гнусната ви Сороска толерастия и лицемерие !ако ще и 100 милиона от тези животни да умрат - през оная работа ми е
31
1
 
12
 
! Отговори
Циник до 48 преди 7 години
30 000 на месец! Множат се като вирус в хранителна среда!Дуп*е да ни е яко!
30
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
щом има военни конфликти значи са удоби за военни ущения,, бъдещата армия на Европа може да изгради бази и с постоянно военно присъствие да стабилизира положението и дори да изгради държавност - нещо като демократично колонизиране. Най-добрите армии като френският чуждестранен легион са се тренирали в Африка.
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1950 г населението на Африка е било 228 млн сега е 1218 млн . Намаляването му на половина би запазило екологичното равновесие . ЗЕЛЕНИТЕ :)