"Йени шафак": Турция е била на 3 континента, не е вършила масови убийства

Първо Сирия, сега Турция е притисната от Средиземноморието по суша и море!
16 апр 2019 21:55, Елка Василева
475
"Йени шафак": Турция е била на 3 континента, не е вършила масови убийства
Снимка: архив, Reuters

Отново е април. Това е напрегнат период, използван за експлоатиране на арменския въпрос за опити за притискане на Турция в ъгъла. Всеки път с настъпването на април, всяка година, ние започваме да чакаме, като се чудим коя страна този път ще заклейми събитията, свързани с арменците от 1915 г.

Не съм много сигурен дали арменците се безпокоят от това, че Западът ги използва, за да прикрие собствените си грехове, пише Юсуф Каплан, в. "Йени шафак".

Има обаче две неща, за които съм сигурен: ръководителите на западните империалистически държави опитват да прикрият собствените си вътрешни проблеми чрез арменците. Това е отвратително!

Ако арменците мислят, че няма такова нещо като лоша реклама, те трябва да знаят, че са загубили от самото начало.

Второто нещо, за което съм сигурен, е че да се заклеймява Турция (страната с най-успешен цивилизационен опит, която е имала власт на три континента и не е извършвала никакви масови убийства, и същевременно е имала общности с различни религии, култури и етноси, които мирно са съжителствали) като "извършител на геноцид" и да се правят опити децата в Турция да се наричат "деца на извършители на геноцид", е срамно поведение.

Април е тук отново и законите, свързани с арменците, отново са в дневния ред на някои западни страни. Този път с възмущение наблюдавахме как Франция и Италия правят изявления, порицаващи Турция.

Ние бяхме шокирани, тъй като Италия и Франция са "господари на геноцида" по света.

Те са последните, които трябва да говорят. Двете страни избраха да експлоатират арменския въпрос и да укриват греховете си, вместо да се извинят на Турция за това, че са предприели настъпление към южната част на империята по време на разпада на Османската империя, както и за масовите убийства, за зверствата, които са извършили там.

Да се очаква хуманност от империалисти, разбира се, е безсмислено.

Арменският въпрос обаче не е единственият проблем за Турция.

Погледнете, нажежава се атмосферата в Източното Средиземноморие. Съзнавате ли това?

Великобритания засилва военното си присъствие в Кипър.

На о-в Крит кацат италиански Ф-35.

Чували ли сме за това?

Това не е всичко.

САЩ, Италия, Франция, Израел, Обединените арабски емирства и Гърция извършиха интересно военно учение в Източното Средиземноморие, което продължи почти две седмици.

Чували ли сме за това?

Експлоатирането на арменския въпрос не е изненада. Подобни ситуации се очакваха. Подготвени сме за това.

Военното присъствие на британците в Кипър обаче не е въпрос, който лесно можем да игнорираме. Зли страни участваха във военно учение, пораждащо размисли, в Източното Средиземноморие в извънредно критичен период и това не може да бъде тема, на която да не се обърне внимание. Империалистите формират многопластов алианс срещу Турция на юг.

Не трябва да се игнорира и формирането на "арабско НАТО с Египет, Израел и саудитците" (в ядрото му) и формирането на арабски фронт срещу Турция.

Турция, която едва ли не бе обсадена от Сирия до вчера, все още плаща тежко за това.

Благодарение на операцията "Ефратски щит", ние разбихме плановете им да нанасят удари по Турция и ги накарахме да паднат на колене.

Ние някак си поехме контрола над формирания коридор на Кюрдската работническа партия (ПКК) в Сирия, но заплахата все още съществува.

Изглежда Турция ще има още проблеми по този въпрос.

И точно в това време депутат от ДПН (прокюрдската Демократична партия на народите - бел. ред.) на име Яхя Тезелли, съпредседателка на ДПН, има смелостта да каже, че Югоизтока са обещаните земи на Анадола и да каже, че ние сме пресушили тези земи, че тези земи ще бъдат спасени, както е било обещано. Това не може да бъде прието.

Аз казвам, че да имаш робско мислене е проблем и напомням, че подобни изявления трябва да бъдат разследвани от правосъдните органи.

Накратко: след Сирия този път Турция е обсадена от по-голям район, от Източното Средиземноморие.

Турция изглежда се е затворила в себе си след изборите (след местните избори на 31 март - бел. ред.). Във времена, в които тя е обсадена стратегически и по суша и по море, хоризонтално и вертикално, интровертността на Турция е опасна.

Призовавам властите да бъдат внимателни, да бъдат готови и да бъдат нащрек във връзка с тази обсада от Източното Средиземноморие, която настъпва стъпка по стъпка и представлява заплаха за сигурността и бъдещето на нашата страна.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


475
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
14
 
46
 
! Отговори
!! преди 5 години
Османската империя е държава на варвари и убийци,която не е създала нищо !!!!няма култура, няма архитектура..всички големи джамии в Турция са копие на християнската Св София...диваците дори джамия не могат сами да измислят !!!..добре,че поне им сменихме имената с човешки, та да не ги питат децата им, защо освен кучешката религия, кучешки са им и имената..позволихме им и да останат живи по време на възродителния процес..трябва да целуват ръка на България за това цял живот...
93
9
 
21
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
"Йени шафак" сега да публикуват статия на тема "Защо американците бият *** и как биенето на *** стана популярно и във Франция". Защото всички много добре знаем че е нямало турско иго. Това са били турски миротворителни сили познати като червени фесове. Или може би толкова са отчаяни та трябва на собствения народ да му промиват мозъка че арменския геноцид е илюзия. Защото не виждам кой друг освен самите турци би повярвал на подобни глупости. Наздраве бръснене на вярващите.
92
16
 
13
 
! Отговори
Васил Левски преди 5 години
БЪЛГАРСКИЯТ писател Славейков ви го каза в очите...Много е тъжно собствените ти писатели да наричат така народа си...!Много е тъжно...!
91
12
 
14
 
! Отговори
Васил Левски преди 5 години
По-добре научете кой вкарва сапуна в Европа.
90
15
 
14
 
! Отговори
Васил Левски преди 5 години
Пуснете си "Турски марш" от Моцарт и се успокойте.
89
12
 
14
 
! Отговори
Васил Левски преди 5 години
А българите останаха под 5 милиона в собствената си държава и половината от тях не са българи...Тъжно е наистина!Много жалко!
88
13
 
15
 
! Отговори
Васил Левски преди 5 години
Кой предаде Левски?Кой разпродаде златото си на чужденци?Кой разпродаде земята и водите си на чужденци?
87
23
 
9
 
! Отговори
Васил Левски преди 5 години
Османската Империя е била на три континента и е опирала на десет морета за над 600 години.Турция дори има два Нобелови Лауреата.Турция има и "Мис Свят".Българите нямат нищо,защото изчезват от картата на света.Сбогом!Няма да липсвате на света!
86
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се чуди човек какво правиш в български форум. Ами след като българите са толкова лоши - прав ти път. Нали сега света е глобален и има свобода на придвиждане. Използвай я. Не разбирам как един унтеуигентен анадолец като теб не може да избяга от там, където му е зле?
85
7
 
12
 
! Отговори
До 151 преди 5 години
Ти се бъзикаш,но турците наистина имат космическа програма от миналата година.
84
8
 
15
 
! Отговори
Ае преди 5 години
Добри са в бъркането на бетон в Германия и ревове за джамии
83
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един глупав американец беше правил влог с пътуване в Европа. След Германия попада в Полша и не вижда разни близкоизточни и африкански физиономии и искретно учуден пита поляци къде са им бежанците. Защо не ги вижда. Те му отговориха, че имат два милиона бежанци, но са украинци и затова не ги вижда...
82
23
 
12
 
! Отговори
Васил Левски преди 5 години
Преди няколко дена една френска пикла парламентаристка на име Соня Крими се опита да се направи на отворко на турския външен министър Чавушоолу, и оня като му избърса два тежки османлийски шамара, горката едва на третия път можа да намери вратата на салона! А дали е имало арменски геноцид? Не е имало. Това са номера на бледоликите юдейо-християни да прикриват собствените си пъклени дела. Защо не обсъдим безпрецедентната в човешката история българска диващина, наречена "възродителен процес"?
81
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навярно турската космическа програма има за цел да покрие Луната с овча лой, че да стане видимо халална. Най-вероятно ще изпратят и сушени краекожия с първия полет. Предполагам, че крайната цел е строене на джамии на Сатурн и източване на социалните фондове на Нептун чрез ненормална раждаемост.
80
5
 
10
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Тия къде ми говорат ясно ли ви е че не четете корана в оригинал щото не разбирате арабски а го четете на турски ясно ли ви е че тва дет четете не е оригинал а е превод.А корана не се превежда той се чете само в оригинал на арабски ама вие не го знаете.
79
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още малко описание на ситуацията в Германия. Има документален филм потготвен от Alternative für Deutschland, AfD (може и да го намерите в Youtube). Училище в Берлин. В класа - главно турци и разни араби. Получават учебни пособия и храна. Имат достъп до страхотна учебна система (платена от германците). Разбира се, силно мразят Германия и като ги питат какво искат - искат шериат и халална храна навсякъде и се дразнят, че има коледни базари. Това са "невероятните" и успели турци там.
78
7
 
9
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
И кой че го купи тоя турски автомобил и къде.Каква космическа програма като турската икономика е в свободно падане.Те заеваха САЩ като съюзник и тръгнаха с Русия как Русия ще им помогне икономически на мястото на САЩ.Те дори космодрум нямат и като прекъснаха връзки със Сащ кой ще им изстрелва ракетите руснаците ли че те руснаците само фалове имат от известно време насам.Нали Асад щяха да свалят ама нещо не стана не съм сигурен ако стане война между Хизбула и турската армия в Сирия кой ще спечели
77
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция няма история, една измислена държава
76
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турците също са заклали над 20 милиона българи ... 40 милиона може би! Като са заробили нашите земи са исламизирали всички българи, а тези които не искали да приемат исляма са били убити до един. Не оставили жив българин гадните турци!
75
4
 
2
 
! Отговори
Турчина преди 5 години
Добре,човек!Бъди спокоен.Няма да пиша повече и извинявай ако съм те обидил!