"Йени шафак": Турция е била на 3 континента, не е вършила масови убийства

Първо Сирия, сега Турция е притисната от Средиземноморието по суша и море!
16 апр 2019 21:55, Елка Василева
475
"Йени шафак": Турция е била на 3 континента, не е вършила масови убийства
Снимка: архив, Reuters

Отново е април. Това е напрегнат период, използван за експлоатиране на арменския въпрос за опити за притискане на Турция в ъгъла. Всеки път с настъпването на април, всяка година, ние започваме да чакаме, като се чудим коя страна този път ще заклейми събитията, свързани с арменците от 1915 г.

Не съм много сигурен дали арменците се безпокоят от това, че Западът ги използва, за да прикрие собствените си грехове, пише Юсуф Каплан, в. "Йени шафак".

Има обаче две неща, за които съм сигурен: ръководителите на западните империалистически държави опитват да прикрият собствените си вътрешни проблеми чрез арменците. Това е отвратително!

Ако арменците мислят, че няма такова нещо като лоша реклама, те трябва да знаят, че са загубили от самото начало.

Второто нещо, за което съм сигурен, е че да се заклеймява Турция (страната с най-успешен цивилизационен опит, която е имала власт на три континента и не е извършвала никакви масови убийства, и същевременно е имала общности с различни религии, култури и етноси, които мирно са съжителствали) като "извършител на геноцид" и да се правят опити децата в Турция да се наричат "деца на извършители на геноцид", е срамно поведение.

Април е тук отново и законите, свързани с арменците, отново са в дневния ред на някои западни страни. Този път с възмущение наблюдавахме как Франция и Италия правят изявления, порицаващи Турция.

Ние бяхме шокирани, тъй като Италия и Франция са "господари на геноцида" по света.

Те са последните, които трябва да говорят. Двете страни избраха да експлоатират арменския въпрос и да укриват греховете си, вместо да се извинят на Турция за това, че са предприели настъпление към южната част на империята по време на разпада на Османската империя, както и за масовите убийства, за зверствата, които са извършили там.

Да се очаква хуманност от империалисти, разбира се, е безсмислено.

Арменският въпрос обаче не е единственият проблем за Турция.

Погледнете, нажежава се атмосферата в Източното Средиземноморие. Съзнавате ли това?

Великобритания засилва военното си присъствие в Кипър.

На о-в Крит кацат италиански Ф-35.

Чували ли сме за това?

Това не е всичко.

САЩ, Италия, Франция, Израел, Обединените арабски емирства и Гърция извършиха интересно военно учение в Източното Средиземноморие, което продължи почти две седмици.

Чували ли сме за това?

Експлоатирането на арменския въпрос не е изненада. Подобни ситуации се очакваха. Подготвени сме за това.

Военното присъствие на британците в Кипър обаче не е въпрос, който лесно можем да игнорираме. Зли страни участваха във военно учение, пораждащо размисли, в Източното Средиземноморие в извънредно критичен период и това не може да бъде тема, на която да не се обърне внимание. Империалистите формират многопластов алианс срещу Турция на юг.

Не трябва да се игнорира и формирането на "арабско НАТО с Египет, Израел и саудитците" (в ядрото му) и формирането на арабски фронт срещу Турция.

Турция, която едва ли не бе обсадена от Сирия до вчера, все още плаща тежко за това.

Благодарение на операцията "Ефратски щит", ние разбихме плановете им да нанасят удари по Турция и ги накарахме да паднат на колене.

Ние някак си поехме контрола над формирания коридор на Кюрдската работническа партия (ПКК) в Сирия, но заплахата все още съществува.

Изглежда Турция ще има още проблеми по този въпрос.

И точно в това време депутат от ДПН (прокюрдската Демократична партия на народите - бел. ред.) на име Яхя Тезелли, съпредседателка на ДПН, има смелостта да каже, че Югоизтока са обещаните земи на Анадола и да каже, че ние сме пресушили тези земи, че тези земи ще бъдат спасени, както е било обещано. Това не може да бъде прието.

Аз казвам, че да имаш робско мислене е проблем и напомням, че подобни изявления трябва да бъдат разследвани от правосъдните органи.

Накратко: след Сирия този път Турция е обсадена от по-голям район, от Източното Средиземноморие.

Турция изглежда се е затворила в себе си след изборите (след местните избори на 31 март - бел. ред.). Във времена, в които тя е обсадена стратегически и по суша и по море, хоризонтално и вертикално, интровертността на Турция е опасна.

Призовавам властите да бъдат внимателни, да бъдат готови и да бъдат нащрек във връзка с тази обсада от Източното Средиземноморие, която настъпва стъпка по стъпка и представлява заплаха за сигурността и бъдещето на нашата страна.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


475
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои тука пишат,колкото да не заспят!Турците нарастват с около 1 млн. годишно,като средната възраст на населението им е 30 г.Икономиката им е на 16-то място.Истанбул е един от мегаполисите в света с най-голямо население.Имат прототип на собствен автомобил,който започва да се произвежда масово от 2021г.Турците имат проект за космическа програма за изследване на Космоса,която стартира 2023г.Сори,ама сте леко слепи!
73
8
 
12
 
! Отговори
Се у лево преди 5 години
Турция е една измислена държава , без история и бъдеще
72
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обичам това определение "език на омразата". Едно словоблудство, което се използва за етикет да спрете да чувате истината. Вече не работи този трик. Всички разбраха, че "език на омразата" е всъщност език, който вие мразите. Защото ви казва неща, които не искате да чуете. И колкото и да се напъвате, никой няма да ви заобича. А да поговорим ли колко омраза се е стоварила от Турция в Европа за последните 5-6 века? Или, ако говорим за това, то ще е език на омразата. Колко сте елементарни ...
71
7
 
16
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Икономиката ти комши е изцяло зависима от западните технологии и пазари.Почти 90 милиона сте ама раждаемостта ви е в спад а и нямате територия да издържате повече а както споменах нямате силици да разширите владенията ви защото ще засегнете чужди интереси и ще ви бият през ръцете.Ходите в Европа ама тя Европа е бита карта и е въпрос на време да рухне икономически а с нея и вие.Езика на исляма е само един и това е арабският па вие си говорете на турски.Истинският коран е само на арабски!
70
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Описвам ситуация в Берлин. Компактна маса турци. Кварталите им - нищо особено, главно мъже по улиците. Нещо като в гей-кварталите на Сан Франциско. Магазините - неугледни, чува се мазна ориенталска музика. Германците избягват този коптор. Ако случайно видите жена, тя няма да работи, а ще е с 5 чавета, за които плащат германците, разбира се. Защото високоинтелигетният й мъж работи работа, от която не се печели и скоро ще бъде изместен от роботи.
69
20
 
7
 
! Отговори
Турчина преди 5 години
На тези,които плюят Турция и турската икономика,мога да им кажа,че България повече изнася за Турция отколкото внася.За сведение-това е страна огромна по територия и с почти 90 млн. население.Въздушното пространство на България се охранява от Турция.Турция е силна икономически и е постоянно атакувана от чужди сили.По света има 150 млн. души,които говорят турски език.Езика на омразата ви принизява и не ви прави хора.Ние сме силни!
68
7
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
А бе ти европейците ги пиши бегали те са дъртаци без раждаемост.Европа демографски е аут.
67
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все едно какво е мнението. До 2020 социалните фондове в богатите страни, в които турските емигранти паразитираха и саботираха държавността, ще свършат. След това ще бъде доста интересно, защото турците са нискоинтелигентни и няма да разберат какво ще ги сполети. А толкова много европейци ги мразят и са им набрали, че при евентуален социален катаклизъм доста ковчези ще пътуват към родните места. Въпрос на време е. И никой няма да плаче за наглеци като турците.
66
7
 
13
 
! Отговори
.. преди 5 години
Батак помни.Йени шафак - не.
65
8
 
11
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Нали влезнаха в Ирак турците къде са сега изядоха боя и си подвиха опашката не смеят да мръднат кюрдите ги беха подхванали турците бяха изоставили няколко танка Леопард 2 кои унищожени кои изоставени и бегаха през глава.То самата иракска армия ако ги сбара не се знае кой ще спечели за други не ми се мисли.
64
7
 
12
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Може и да имат имперско мислене ама са въздух под налягане а са си показали дзурлата извън Анкара а са изяли боя.България няма да бъде оставена от руснаците защото се прекъсва връзката със Сърбия колкото и да сме в Нато което означава че и американците няма да са съгласни щото пък не искат Русия тук тоест не искат да им дават повод.А са тръгнали към Ирак тамошните шиити ще привикат иранците и пак ще ядат бой като към тях се включат и кюрдите.Тия турци за кви се имат!
63
12
 
8
 
! Отговори
до 116 преди 5 години
моето мнение не е необходимо да има тежест :)То просто е вярно . Турция е държава с висока раждаемост , с младо население . Определено си обичат държавата. И нито чичо ти Дони , нито макрон или който и да едруг имат за цел кюрдите да сринат Турция . Това няма как да стане .По реалистичното случващо се е че турците полека лека изнасят хора за Европата .Така че както казах - турците не са мързеливи и ще ги има .
62
6
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Иран са шиити само един Иран държи СА Катар ОАЕ и тн всичките бивши територии на Османската империя сиреч Турция в шах.А са тръгнали а ги е изринал със земята.Те СА с едни хуси не могат да се справят въпреки модерното въоръжение.Времената на обединените ислямета на Салахдин отдавна са отминали.Исляма е разделен палят се джамии и тн.Иран дори Турция ще прекърши реално погледнато тя Турция с кюрдите 4 десетилетия не може да се справи а шиити има и в Катар Ирак и тн.
61
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Били работливи турците? Колко процента от жените им работят и какво? Под 40% работят. Когато отидат в чужбина, в случая - в Германия - те са един от най-големите потребители на социални помощи. За какво трудолюбие става въпрос? Като се опразнят социалните фондове на Германия и Франция, а това ще стане до 2020-та, хайде на бас кои ще са едно от първите изревали защо няма помощи... Дали ще са българи, а? Или едни такива мирни и забрадени от Анадола и околностите му.
60
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как може лесно да определите кой е ваш враг? Много е лесно. отивате му нагости и той настоява от уважение към него да ядете само храната, която той позволява да се яде. Когато той ви е гост, настоява пак да сервирате само храната, която той яде, за да покажете уважение към госта. Забележете, че и в двата случая само вие уважавате, но към вас уважение няма. Лесен и елементарен тест е. Важно е да го осмислите.
59
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като гледам , много народ си упражнява писането .Колкото и да не ви се нрави турция , трябва да сте реалисти .Турция ще я има . И от малкото което съм видял - турците са по-работливи и съвестни от БГ-тата .
58
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Арменците дали са съгласни с това?
57
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Огромно количество усилия са насочени за неглежиране на престъпленията на другите и на преувеличаването на всяко престъпление извършено от европейци. Забележете двойния стандарт - ако турци бесят и колят пет века, това не е точно робство, а българите били просто втора ръка хора. Ако европейци накарат някого да се почувства втора ръка човек, това е най-непростимото престъпление на света. Учете се да разкривате и противопоставяте на такива двойни стандарти без да правите компромиси.
56
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази статия е полезна - показва типичното турско мислене. На тези хора им е абсолютно невъзможно да скъсат с имперското усещане за величие, да осъзнаят деянията си, да усетят чувството за вина, да се извинят. Това е характерно дори за интелигентите хора там. Японският император, както и престолонаследникът, се скъсаха от извинения на почти всички в Източна и ЮИ Азия за японските зверства през ВСВ. А турчин никога не се е извинявал. И това не е само за да не плащат обезщетения! Немците се гърчат
55
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки ден отивате до магазина. Това, което може да направите за вашата независимост е да не купувате турски стоки. Не промотирайте турци за позиция в работа, особено в държавни институции, не им давайте ръководни постове. Ако продължавате да ги промотирате, свършено е с България. Изключително важно е да потиснете алчността и елементаризма и да видите ясно кой работи срещу вас и да работите срещу него. За да може и след 50 години да се наричата българи.