Писатели срещу Тръмп: Да го изхвърлим от Белия дом!

Знаели какъв измамник бил
108
Писатели срещу Тръмп: Да го изхвърлим от Белия дом!
Снимка: БГНЕС

"Обръщам се към онези, които са отвратени и не искат да гласуват. Помислете отново! Преизбирането на Тръмп може да сложи край на демокрацията в САЩ“, пише известен писател в огнен апел към американците, цитиран от "Дойче Веле".

Пол Остър е роден през 1947 година. Известният писател и режисьор добре си спомня първите президентски избори, на които имал право да гласува. Било 1968 година - с избирателно право разполагали навършилите 21-годишна възраст.

Ричард Никсън спечелил с малка преднина пред кандидата на демократите Хюберт Хъмфри, когото Остър подкрепил.

"Много от приятелите ми бяха запалени идеалисти. На тях Хъмфри не им изглеждаше достатъчно интересен. Ето защо те изобщо не отидоха да гласуват. Мисля, че с това помогнаха Никсън да бъде избран за президент. А сега сме изправени пред същата опасност", казва Остър.

Байдън напомня на Хъмфри

И днес много млади хора не могат да се припознаят в кандидата на демократите. Джо Байдън е на 77 години и подобно на Хъмфри, който също е бил бивш вицепрезидент, не се възприема като символ на новаторство и промяна.

"И за мен Байдън не беше най-добрият избор. Но сега мисля, че той вероятно е най-добрият кандидат, когото демократите биха могли да номинират в този момент. Байдън осъзнава, че се намираме на важен кръстопът. Навярно е разбрал, че носи същата отговорност като Рузвелт през 1932-33 година, когато стана президент по време на Голямата депресия", подчертава Пол Остър.

С този исторически паралел той иска да мотивира онези разочаровани млади избиратели, които през последните месеци подкрепяха останалите кандидати на демократите като Бърни Сандърс.

"Знам, че много от вас са големи идеалисти и имат големи надежди за бъдещето на Съединените щати. Както и че не сте ентусиазирани от предложението на демократите за Байдън и Харис и предпочитате изобщо да не гласувате. Но това би било ужасяваща грешка!”, предупреждава писателят.

Отдавна си личеше, че Тръмп е готов на всичко, само и само да бъде преизбран. Но колкото по-слаба е вероятността това да стане, толкова повече се увеличава неговата разрушителна стихия. Коментар на Инес Пол.

За да предотврати подобно развитие, Остър създава инициативата “Писатели срещу Тръмп” заедно с още шестима свои колеги. Сред тях е и съпругата на Остър - Сири Хуствет.

"Като писатели знаем, че думите имат значение, защото могат да променят нагласите, да подтикнат хората към действия”, пише тя в изявление, прочетено на виртуална среща на инициативата, “затова призоваваме всички американци да надигнат глас посредством силата на изборите".

Над 1100 писатели, режисьори, есеисти и публицисти от цяла Америка вече са се присъединили към инициативата на Остър. Те отдавна са се отказали от идеята да променят нагласата на привържениците на Тръмп.

"Искам да се обърна към гневните, разочарованите. Към онези, които са отвратени и не искат да гласуват. Призовавам ви: помислете отново! Преизбирането на Тръмп и на Републиканската партия може да сложи край на демокрацията в САЩ и началото на авторитарно господство в една страна, в която никой повече да няма възможност да упражнява правото си на глас”, предупреждава Пол Остър.

"Нека го изхвърлим от Белия дом!"

Нюйоркският актьор, режисьор и сценарист Джон Туртуро се присъединява към призива: "Винаги ни казват, че това бил най-важният избор в живота ни. И други такива приказки. Но този път наистина е вярно. Това е нашата демокрация. Така че, бъдете силни, гласувайте, нека спечелим и изхвърлим този човек от Белия дом. Израснал съм с него и знам какъв измамник е”, казва той.


108
Още по темата: Доналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да ама Никсън вторият път беше избран с 25 % пред другия.
26
3
 
30
 
! Отговори
Жив и здрав! преди 2 месеца
Най-успешният президент на САЩ от по-новата история !
25
3
 
4
 
! Отговори
f преди 2 месеца
И Търмп и Байдън си приличат малко на Ричард Ран, не ни будалкайте. Но с две очи.
24
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Американските глуппаци първо трябва да поискат смяна на избирателната система.

Народът да гласува пряко за президент.

Изборите спечели Клинтън.
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Демокрацията в САЩ е гаранткрана от анархистичната им конституция и републиката.И Хитлер да им е президент така ще е.
22
2
 
3
 
! Отговори
f преди 2 месеца
Май има и зло и сатанизъм. Целта на сатаниста е да се крие на тъмно от светлината и да избяга от възмездието и ада, защото Господ не може всичко и да получи нещо от сатанизъм. Не се поробват помежду си, защото те са на тъмно и тяхната си светлина да не ги вкарва в ада отмъщавайки си помежду си един на друг, добро търсят, на добро да вършат злини! Я ги виж колко са много злите на брой! Да се мрази е християнско. Мракът скрива, дяволът си има фази, а чак накрая се отмята напълно.
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И двамата са представители на олигархията от богатите. Властта е в сената и конгреса.

Сенатори и конгресмени не се сменят. Там е диктатурата.
20
11
 
1
 
! Отговори
f преди 2 месеца
Тръмп не е ли РИчард Ран?
19
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Луди ще са ако пак го изберат тоя!
18
4
 
27
 
! Отговори
Винету ББ преди 2 месеца
Писатели срещу Тръмп: Да го изхвърлим от Белия дом!
-------------

Така наречената "псевдо-либерална интелигенция" е била и продължава да бъде носител на множество диструктивни процеси в историята на съвременото общество - революции, преврати, нравствено морален и културен дисонанс и упадък!

Днес, ние сме свидетели на тези диструктивни процеси в САЩ и повярвайте това е само началото....

Имено ТЕ са предизвиквали
17
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Американския модел в момента се използва и в Русия. За да забогатее един трябва да се родят 10 бедни, които ше хвърлят всичките пари които изкарат за да купуват стоките на богатия. Играта е ясна, един печели много, а другите остават в гетата, този модел ще бъде счупен много скоро и ЕС трябва да продължи по пътя на социалната държава.
16
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пропагандата срещу Тръмп върви с пълна сила, а истинските комунисти са демократите. Хората вече видяха на каква са способни
15
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До !!!!
Невероятно невежа персона...,убеден съм,че си поддръжник и на руския летец радев..
Такива като тебе създават и подкрепят мърсотията по света...
14
9
 
38
 
! Отговори
!!!! преди 2 месеца
Успех на Доналд Тръмп.....................дано пак спечели той!
Израел и Саудитска Арабия вече имат дипломатически отношения, за Косово и Сърбия има шанс да живеят в мир........сърби и албанци!
Благодарение на Доналд Тръмп!
13
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Същият призив е 100% валиден и за Бг!
Да изхвърлим Тиквата от властта.
Той същият самовлюбен *** като Трумпи.
12
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
меки китки, да напишат няколко романа как трябва да бъде свален и избиратели ще го направят, после филми и т.н. и ще им живне икономиката
11
7
 
35
 
! Отговори
???? преди 2 месеца
И кого ще изберете ?
Дъртата вещица и военнопрестъпничка Килъри Клинтън ли?
Виновна за смъртта на хиляди невинни хора в Сирия, Либия, Украйна и т.н.........нея ли искате?
Доналд Тръмп не е идеален....................но е най-малкото зло..............всички останали са много по-зле от него!!
10
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Малко преди изборите Тръмп ще обяви че са открили американците ваксина срещу короната и ще спечели изборите
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
*** срещу Тръмп сега остава да се покаже и Бърни Сандърс.
8
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Педофилите на Килъри ако се докопат пак до Белия дом ни чакат доста бомби и пандемии