В САЩ признаха: Армията на Русия е най-силната в Европа!

Следват я Франция, Великобритания, Турция, Германия...
6 ное 2018 09:45, Елка Василева
421
В САЩ признаха: Армията на Русия е най-силната в Европа!
Снимка: архив, Reuters

Въоръжените сили на Русия са признати за най-силни в Европа. Руската армия уверено заема първото място в класация на авторитетното американско издание "Бизнес инсайдър", изреждаща 25-те най-силни армии от Европа, пише московският официоз "Росийская газета".

Рейтингът отчита броя на въоръженията и военната техника, степента на развитие на дадената страна като цяло, както и ред допълнителни условия като военната логистика, уточнява вестникът.

Според "Бизнес инсайдър" армията на Русия наброява над 3,5 милиона военни. По руски официални данни за 2018 г. обаче въоръжените сили на страната включват 1 902 758 души, от които военнослужещи са 1 013 628, а останалите - граждански персонал.

Още по темата

"Росийская газета" предполага, че "американските експерти са преброили и наборниците, и офицерите, отдавна излезли в запас, и военнослужещите от другите силови ведомства".

По данни на американските експерти руската армия разполага с над 20 000 танка, близо 4000 самолета и един самолетоносач, а военният бюджет на Русия е около 47 милиарда долара – "това число впрочем също е спорно", коментира "Росийская газета".

На второ място в рейтинга е Франция с около 40 милиарда долара разходи за отбрана годишно. Според проучването във френската армия служат 388 600 души, тя има 406 танка и 1200 самолета. Последна в тройката европейски армии е британската с годишни военни разходи към 50 милиарда долара, 279 000 военнослужещи, 832 самолета и 227 танка.

Следват армиите на Турция, Германия, Италия, Испания, Полша и Гърция. Последна в десетката най-силни е украинската армия, досега заемала далеч по-ниски позиции, отбелязва руският официоз и помества подробности: според американските аналитици Украйна харчи за отбрана над 4,8 милиарда долара годишно, а в армията й служат 1,1 милиона души, тя има 2200 танка и 240 военни самолета.

По-долу в списъка са поставени армиите на Чехия, Швеция, Швейцария, Норвегия, Холандия, Румъния, Беларус, Дания, Унгария, Финландия, България, Австрия, Словакия и Португалия. На последно място е белгийската армия с по-малко от 40 хил. военнослужещи, 164 самолета и нито един танк.

Московският официоз изтъква "кардиналните промени, настъпили през изтеклите 6 години" в армията на Русия. "Днес наборниците не бягат от окръжията, а се редят на опашка пред тях. Службата се сви на една година, разрешено е наборниците да служат близо до вкъщи, на практика е решен жилищният въпрос в армията. Значително се вдигна паричното доволствие на професионалните военни, войските редовно получават най-модерни оръжия. Армията и флотът провеждат учения практически непрекъснато", добавя "Росийская газета", цитирана от БТА.

По-рано бе съобщено, че през 2017 г. военните разходи на Москва са намалели за пръв път от 19 години (от 1998 г.), и то с цели 20 на сто - с 13,9 милиарда долара, и са възлизали на 66,3 милиарда долара, напомня във връзка с американската публикация руският сайт "Накануне".

Съответно делът на военните разходи в БВП на Русия е намалял от 5,5 на 4,3 процента. "Модернизирането на армията остава приоритет за Русия, но икономическите проблеми, срещани от страната след 2014 г., ограничиха военния бюджет", констатира експертът Симон Веземан от Стокхолмския институт за изследване на мира (СИПРИ).

През февруари т. г. президентът на Русия Владимир Путин подписа нова държавна програма по въоръженията, за която се предвижда да бъдат отпуснати 19 трилиона рубли, посочва списанието "Експерт".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГробокопачБлагодаря за изчерпателния отговор за религията. Да знаеш защо говорят на турски диалект? И те ли са били потурчени по време на османското робство?
171
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияYoutube - Къде и как живеят офицерите във велика Русия ?!Youtube - Kакво казва американски генерал за руската армия.
170
6
 
0
 
! Отговори
любопитен преди 5 години
Защо ли всички българи от Волжка българия не разбират и дума от днешния български език и няма християни между тях, докато говорят език, много близък до турския и са все мюсулмани!? Някой да знае отговора на този въпрос?
169
1
 
2
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
До Анонимен209анонимник, тия байки от ганзата ги остави за петък вечер. ако жириновски говори за 300 по националната телевизия, това в никакъв случай не са нито 300, нито 9. епохалните успехи "ако щете вервайте" ги запази за наборите неделя сутрин на кафето, и гледай собствената си паница - нато и ЕС бият чертата на дунава. с задунайская руснаците си оправят липсите, тоест без значение дали ти става на искандери, чека те ориента. и ти, точно ти си един от виновните.точно там ти е и мястото.
168
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 209Много е добре за руската пропаганда е че има супер наивници като теб да и вярват.
167
1
 
4
 
! Отговори
до руските преди 5 години
До българскитеГледам сега във фейса, че щяло да има ферибот от Бургас до Истанбул.Съответно русоблизците ревнаха: - Ама то и до велика Русия трябва да има!Викам добре, кажете какво ще правят българите в Русия.Ще пазаруват руски стоки ли?Ще почиват в руски курорти ли?Мълчание!Мълчание!После обиди.Никой не ми обясни за какво ще служи ферибота до Русия.
166
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе при тоя военнен бюджет на САЩ и аз да съм за някоя дребна зделка тип 50 милиарда ще има да обевявам руските кюци за върхова плазмена технология ( реално пари за семки в САЩ )( а за русия це лия военем бюджет ) Американските генерали си знаят работата поне със сигурнос повече ( от руските покемони с пагони
165
3
 
1
 
! Отговори
Ей преди 5 години
Екй, абе щом Приветът от Германия "изкаже" мнение, за две тутаткси получава 5-6 плюса. Това да не е заложено в програмата на коментарите?
164
1
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
след поредната надпревара във въоръжаването дето тръмп пробута на руснаците, се очаква подем в ракетомоделизма, и дано измислят нещо различно от анимационни филми и технологиите на фон браун.и да се надяваме, че след очаквания изход, на самая балшая арния без аналогов в мире, нема да се налага да воюва срещу обявилите независимост курили, якутия и чечня.
163
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 192Глупавото си е глупаво и един от признаците за това е, че вярва на това, което му харесва. От в.Билд изпратиха специална група журналисти да разследват въпросния случай. И какво се оказа, а хората са работили съвестно, че това за 600-те жертви на "Вагнер" е фейк. Жертвите са 9 (девет)души, лековъоръжени, срещу които са хвърлени "Апачи" и артилерия.По-малко е известно, че с високоточни ракети ВКС унищожи около 30 натовски и израелски офицери от разузнаването, събрани на съвещание
162
0
 
1
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
всъщност тия читалищни 300 думи се отнасят до руски анализ на статията на съответното издание, а не до самата статия като цяло. поръчкова работа, и новини от нищото. читалищна работа.
161
1
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
росийская газета цитира ...бизнес инсайдър. 24 часа цитира блумбърг. къде е джейнс дефенс, къде са изказвания на военни? а дали статията на инсайдър изобщо иде ред за тва или росийская са преборщили как нада с превода?
160
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е малко като надбягване с един учасник никой в Европа не дава пари за армия тий че дори и краставо магаре като руската армия може да си помисли че е боенн дестриер
159
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американско издание "Бизнес инсайдър" казало, а вчера на пазара казаха, че Бай Иляз отказал пиенето! Аман от пропаганда!
158
0
 
1
 
! Отговори
самата истина преди 5 години
До И аз не лъжа!, прав си... Тези които го говорят са руски източници... Аз само цитирам . Може да провериш!
157
2
 
6
 
! Отговори
ДА ДОПЪЛНЯ преди 5 години
До привет от Германия...МОЖЕШЕ И ЯПОНСКИ ДА ГОВОРЯТ..ХА.ХА Но не знам каква победа има СССР над Германия като сравнявам цифрите. СССР-30 милиона жертви, Германия на всички фронтове -6 милиона..Тези на слепи ли ни правят..ха.ха
156
0
 
3
 
! Отговори
И аз не лъжа! преди 5 години
До самата истинаСамата истина ще ти е каже някой като д-р Михайлов или някой друг психиатър или сексолог. А тя е горчива (знам ли, за теб може да е сладка!)- индивиди, които постоянно говорят за гейове, най-вероятно са такива или са латентни, с такава нагласа. Познавам такъв, който нивга не е казал нещо за някоя мадама, но веднаж пийна и разказа как някога спечелил 30 лв и черпил целия взвод. Разказа го като подвиг.Та и ти, огледай се, прегледай се! На първо четене си латентен, вероятно passivе
155
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците са много силни, направо настръхвам като се сетя как спечелиха битсата с американците с 0:600 при Дейр-ез-зор. С голям зор се спасиха 20-30 русначета от смъртта.
154
2
 
7
 
! Отговори
руската армия..ха.ха преди 5 години
През периода 16-19 септември 1944 г. в гарнизона в Бургас, в резултат от отравяне с метилов алкохол били засегнати около 190 души, потърсили медицинска помощ - 154 войници и офицери, 120 са били хоспитализирани, 6 са ослепели. Починали са 42-*** съветски войни..... ДВЕ ЦИСТЕРНИ ЛОСИОНИ ЗА ВАНА И РУСКАТА АРМИЯ Е ***..ХА.ХА
153
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До А а ти кво мислиш е( сега )руската армия пълна па,п,лач с много пропаганда и жопе славене .Едно ги спасява либерастващите политоци на запад ....