Руските С-400 свалиха мишени, летящи с над 2000 км/ч

Това стана по време на учения на полигон в Астраханска област
23 авг 2019 15:07, Елка Василева
108

 

Зенитно-ракетните системи С-400 свалиха осем мишени, летящи със скорост над 2000 км/ч и имитиращи крилати ракети. Това стана на учения на полигона Ашулук в Астраханска област, се казва в съобщение на руския Западен военен окръг, цитирано от ТАСС.

 „Бойните разчети на съединението на ПВО отразиха ракетен удар на условен въздушен противник, в качеството на който бяха свръхзвуковите ракети-мишени „Фаворит“, които имат скоростни и маневрени характеристики на съвременни крилати ракети. В резултат на въздушния бой и осемте въздушни мишени, летящи със скорост над 2000 км/ч, бяха унищожени“, се посочва в съобщението.

Разчетите на системите С-400 са отработили също отразяване на ракетен авиационен удар, но вече с помощта на електронни изстрелвания. В заключителния етап от ученията зенитчиците ще проведат комбиниран марш на разстояние 2000 км до мястото на постоянна дислокация в Ленинградска област.

С-400 „Триумф“ (SA-21 Growler , според кодификацията на НАТО) е руска зенитно-ракетна система с голям и среден обсег. Предназначена е за поразяване на въздушни цели в условията на интензивно огнево и радиоелектронно противодействие. Разработена е в НПО „Алмаз“ в средата на 80-те години, а генералният конструктор е Александър Лемански.

Системата е приета на въоръжение на 28 април 2007 година. Руската държавна програма за въоръжаване предвижда да се закупят 56 дивизиона С-400 до 2020 година, което ще позволи да бъдат превъоръжени 28 зенитно-ракетни полка в двудивизионен състав. Към момента в Русия са разположени 53 дивизиона С-400 в състава на 23 полка и два учебни центъра.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На нас ни трябват Пейтриът. Много по умни и усъвършенствани технологично, както всичко в САЩ. Тея москвичи не ни трябват. Никой не ги купува.. Освен тези на които не им се дават Пейтриът или Thaat
19
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така и баба знае, като мишените ти летят в права линия!
18
4
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 27: С-300 е отишъл в Кипър? Сигурно са го изпратили там в британската военна база, а те не знаят как да го използват.
17
5
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
Да имахме един-два такива ракетни комплекса на позиции някъде в Стара планина можехме да сме по-спокойни за въздушното си пространство. Сърбите, ако ги нямат, със сигурност ще ги получат.
16
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видяхме да... С300 отиде в Кипър и нито един свален ф35 на Израел :) Тея пропаганди, като Ким дето можел да кара самолет... Нали знаеш къде...
15
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И при С-300 нямаше празно, но при С-400 пък съвсем.
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците не ми симпатизират, ама много се кефя да чета какво пишат за тях троловете. То е цвърчене, братко, то е плюене. Кефа ми става
13
1
 
5
 
! Отговори
Забранено ?! преди 4 години
Повдигане на д. уха ? !
12
10
 
9
 
! Отговори
Дали е вярно ? преди 4 години
Това е статия за повдигане духа на собствените омърлушени редици ! Свалили, не свалили, няма доказателства, само твърдения ...
11
9
 
9
 
! Отговори
пфу преди 4 години
плюя си в пазвата, тоя път няма загинали руски учени))):
10
2
 
3
 
! Отговори
Циник до 13 преди 4 години
Отличен коментар колега..Но в такива теми - са си все "хашишини":-)
9
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
блахгадарим за инфото, товарищи! Харчете на Путин рублите хахаххаа
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Показваме на ракетите документи, че сме купили ефки и те падат сами.
7
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде пак любимата тема за коментари: САЩ срещу Русия. ХОРА! Няма ли българофили в тази държава? Има само русофоби и русофили. Аз българофили търся. Такива които разбират, че и за САЩ и за Русия, ние сме колония. Колония за добиване на мозъци и за пласиране на стока. Едните ще изкопаят няколко програмиста и ще ни пробутат айфони и ф-16-ки, другите ще ни пробутат скъпа газ. Нищо друго не сме. Един пазар за пласиране на стока и една мина за работна ръка. И с Русия и със САЩ губим. Винаги губим.
6
9
 
5
 
! Отговори
Циник преди 4 години
5 - 600 коментара... И "Боби" специалиста по руските оръжейни системи, за който - няма тайни.Чудя се, как не се е цанил "консултант", в американското посолство в София.Шеметак с "инсайд информейшън":-)
5
10
 
14
 
! Отговори
Оник преди 4 години
До KOC: За къв *** им са тези самолетоносачи ? Нали виждаш с каква техника действат. Железните кофчези ,наречени самолетоносачи , отиват на дъното за нула време-само да предизвикат Русия. Нали видяхте как се *** в Черно море ,като Руснаците им заглушиха кораби ,подводници ,самолети и какво ли не. Избягаха им моряците надрискани от страх.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5Ако задаваш такъв въпрос за самолетоносачи значи си изостанал с едно 50 години :)
3
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То няма голямо значение с каква скорост идват мишените, защото се пресрещат. Това някакво ппстижение ли е, какво е? В клипа се виждат просто ракети.
2
23
 
13
 
! Отговори
KOC преди 4 години
тия един самолетоносач имат и то на въглища, даже Франция има няколко хаха
1
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А израелските самолети които бомбят Сирия почти всяка седмица сигурно летят с 20 000 километра в час. Щото няма нито един свален. Хахахахахахахаха