Путин сметна: Русия продаде оръжие за $13 милиарда тази година

Въпреки санкциите и нелоялната конкуренция, допълни руският президент
16 дек 2019 21:31,
232
Путин сметна: Русия продаде оръжие за $13 милиарда тази година
Снимка: Reuters

Позициите на Русия на световния оръжеен пазар укрепват, въпреки засилването на санкциите и нелоялната конкуренция, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Още по темата
"Износът на руско оръжие и военна техника нараства. През тази години е изнесена продукция на обща сума 13 милиарда долара", каза руският държавен глава на заседание на комисията по въпросите на военнотехническото сътрудничество с чужди държави. Той отбеляза, че "това е с малко над два милиарда повече в сравнение със същия период на миналата година", пише БТА.

Русия се завръща в Африка! Путин заявява амбицията на страната си

"Руските позиции на световния оръжеен пазар укрепват и това се случва въпреки санкциите и нелоялната конкуренция", подчерта Путин.

Руският президент заръча постоянно да се анализира ситуацията на оръжейните пазари, да се отчитат променящите се потребности на купувачите и да се отговаря на нарастващите им изисквания.

Засилено търсене на руско оръжие

"Като цяло портфолиото на поръчките на руско оръжие се намира на стабилно равнище и надвишава 50 млрд. долара", заяви Путин и добави: "Засиленото търсене на руска продукция с военно предназначение е сериозен стимул за това да се усъвършенстват формите и методите на работа, да се запазят водещите позиции в този високотехнологичен сегмент."

Руският президент отбеляза големия принос, който имат за развитието на износа международните изложения. По думите му през тази година в Русия са били проведени седем оръжейни изложения, сред които военнотехническият форум "Армия-2019 г.", военноморският салон в Санкт Петербург и авиационно-космическото изложение МАКС-2019 в Жуковски.

"Чуждите партньори имаха възможност да се запознаят с последните постижения на нашата отбранителна индустрия: бяха демонстрирани най-новият изтребител от пето поколение Су-57, десантно-транспортният вертолет с повишена товароподемност Ми-38Т, зенитно-ракетният комплекс със среден обсег от четвърто поколение "Викинг", бронираният автомобил "Тигър" и много други образци техника", заяви Путин. Той отбеляза, че "в резултат на изложенията са сключени договори на обща стойност около 35 милиарда рубли (близо 560 милиона долара)".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Вече и Турция купува руско оръжие."Само най пропадналите го купуват.
169
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обаждане в руски кол център (истински случай): - Ало, бихте ли ми казали как да си свържа таблета към телевизора, за да гледам филм? - А какъв ви е телевизора? - Рубин. - Залепете го със скоч в центъра на екрана и гледайте.
168
7
 
16
 
! Отговори
Деду Пенчу преди 4 години
Ами да ви кажем само ,че Бобито е прав.Хладилниците "ЗиЛ" са много харни.Само ,че са американски лиценз.И хладилниците "Саратов" дето ги продаваха навремето бяха с американски компресори и части.Самолета Ту4 също е хубав.Само ,че е пълно копие на американския В29.Съветските реактивни двигатели са също лицензни на "RollsRoyce"....Е още много можем да кажем по въпроса.....
167
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 156Ще си купуват каквото си искат! Ако щат - палмово масло, щото палми в Сибир не растат, ако искат - банани, в тундрата не стават!Да те питам, синковецо, защо ние , при нашата благословена земя (с най-голямото почвено разнообразие в света!), нашето слънце и старата слава на учители по градинарство на европейците, дето изнасяхме огромни количества плодове и зеленчуци, консерви, вина и ***, сега внасяме домати от...Полша, Македония,Турция, сливи от Чили, дини и грозде - от ЮАР?
166
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 145Аз пък имам Siltal от 28 години и тази година смених едно реле за 4лв, а съм сигурен, че харчи 2 пъти по-малко ток от руския батал и е с два пъти по-голям обем.И другото, което не работи като Зил, защото като студент имах Зил и в стаята не можеше да се спи като се включи компресора.Къде отиваш ти бе ало?
165
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 154Относно хладилник-ЗИЛ-Харчи около 4-5 лева на месец.Искаш да кажеш 40-50лв, червен мръхльо!
164
3
 
4
 
! Отговори
лек намек преди 4 години
до 172-ха-ха..Ти се набутай обратно,без хладилник.Може и с хладилника да се натикаш,твоя си работа.Само не се ядосвайи не пий стимуланти.Яж кисело мляко-втора употреба-на една ръка разстояние е
163
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТонкатаТонке мари моме недокл... , едно време мой баджанак ловеше риба по всички океани и като се върнеше, купуваше разни работи от специализирания им магазин. Що се касаеше до хладилници, всички моряци купуваха ЗИЛ, а имаше и АЕГ, и Сименс, и други западни. Защо ли? По това време гърците изкупуваха от ЦУМ руски фотоапарати, най-вече "Смена" и ютии.
162
3
 
6
 
! Отговори
Веднага си ГО местя преди 4 години
В чест на рассия И педофила на снимката Аре писта
161
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
160
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 171 Като си имаш хладилник, бутни си главата в него да ти се охлади, че пуши отвсякъде. И те оставяме сам да си говориш във форума, че няма койда те слуша, много си ни омръзнал
159
8
 
8
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
Тонка=Странджа ,все една и съща Манджа...Очаквам да изскочи и като Василев.Този простовнат и гурелив гербераст /то други няма/ се поти по 16 часа на компа.Ама речника му е от стотина думи ,предимно клишета от репертоара на Тиквения.
158
6
 
7
 
! Отговори
Bobo преди 4 години
Алооо журналистите човека каза за 13 милиарда рубли вчера гледах пресконференцията. Па не сте разбрали пишете глупости.
157
9
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Който е бил в соц време в казармата, знае за какви руски кютуци става въпрос...когато стрелят, не правят разлика между наш и ваш !Видяхме в Сирия как "космическите войски" си свалиха самолета, а после обвиниха израелците, че им правели сякнка, докато визирали целта"1. Сирийци свалиха въпросния руски самолет - прави разлика2. Евреите наистина направиха така че да се стигне до подобна ситуация - тоест криене зад гърба на големия самолет3. Иран вече разположи собствени ЗРК в Сирия
156
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 162Турция вече е достатъчно силна,за да не се интересува какво мислят краварите.
155
9
 
6
 
! Отговори
до 154 преди 4 години
Относно хладилник-ЗИЛ-Харчи около 4-5 лева на месец.Работи безотказно вече 35 години,БЕЗ ремонти.
154
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До днес и утреТова кой купува руско оръжие е доста добър показател колко близо е до диктатура. Явно Турция вече е "там"
153
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 155Интересно, аз не познавам българофил който да НЕ мрази руските опити да ни се бъркат. Явно просто ни се различават разбиранията кой е българофил.
152
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 160Който е бил в соц време в казармата, знае за какви руски кютуци става въпрос...когато стрелят, не правят разлика между наш и ваш !........Видяхме в Сирия как "космическите войски" си свалиха самолета, а после обвиниха израелците, че им правели сякнка, докато визирали целта !!!
151
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България 13 % от хората са на минимална заплата, а на още 40% от хората заплатите са им от 600 до 800 лв, а това значи пълна мизерия, пък тук една шорошошматка взела да мисли как живеят в Русия. Ти виж ка народът живее в България, какво ми разтягаш ластици за Русия