Руската църква спира да благославя ракети и автомати

Свещениците благославяха всякакви оръжия
5 фев 2020 07:42,
53
Руската църква спира да благославя ракети и автомати
Снимка: БГНЕС

Руската православна църква е предложила да спре практиката свещеници да благославят оръжия за масово поразяване, макар че поръсването със светена вода на самолети и кораби остава приемливо, предаде АФП.

В понеделник РПЦ публикува проектодокумент за своята роля при благославянето на православни християни, които „защитават родината“ и „изпълняват своя военен дълг“, приканвайки интернет потребителите да обсъдят онлайн предложението.

Руснаците често искат свещеници да освещават какво ли не – от нови коли и апартаменти до космически кораби с вярата, че този жест ще даде божествена защита.

След разпада на СССР свещениците започнаха да благославят и войници, самолети, кораби и всякакво въоръжение – от автомати „Калашников“ до ракети „Искандер“, способни да носят ядрени бойни глави.

В проектодокумента се казва още, че „освещаването на всякакъв тип оръжия, които може да причинят смъртта на безброй хора, включително за масово поразяване“, трябва да бъде изключено от пасторалната практика, тъй като не е отразено в традицията на църквата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
E това нормално ли е да се благославят оръжия???
39
1
 
2
 
! Отговори
дядомраз преди 4 години
Имам няколко огнестрелни оръжия и всеки ден си ги благославям. Защо пък не и кой му пука?
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да благославяш оръжия!!! Това нормално ли е?
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РПЦ да спре да агитира за Путин преди и по време на избори. Тогава ще повярвам че са тръгнали да се реформират.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами сега: -40% холи дмг. Няма да са ефективни срещу зомбита.
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8 Руското православие е по-близо до езичеството отколкото до християнствотоСъшност според Путин православието е по-близо до исляма отколкото до християнството
34
3
 
5
 
! Отговори
Това са преди 4 години
Руските ценности
33
1
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Църковниците ядат заедно с политиците от една баница...
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отвращавам се, че са се благославяли автомати и друг тип оръжия...Това говори много за подчиненоето и изкривената вяра на свещениците...
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"атиистична" - атеистична
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на българския и на съветския (руски) клир, костите отдавна изгниха по концентрационните комунистически лагери. Агентите на комунистическата официално обявяваща се за атиистична власт бяха назначени на мястото на духовниците, които станаха храна на прасетата. И до ден днешен висшите "духовници" и в България и в Русия са агенти на КГБ/ДС и се контролират чрез брутални компромати. БПЦ в момента е един фарс, нямащ нищо общо с учението на Христос.
29
1
 
4
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 4 години
И сега какво, вече няма да имат +10 holy damage versus undead. :)
28
6
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До vladyНе е на много високо ниво руското православие щом са сложили за патриарх обикновен агент от КГБ а не офицер поне с чин полковник.
27
3
 
7
 
! Отговори
анатема преди 4 години
Още едно доказателство че Варягите не са християни и оставка на поп Киро руски.
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво вършите, безумци, вразумете се! Спрете с кървавите си престъпления! Делата ви са не само жестоки те са дела на Сатаната, заради които ще попаднете в адския огън в отвъдния живот и ще бъдете проклети от бъдещите поколения в настоящия. Анатемосвам ви Заклинам всички верни чада на Православната църква да не встъпват в каквото и да е общение с такива изверги на човешкия род: Отлъчете злия човек изпомежду си (I ***. 5:13) ПАТРИАРХ ТИХОН
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А руската църква кога ще спре да мълчи гузно докато в центъра на Москва е положен на показ и на идолопоклонничество непогребан труп на масов убиец? Затова за мен руската църква не е никаква църква, а политически инструмент на путиновия режим. Руската църква умря в момента в който убиха последния руски глава на църквата, Патриарх Тихон, който анатемосва и ПРОКЛЕВА всички комунисти. Страшно е да те прокълне патриарх! Затова от тогава прокълнатата Русия хаир не е видяла, само мъки.
24
9
 
5
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Руското православие е на високо ниво - красиви църкви, стилни униформи на свещениците и особено епископите, хубави бради и т.н. Също свещениците и епископите в другите православни църкви и арменската имат стилни униформи и хубави бради, католиците и протестантите нямат стилни униформени облекла и изобщо не приличат на свещеници.
23
4
 
7
 
! Отговори
123 преди 4 години
Ракетите "Сатана" сатана сигурно аз съм ги осветил ?! Руски нещaсници.
22
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милите миротворци. Дано бел ден не видят. Православна *** комунистическа.
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - Руското православие е по-близо до езичеството отколкото до християнството.Всъщност благославянето на предмети представлява фетишизъм. Първобитно и дивашко е!