Частично извънредно положение в Русия заради разлив на дизел

Служителите не съобщили веднага за инцидента
3 юни 2020 22:10, Нели Христова
33
Частично извънредно положение в Русия заради разлив на дизел
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин обяви частично извънредно положение в района на град Норилск след огромен разлив на дизелово гориво там. В местна река са изтекли над 20 хил. тона нефт. Инцидентът е станал в петък, но официалната информация се появи едва днес, пишат от Bulgaria ON AIR.

Инцидентът се е случил на 29 май след авария в електроцентрала на няколко километра западно от града. Първоначално информацията е била за пожар и изтичане на гориво, след като в един от резервоарите се врязъл автомобил. Разследването обаче е установило, че теч е предизвикал пожар и минаваща наблизо кола се е възпламенила.

Руският президент обвини служителите на дружеството, че не са съобщили веднага за инцидента.

"Какво се случи и защо властите научиха за това два дни по-късно? Защо научаваме за спешни случаи от социалните мрежи? Вие наред ли сте", попита президентът на Русия Владимир Путин шефа на ТЕЦ-а Сергей Липин.

На ​​29 май в 12.55 ч. в резервоара за дизелово гориво в ТЕЦ-3 е извършено намаляване на налягането. Инцидентът не се отразил на енергийното и водоснабдяването на индустриалния регион Норилск. В резултат на произшествието е изготвен план за реакция при аварийно разливане на нефт. В съответствие с плана са издадени необходимите уведомления. Дирекциите в компанията веднага започнали локализиране на разлива.

Според еколози мащабът на разлива е значително по-голям от този през 2007 г. в Керченския проток на Черно море, при който ставаше дума за 5000 тона нефт. Те обясняват, че дизеловото гориво е по-леко от маслото, така че е вероятно да се изпари, а не да потъне, но е по-токсично. Реката, която пое по-голямата част от разлива, ще се почисти трудно, защото е твърде плитка, за да се използват баржи, а в отдалечения регион няма пътища.


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, обаче имат ракети!
30
0
 
3
 
! Отговори
Прав е Путин да иска преди 1 година
да му докладват, за да не се излага като Тръмп и да се навира в бункера под Кремъл, като се обяснява после на медиите че го е инспектирал
29
1
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
20000 тона нафта? 1000л. нафта са 0,85 тона., начи 23530 кубика нафта. Един камион-цистерна е 20 кубика, начи 1176 камиона-цистерни :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Смятай :))))))))))))))))))))))))))))))
28
0
 
0
 
! Отговори
УЧЕН преди 1 година
До 17.....ЕХОоооооооо..неразбралият !!!!!написано е - 20 хил. тона......Само за теб - 1л бензин = 0.79 л. вода....1л нафта = 1.36 л вода . ...20 000 литра е = на 1 ТИР цистерна който ги гледаш .че зареждат бензиностанцийте . 20 000 тона = 1 000 ТИР-цистерни са се изсипали. .Пак за теб ...20 000 тона = на ЦЯЛА ГОДИНА ТИР-ЦИСТЕРНИТЕ в БГ да изсипват горивото за бензиностанцийте . вместо в бензиностанцийте - на улицата !
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам на снимката ботокса в лицето на Лилипутин е почнал да става на бучки.Горкият само колко иска да е млад и хубав.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дизеловото гориво е по-леко от маслото...Физика .... сядай ..... две!Да ми пиеш маслото!
25
3
 
8
 
! Отговори
Зори преди 1 година
Тези пък руснаците не спряха да се дънят навсякъде и във всички сфери.
24
2
 
0
 
! Отговори
гл шеф преди 1 година
от гл шеф. на тайно разузнаване. предупредени бъдете от нас. спрете тези лъжи. за нашият румен. какво преследвате румен. румен нищо не вписва. него винете. защото ке пуснеме химическа [ зараза. ]
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парада, парада е важен.Много е важно таралясниците да минат през площадо.
22
4
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Няма ли кой да драсне клечката, та да стане по-интересно? :)))))))))))))))))))))))))))
21
3
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Сорос е виновен, Костов и той, и седесарите, марсианците и Бил Гейтс :)))))))))))))))))))))
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Робството в Пиндостан е отменено след отмяната на крепостничеството в Русия.И тъй като Пиндостан състои от поне 50 самостоятелни субекта, то в самостоятелния щат Алабама робството официално беше отменено преди няколко години. Ако не вярваш, питай чичо си Гъгугъл, а ако той мълчи като партизанин на разпит и не си признава, потърси в официалните щатски документи.
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - Що за страна е това в която за всяко нещо трябва да се уведомява президента и да се чака решение от него?Ми, страна на ***...
18
7
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Джуджето *** лично овладя ситуацията, пристигайки гол до кръста, яздещ тигър. Виновните са се самоубили хвърлени като лекарите от 4 етаж на болницата
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"20 хол.литра, а не тона,.Защото ако бяха тона, виновниците щеше да режат дърва в Сибир до живот!"---------------------------------------Град Норилск е в Сибир и не просто Сибир, а най-страшният Северен Сибир.Живеещите в Норилск не се страхуват, защото по-далече няма как да ги пратят.Преди десетина години в Мексиканския залив разляха несравнимо по-голями количества и не нафта, а нефт. Разливите тогава имат негативно влияние дори на Гълфсрийм. И кого пратиха в затвора? Еколозите мълчат ли?
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябваше веднага да съобщят на президента Путин, за да може да предприеме действия по отстраняването на аварията. Сега хак им че не са му се обадили. Що за страна е това в която за всяко нещо трябва да се уведомява президента и да се чака решение от него? Местни власти няма ли там? И какво са направили местните власти? Излиза че единствената им грешка на тези власти е че не са се обадили на Путин. В русия за да се направи един мост между 2 села трябва разрешение от президента, затова нямат мос
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в един от резервоарите се врязъл автомобил------Врязъло ти се е на баба ти фърчилото.
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименНе бой се платената опозиция в раша за нищо не става - Нахални само насмешава.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин тръпне да ни прескочи американския Майдан пред Кремъл !
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Постсъветски практики в руския Гулаг !