Путин поздрави Байдън за победата му на президентските избори

Тя бе официално потвърдена чрез вота в Избирателната колегия
15 дек 2020 12:34, Елка Василева
54
Путин поздрави Байдън за победата му на президентските избори
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин изпрати на Джо Байдън поздравителна телеграма по случай победата му на президентските избори в САЩ и му пожела успехи на президентския пост, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

В посланието си Путин изразява убеденост, че Русия и САЩ, които носят специална отговорност за глобалната сигурност и стабилност, могат независимо от разногласията си реално да съдействат за решаването на много проблеми и предизвикателства, с които се сблъсква днес светът, посочва пресслужбата.

Още по темата

Поздравленията са изпратени, след като снощи победата на Байдън бе официално потвърдена чрез гласуването в Избирателната колегия.

Преди това Кремъл бе заявил, че няма да коментира кой е победил на изборите в САЩ, преди да се запознае с официалните резултати, макар че други страни честитиха на Байдън още в първите дни след 3 ноември, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
putin преди 3 години
газ пи..е
44
0
 
3
 
! Отговори
USAфобски трол преди 3 години
Путин реши кой ще е президент на щатите - трябваше му известно време да оцени кандидатите - кой колко ум му е останал!
43
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъдър. Респект.
42
4
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
Късно. Можеше да си спести усилието, и без това всички знаят защо не направи това, което всеки нормален лидер на страна направи отдавна.
41
3
 
6
 
! Отговори
Алкаш преди 3 години
Това едва ли ще го спаси от нови санкции.
40
4
 
6
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
Трвбваше му повече от месец след изборите да осъзнае реалността.
39
3
 
1
 
! Отговори
Към 26 преди 3 години
Интересни факти. В този ред на мисли...се чудя,дали тези двамата нямаха и лична някаква вражда с Папа Йоан Павел...Единият направи цирка това лято в САЩ...А за другият се сещам,че никога не покани Папата в Русия.
38
6
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
Нормална дипломатическа практика. И е добре че не прибързват преди официалните резултати. А американските сателити отдавна си изпратиха поздравленията.
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До това:) - макар пълна измишльотина английски стил - и така да е!, ако остане още 20 години има да виете....
36
3
 
9
 
! Отговори
За незнаещите преди 3 години
Путин още в събота го поздраи със салют - залп от четри медуконтинентални Булави!Американците толкова са се развълнували че вдигнали базата Рамщайн под тревога!Путин знае как да общува с кравария.:):)
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка -таКазано от американофил като теб звучи като комплимент! Само че при простия Рейгън руснаците бяха доверчиви а сега имат злато.
34
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В други медии пише,че Тръмп щял да освободи Асанж от съдебно преследване,при условие,че разкрие някакви подробности....Ако това е вярно, то просто е очебийно вече как Тръмп се добра до Белия дом...с руската намеса. А другарят Сноудън пък в Русия. Целият този цирк,който се разиграва от доста години взе да излиза наяве истината. Конспирации...шпионажи...задкулисни игри и т.н Ясно е кой и защо се е нуждаел от компрометираща инфо за демократите .
33
9
 
12
 
! Отговори
ПОЗДРАВ ЛИ! преди 3 години
Диктаторът никога няма да прости на Байдън, който по повод отравянето на Алексей Навални в предизборна реч заяви: В Кремъл управлява банда убийци.
32
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АЙ-ай-ай.Путинистката мъка е безкрайна. Само като му видят физиономита и русофилите се разплакват.Война и Русия може да спретне като едното нищо. КОЙ окупира Източна Европа и направи източноевропейците роби на СССР??АЙДЕ У ЛУВО да си ближете раните.
31
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички *** иддиотти които гласуваха за заспалия _уй Джо - вие гласувахте пак да има войни , пак бежанци и дори срещу вашите собствени интереси ... О свещена простота .....
30
11
 
16
 
! Отговори
однако преди 3 години
По всичко изглежда, че 14.12.2020 г. слага началото на нов етап в развитието на вече бившите СъединениАЩ - етап, който най-вероятно ще бъде наречен Разделените Щати на Америка.
29
5
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Антифа,Шорош,БЛМ,Зукърбърг,Бил Гейтс,Бъфет подкрепят Байдън,Социалистът Бърни Сандърс агитира за Байдън и Камала всеки ден!
28
12
 
16
 
! Отговори
А преди 3 години
ТРЪМП СПРЯ ВОЙНИТЕ И БЕЖАНЦИТЕ НА ОБАМА И БАЙДЪН
27
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дочувам, че Бай Байдън има виждания много близки с тези на Роналд Рейген.В момент, в който Путин призовава за спиране на растежа на цените и въвежда държавно регулиране на фона на плачевните финансови резултати на Газпром ми се струва, че напролет в Русия ще е много интересно.
26
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин ще му изпрати любезен подарък- нов,оранжев комбинезон!