Протести в подкрепа на Навални в десетки градове на Русия

Властите правят всичко възможно да ги предотвратят
211
Протести в подкрепа на Навални в десетки градове на Русия
Снимка: БГНЕС

В десетки градове на Русия са планирани нови протести в подкрепа на опозиционера Алексей Навални. Властите правят всичко възможно да ги предотвратят, съобщи БНР.

Още по темата

Сборният пункт на протестиращите в Москва е Лубянският площад в центъра, където се намира централата на Федералната служба за сигурност. Голям периметър около сградата е отцепен от полицията. Затворени са седем централни станции на метрото. Променени са маршрутите на наземния градски транспорт.

Министерството на вътрешните работи предупреди, че участниците в незаконни масови мероприятия носят административна отговорност. Генералната прокуратура поиска да бъде блокиран достъпът до социалните мрежи, които публикуват информация за протеста.

Няколко близки съратници на Навални бяха поставени под домашен арест. Те за заподозрени за това, че призивите им за участие в протестите на 23 януари са довели до нарушаване на противоепидемичните мерки. Тогава бяха задържани повече от 4 хиляди души в десетки градове на Русия. Образувани бяха 21 наказателни производства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
1
 
! Отговори
Навални си е виновен преди 3 години
Защо му трябваше на Навални точно сега до се връща в Руси.Трябваше да изчака да премине космическата война и чак тогава да оглави Нова демократична европейска Рус. И това ще стан, нека само тираните банкрутират и да атакуват САЩ, за да се приключи с феодализма веднъж-завинаги.
132
1
 
3
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 3 години
Да виждате разлика между ЧЕРЕПА и НаХални .....и двамата са борци против тирани и корумпатори чекмеджии ....А и двамата са мушеници!!!!!А Божков каза, че ако не му регистрират партията ще участва с резервна партия....Басирам се, че това ще са републиканците на ЦВИНОКИО!!!!
131
1
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Пари на вятъра. Tynume американи не разбраха, че в Русия цветни революции не вървят. По-голям шанс имат в Китай, но там арестуваните никой няма да ги види повече
130
6
 
4
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 3 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
129
3
 
3
 
! Отговори
>() преди 3 години
Вече е банално с тези анти руски статии и агитации. Определям се , като про западно настроен, но тези протести и бълвания на глупости са пресоляване на манджата.
128
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ситя руснаци алкохолици у Русия шо не му дръпнете на този щепсела и да съ отървете от тоа дребен хулигански деспут Путин
127
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нямах такова мнение за путин, но след последните няколко подобни новини за масови арести и т.н., почвам да си мисля, че този е като хитлер, лененин и т.н.
126
3
 
1
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
ПРОЛЕТТА В РУСИЯ ---ВИНАГИ Е БУРНА , СТРАСТНА И ОГНЕНОМЕТЕЖНА....ХА,ХА,ХАААААПОСЛЕДНОТО--ПРЕДСТОИ!!!
125
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин направи стратегическа грешка. Вместо да приписва двореца на Ротенберг трябваше да го припише на Навални и да покаже съответните надлежно подписани и подпечатани безупречни документи. Постъпи много наивно и глупаво. Иска да прилича на Сталин но не му сече пипето.
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка Е, пропускаш Корея. Северна.
123
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БПФСлед такива изказвани с които не казваш нищо съществено за Русия което всъщност е темата, а наблягаш вместо нея на омразния ти САЩ става ясно че вече са те заменили с бот.
122
4
 
3
 
! Отговори
БПФ преди 3 години
До ЧебурашкаИ е много странно да ме изкарваш "путлераст" или каквото и да е там, само защото твърдя, че няколкостотин руснаци, арестувани, защото са излезли на неразрешен митинг в подкрепа на един престъпник и пуснати след няколко часа, са много по-малък проблем от петима невъоръжени американци, застреляни в Капитолия, защото са се осмелили да защитят гражданските си права. Странно е, но на тебе ти е толкова капацитета.Не си ли се замислял, че утре ще те заменят с бот и никой няма да забележи?
121
3
 
6
 
! Отговори
БПФ преди 3 години
До ЧебурашкаТи си тоя, дето се е запенил от злоба. Всички си трайкате, когато във Франция преди - и в Холандия наскоро смазваха брутално протестиращи, да не говорим когато в Капитолия разстрелваха хората като бесни кучета - само защото защитават гражданските си права. Руската полиция е доста по-умерена. А протестите са забранени заради чисто санитарни мерки. Преди К 19 на навални и жалките му малобройни сподвижници им позволяваха да си подскачат колкото искат. За него арест, глобичка и толкоз
120
2
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
В МОЯТА МЛАДОСТ ИМАШЕ ЕДИН ХУДОЖЕСТВЕН ФИЛМ -ЗА ЕДНА КРАДЛА -ОМАГЬОСВАЩА ЖЕРТВАТА И ПОЛИЦИЯТА С ОЧИ !!! ФИЛМА : " ЧЕСТНИ СИНИ ОЧИ " !?
119
2
 
5
 
! Отговори
БПФ преди 3 години
До Анонимен 150Апропо още 17-а година, Русия обяви официално, че повече няма да се съобразява с никакви решения на тоя така наречен "съд" половината "съдии" в който изобщо не са юристи и който редовно погазва правото, вместо да го налага.
118
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаДжудже си ти - ама мозъчно. На Путин изобщо не му пука за навални и лъжите му, нито на мнозинството руснаци. Памперси ти слагат на тебе, щото си маймyняк и нямаш хигиенни навици. Навални е в затвора, защото си е нарушил режима на условната присъда и никой няма право да се меси във вътрешните работи на Русия, камо ли самообявилият се "съд" по правата на човека, според едно друго решение на който т.нар. "рoми" в България имат право да строят незаконно, виж казусът Баталова воденица.
117
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ученМдааааа. Хората се събират. Вижда се. Вече не става само държавните медии да "информират".Джуджи отече.
116
5
 
3
 
! Отговори
учен преди 3 години
ЕХ този " ГАДЕН " интернет.....в ютуб дават ДИРЕКТНО ПРОТЕСТИТЕ с-у Путин. ...до сега -1 500 задържани....още не са почнали в Москва и Питър ....МЕТРОТО около центъра е БЛОКИРАНО....СЕВЕРОАЗИАТСКАТА *** се разпада !!! както при СССР...пак ще трябва САЩ и ЕС да ги спасява ( от гр. война и КАНИБАЛИЗЪМ ) .
115
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до чебурашка/143Другарю, объркани сте. Някой ви е казал, че ако просто обвиняваш другия в това, което те обвиняват теб, и всичко се покрива.Не е толкова просто ...:)))))))
114
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 144 ЧебурашкаИзглежда , че по цял ден се дрогирпаш за да драскаш тука и заработиш надницата си от "америка за българия"