Стотици задържани на протестите в подкрепа на Навални в цяла Русия

Участниците в незаконните масови мероприятия носят административна отговорност
260
Стотици задържани на протестите в подкрепа на Навални в цяла Русия
Снимка: БГНЕС

В десетки градове на Русия започнаха масови протести в подкрепа на опозиционера Алексей Навални. Повече от 500 души са задържани до момента в цялата страна, сочат данни на правозащитната организация ОВД-Инфо, съобщи БНР.

В десетки градове днес е провеждат нови протести в подкрепа на Навални. Властите правят всичко възможно да ги предотвратят.

Още по темата

От щаба на Навални в последния момент смениха мястото на протеста в Москва, тъй районът около Лубянския площад, където се намира сградата на Федералната служба за сигурност предварително беше отцепен от полицията. Седем централни станции на метрото бяха затворени, променени бяха и маршрутите на наземния градски транспорт. Големи групи хора започнаха да се събират около метростанциите „Сухаревская“ и „Красные ворота“, които също са в централната част на града. Малко преди обед стана известно, че и те вече са затворени. Полицията започна да задържа протестиращите.

По данни на московските власти в неразрешените протести участват около 300 души.

Във вторник съдът ще заседава по искането на Федералната служба за изпълнение на наказанията условната присъда на Алексей Навални от 2014 г. по делото „Ив Роше“ да бъде заменена с ефективна.

По-рано министерството на вътрешните работи предупреди, че участниците в незаконни масови мероприятия носят административна отговорност. Генералната прокуратура поиска да бъде блокиран достъпът до социалните мрежи, които публикуват информация за протеста. Няколко близки съратници на Навални бяха поставени под домашен арест. Те за заподозрени за това, че призивите им за участие в протестите на 23 януари са довели до нарушаване на противоепидемичните мерки. Тогава бяха задържани повече от 4 хиляди души в десетки градове на Русия. Образувани бяха 21 наказателни производства.

Навални бе арестуван при завръщането си в Москва от Берлин на 17 януари т.г. Там той се възстановяваше след предполагаемо отравяне в родината си, за което германските власти твърдят, че е с вещество близко до „Новичок“.

Миналата неделя в десетки руски градове имаше протести в подкрепа на опозиционера.

Подобни акции имаше и в други държави, включително у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комичното и жалко разбира де е че Гання по цял ден нищи световната политика а е назначил мутри(Боко-тиквата) и ДС протежета (Пеевски) да го оправят.Нема такова простУ племе!!!
152
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До за това лиКакво е "окупирано" във Вашингтон?Назови една сграда или сдание което да е блокирано или затворено.
151
2
 
7
 
! Отговори
... преди 3 години
Духът излиза от бутилката.Това не е всичко,най-хубавото тепърва предстои...
150
11
 
4
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Стига с това Българи.. Българи няма отдавнаВсички сме православни славяни!!Говорим славянски, използваме Руската кирилица.. Изповядваме Православната Руска религя..Българското племе изчезна преди 1000 години!!
149
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи за Навални валят статии през 5 минути а за сиамците Борисов-Пеевски ГРОБНА ТИШИНА, нали?!?!?!ХА-ХАСвободни медии....... бррррр
148
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 168"Протестърите" в САЩ щурмуваха Капитолия. Единия от 5та е полицай, който пребиха до смърт.
147
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А убити има ли? Няма , е тогава що ревете, що не ревахте когато у САЩ убиха 5 човека при демонстрацийте?
146
1
 
8
 
! Отговори
Юдо-масонската преди 3 години
пандемия има една единствена цел - да спаси обезпечения с въздух евреиски долар !еквивалента на пандемията е България беше призива на иддиота Попов - " За бога братя не купувайте"купуваите, съботирайте т.н. карантина, унищожете евреиската финансова ситема базирана на обезпечения с въздух долар !!!
145
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Този пътОткакто Путин е дошъл са над 800. 31 журналисти, 5 високопоставени политици.Що питаш?
144
1
 
10
 
! Отговори
Юдо-масонската преди 3 години
пандемия ще доведе до невиждана безработрица и глад !!!
143
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АмериканецА от тези 35 милиона, колко са със руски произход, изоставили домовете си в родината. Питам, защото 35 милиона е прилизително същото число с броя на американските имигранти от руски произход.
142
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СССРнормално е неосъзнат гопник да твърди, че 45 години савецко робство са разцвет. Виж на какво прилича хубавата ни държава- панелно WC. Айде нема нужда. Добре, че затвориха Кремиковци, София беше заприличала на Норилск.
141
1
 
7
 
! Отговори
Този път преди 3 години
Има ли малолетни като жив щит? В Капитолия бяха застреляни петима, тук колко са жертвите?
140
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как стотици според западните нпо-та са милиони :))))
139
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Империя на злотоЗадържани са 82ма журналисти ...
138
1
 
6
 
! Отговори
в САЩ преди 3 години
юдо-масоните и в частност склерозата Байдън,обеща на лузерите да им опрости студенските заеми, да им дава по 600$ на месец допулнително към фууд стампите, да им дава детски и безплатна медицинска помоще, когато юдо-масоните заграбиха власта дедука Байден забрави за тези си обещания
137
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SharkИ ЗА ТЕБ ЩЕ ДОЙДАТ.
136
9
 
10
 
! Отговори
СССР преди 3 години
България когато е била в съюз с Москва винаги е била в разцвет и икономически подем.А когато се клани на ФАЩ и Еврогейците е тотално на дъното!!Защо ли е така??
135
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия още ли са славяни или вече са викинги. Питам за един преател.
134
3
 
11
 
! Отговори
Shark преди 3 години
До 135. И до каква диващина водят тоталитарните режими??? Във Франция жълтите жилетки не ги биха, нали. В САЩ не изкараха армията да пази дядо Байдън от народната любов, нали. В Берлин на протеста с пера ги галиха, нали. Ама когато нещо такова стане в Русия започвате да квичите, че не било демократично. Защо не оставиха хората да превземат Капитолия тогава? А бе демократино???? Не полиция, армията изкараха!!! Демократите!!