Стотици задържани на протестите в подкрепа на Навални в цяла Русия

Участниците в незаконните масови мероприятия носят административна отговорност
260
Стотици задържани на протестите в подкрепа на Навални в цяла Русия
Снимка: БГНЕС

В десетки градове на Русия започнаха масови протести в подкрепа на опозиционера Алексей Навални. Повече от 500 души са задържани до момента в цялата страна, сочат данни на правозащитната организация ОВД-Инфо, съобщи БНР.

В десетки градове днес е провеждат нови протести в подкрепа на Навални. Властите правят всичко възможно да ги предотвратят.

Още по темата

От щаба на Навални в последния момент смениха мястото на протеста в Москва, тъй районът около Лубянския площад, където се намира сградата на Федералната служба за сигурност предварително беше отцепен от полицията. Седем централни станции на метрото бяха затворени, променени бяха и маршрутите на наземния градски транспорт. Големи групи хора започнаха да се събират около метростанциите „Сухаревская“ и „Красные ворота“, които също са в централната част на града. Малко преди обед стана известно, че и те вече са затворени. Полицията започна да задържа протестиращите.

По данни на московските власти в неразрешените протести участват около 300 души.

Във вторник съдът ще заседава по искането на Федералната служба за изпълнение на наказанията условната присъда на Алексей Навални от 2014 г. по делото „Ив Роше“ да бъде заменена с ефективна.

По-рано министерството на вътрешните работи предупреди, че участниците в незаконни масови мероприятия носят административна отговорност. Генералната прокуратура поиска да бъде блокиран достъпът до социалните мрежи, които публикуват информация за протеста. Няколко близки съратници на Навални бяха поставени под домашен арест. Те за заподозрени за това, че призивите им за участие в протестите на 23 януари са довели до нарушаване на противоепидемичните мерки. Тогава бяха задържани повече от 4 хиляди души в десетки градове на Русия. Образувани бяха 21 наказателни производства.

Навални бе арестуван при завръщането си в Москва от Берлин на 17 януари т.г. Там той се възстановяваше след предполагаемо отравяне в родината си, за което германските власти твърдят, че е с вещество близко до „Новичок“.

Миналата неделя в десетки руски градове имаше протести в подкрепа на опозиционера.

Подобни акции имаше и в други държави, включително у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
7
 
7
 
! Отговори
Империя на злото преди 3 години
Не им е лека задачата на путинофилите.Не е лесно да защитаваш една очевидно милиционерска държава,в която не подбират средства за запазване властта на корумпираната олигархия.В Русия нищо старо не са забравили и нищо ново не са научили.
132
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миналата неделя - хиляди задържани.Тази неделя - стотици.Следващата - единици.Съдъд иде. Навални си отива. Олга с друг ще си легне и Навални с друг ще си ляга
131
4
 
2
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Кога пък властите ще разрешат протести?
130
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката се виждат непълнолетни ,пуснати за стръв.Дотам ли стигнаха,да ползват ученици,за да понесат по ниската отговорност.Няма инфо,за какво точно е задържан?Има протести,но нещо не е както трябва и от двете страни.Едва ли нещо сериозно ще се случи,а и Навални е скрита лимонка.
129
2
 
8
 
! Отговори
Руснак преди 3 години
До Американецв Расия си имаме 100 милиона гопники и 20 милиона мислимани. Останалото са жени, пак го набихме на ФАЩ ахаххахахахахаха.
128
5
 
5
 
! Отговори
Американец преди 3 години
В Сащ си имаме 35 милиона бездомници хахах каква гордост
127
4
 
7
 
! Отговори
Пречи ти това преди 3 години
До до Библияче си алчен и глупав !когато най-после осъзнаеш че евреиските банки и евреиските фондации правят живота ти мизерен, когато се изправиш в оръжие в ръка срещу евреите и слугите им, когато се отречеш от мерзката евреиска помммия наречена християнство и се върнеш кум нашия нот - Тангра - едва тогава юе заживеш като човек !!!
126
2
 
4
 
! Отговори
Антонио Ресио преди 3 години
До до БиблияБерта, излез от този форум и ела да играем полицая или хайди и дядото.
125
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Редовия подръжник на Навални е гопник, така че нищо добро не очаква Русия. А подръжниците на Путинь са няколко нива по-надолу, коментарите оттука нататък са излишни.
124
1
 
4
 
! Отговори
до Библия преди 3 години
3 От чужденеца (не евреина) можеш да го изискваш; но каквото твое има у брата ти, ръката ти да го оставя.---------А, какво ни пречи и ние д постъпваме като евреите и мюсулманите???В зората на Християнството, вярващите помагаха на ближните си (не само на християни, но и на езичници) искрено и безкористно...А, след това се появи папството, инквизицията, патриаршеството, архиерейството и превърна чистата Христовата Църква в Институция от книжници и фарисеи!
123
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
водомети има ли - няма гумени куршеми има ли - нямасълзотворен газ има ли - нямаубити има ли - няма е много са на зад с материала от руската полиция имат много да наваксват на европейците и американците
122
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 135 (БСП)Колко поста остават още ?
121
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЦРУ този път надигра ФСБ (КГБ), хахаха, тези американци колко са долни и подли само.
120
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ние в България и Русия сме добре. Тук бият и арестуват.Ама виж в САЩ стрелят и убиват..Добре че живеем в Европа.
119
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждате ли до каква диващина водят тоталитарните режими? Диктаторът Боко Тиквата също ще ви бие така на улицата, ако не го махнете от власт.
118
5
 
2
 
! Отговори
Евреин преди 3 години
Бог Яхве (Йехова) е таткото на Христос бре!!Айде малко осъзнайте се вие които се кланяте на сина на нашия Бог..
117
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво става с майданя на Маниакални в Русия: във Владивсоток са излезли на протест няма има стотина човека, в Хабаровск - 60, в Петропавловск-Камчатски - 30, в Магадан - 40 човека, в Южно-Сахалинск - 20, в Чита журналистите са били повече от протестиращите, в Якутск - 25, в Благовещенск - 0 , в Красноярск - 30, в Томск - 60, Челябинск - стотина човека, в Уфа - няколко стотин, в Екатеринбург - над хиляда, в Новосибирск - към 500 човека, в Москва - 2-3 хиляди души
116
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БСПДаже арестуваните при нас бяха милиони ! Колко ви е дневната заработка ? 120 поста като в Русия ли ?
115
3
 
3
 
! Отговори
Библия преди 3 години
е това са благите еврей дето лошия Хитлер и Сталин са ги колили това е и вашия Бог - Яхве Йегов Саваот или за по-кратко Сатана - на който евреите се кланят и който и на вас натрапихахаресва ли ви да сте роби на евреите - щото това пише за вас в Библията
114
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 127И ТИ ще работиш 12 часа срещу купичка ориз и ще ревеш.