Володин към бившите държави от СССР: Спрете да обвинявате Русия!

Според него те са длъжници на Русия
1 юни 2021 20:58, Нели Христова
116
Володин към бившите държави от СССР: Спрете да обвинявате Русия!
Снимка: БГНЕС

Страните от бившия социалистически блок, както и Украйна и балтийските държави, са задължени към Русия и трябва да са й благодарни за всичко, което е инвестирано в тях. Това мнение изрази председателят на Държавната дума (долната камара на руския парламент" Вячеслав Володин, цитиран от ТАСС.

Той коментира, че "Украйна, страхувайки се, че ще загуби приходи от транзита на руски газ, иска парична компенсация за изграждането на газопровода "Северен поток 2" от руската страна, Чехия иска компенсация от 40 милиона евро за експлозия в склад за оръжия във Врбетица, за която се твърди, че е организирана от руските специални служби.

Балтийските държави, "след като не успяха да решат собствените си икономически проблеми, искат някаква компенсация за съветския период."

"Когато тези държави бяха сред страните от социалистическия лагер, те свикнаха да живеят за сметка на другите. Навикът си остана. Нямаше да остане такъв навик, ако имаха суверенитет и независимост не на думи, а на дела", тези страни са тръгнали по пътя на сателитните държави.

Според Володин "политиката не е социална сигурност", "да получавате пари и да бъдете независими, няма да се получи".

"Да, не Русия ви е длъжна, а вие сте длъжници на Русия. Бъдете благодарни: гражданите на Руската федерация не поискаха от вас това, което ви дадоха, откъсвайки се от себе си", обясни той.

Той обясни, че става въпрос за създадените работни места в тези страни, инвестирането на сили и средства в тяхното развитие, защита от външни предизвикателства и заплахи.

"Не забравяйте, че Русия беше тази, която пое всички задължения за изплащане на дълговете на СССР", добави той.

"Ако нямате съвест, тогава поне трябва да си знаете мярката. Не забравяйте, че на руснакът отнема много време, за да се впрегне, но стане ли, действа бързо. Би било редно да се извините. И започнете отношения, с мисъл за бъдещето".

"Спрете да обвинявате Русия за всичките си проблеми. Започнете от себе си. От 30 години изграждате независими държави. Не се самозаблуждавайте, не заблуждавайте и другите", обяснява Володин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
2
 
! Отговори
до чугуна71 преди 2 години
До АнонименФашисткспор според теб Испания и Португалия славят бог че не ги е постигнало руското "осбоваждение" и благодарение на това живеят двадесет пъти по-богато от мераклиите "освободители"
66
6
 
3
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Грандиозната руска наглост .След като пороби половив Европа и изби нациовналните елити осея поробените държави с паметници на пияната си въшлива армия и иска да й сме признателни .ай сиктир.
65
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
do 71Ах таз фашистка власт!Излиза, че тез фашисти превърнаха запада в икономичеки и технологичен хегемон, пък добрите болшевики ни докараха до просешка тояга с празни магазини, без ток, със смехотворни заплати, затънали в мизерия обграждаща ни навсякъде.Всяка незначителна продобивка като стъклен сервиз или касетофон беше повод за неистова радост и завист от съседите.НИКОГА ВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО!
64
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СССР ни спаси от фашистката власт през 1944 година. Фашистката власт в Испания, Португалия остана след края на ВСВ. Спаси ни от репресии срещу антифашистите и срещу левите партии до 1989 година. В Гърция Великобритания унищожи антифашистите, подкрепи военна диктатура след гражданската война....................Спасихме се от едно тоталитарно бъдеще, дясна диктатура на фашистите.
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До джоАбе ние сме най-братската от всички братски страни пък на нас газта я продава на бая по-различни от братските цени.Към 3 пъти по-високи отколкото продава на Австрия примерно.
62
2
 
7
 
! Отговори
джо преди 2 години
Точно в десятката, Русия спря безплатния обяд, не купува *** от братски страни,продава енерго носителите на пазарни цени и стана лоша.
61
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да не обвиняват Просия бе?Я виж как живеят вече хората, които ви обърнаха гръб и какви са им заплатите и какви са вашите и нашите, защото не можем да се откъснем от вас.Руски ***!
60
4
 
7
 
! Отговори
Да, преди 2 години
До Българин Но не казват, какви са руските интереси и цената платена, след това от "освободените"! Да не си мисли някой, че "освобождават" ей така, от братска любов?
59
7
 
8
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Няма по-нагли създания от руснаците! Винаги били освобождавали, помагали, давали! Целият свят им бил длъжен за сторените добрини!
58
5
 
7
 
! Отговори
Мълчат като путки преди 2 години
от пасольството.
57
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Бъдете благодарни: гражданите на Руската федерация не поискаха от вас това, което откъсвайки от себе си, ви дадоха", са думите на председателя на Държавната дума Вячеслав Володин.
56
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната нагла пияна сАвеЦка ***. Унищожихте цяла ИЕ, колхозни ПРИ МАТИ! Не само я унищожихте с безхаберието, простотията и некадърността си, но също й пречите да се възстанови. Блядистаня си го осирайте колкото искате, допотопи безмозъчни. Оставете ни поне да излезем от ямата в която ни вкарахте насила с танкове, калашници и група продажни ***.
55
10
 
11
 
! Отговори
hitko преди 2 години
Само за пример, който показва колко ''развита'' държава бяхме. Завода за Антибиотици в Разград, гордостта на Соца, работеше с активната съставка внос от Западна Германия. С две думи опаковъчна и смесителна фабричка. С почти всико беше така. Японците ни купуваха Мотокарчетата заради чугуна вложен в тях, защото производството му замърсява много околната среда. Факт! хайде да не продължаваме за НЕЕФЕКТИВНОСТТА на Соца. Столовете в заводите са още от Царско време, пак факт! Учете история ,..учете!
54
12
 
11
 
! Отговори
Адмирации преди 2 години
Скоро ще се върнат в СССР, искат или не искат! Всичко до Чехия, Словакия, Полша, Словения, Босна, Сърбия, Хърватия и България, трябва да влезе в СССР и ще! По-късно ще се стига до Португалия чак до Исландия и Малта! Европа е Руска! Това ще е за доброто на европееца!
53
2
 
6
 
! Отговори
Ех ама преди 2 години
Какви стават политици браткоооо, ужас... !
52
5
 
11
 
! Отговори
Тъйтъй др-рю Володин преди 2 години
Те трябва да коленичат и да ви поискат прошка, а после и да ви умият краката !
51
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия ни спаси от 45 години фашизъм, какъвто имаше в Испания, Португалия, Гърция, Южна Африка, Чили, Аржентина. Фашизмът в Западна Европа остана още 30-40 години след Хитлер и Мусолини.
50
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
32 години чакаме да произвеждаме американски пушки м-16 и да ги продаваме по света, в Арабия и Африка. Запада не дава да произвеждаме. Той иска да продава на индианците. Сравнете прозападната и британска Индия с бившите социалистически страни.
49
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега Запада инвестира в нас, за да бъдем с него. Плаща ни годишен данък, както Византия е плащала годишен данък на България.
48
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 50 "Ами живях през бай Тошово време, така си беше" Казвали ли сса ти, че не ставаш И за лъжец? :))))