Продължава обстрела над украинските градове, загина семейство с две деца

Планиран е трети кръг на мирните преговори между воюващите страни
Обновена: 7 мар 2022 07:46 | 7 мар 2022 07:40, Анисия Иванова
245

Русия продължава нападението си срещу Украйна, въпреки наложените от Запада строги санкции и международните призиви за незабавно прекратяване на военните действия. Продължава икономическата изолация на Москва, като все повече компании прекратяват дейността си на територията на Русия. Руската армия е засилила обстрела над украинските градове през изминалата нощ, обявиха от украинска страна.

Семейство с две деца е било убито вчера при обстрела на град Ирпен в района на Киев, обяви кметът на града. Чуждестранни журналисти на място също потвърдиха смъртта на семейството. Снаряд е паднал в града, докато хората се опитвали да достигнат Киев.

Общо 8 души са били убити при опитите за евакуация.

Още по темата

Украински представители на отбраната предупредиха, че Русия се готви да започне тотална атака срещу столицата Киев. Силите на Москва са обстрелвали тази нощ интензивно квартали в периферията на града и са презареждали танкови бойни части с гориво, пренесено от Беларус, в подготовка за атаката, заявиха официални лица

Цените на петрола достигнаха най-високият си ръст от 13 години насам.

Военните действия на Русия няма да спрат, докато не бъдат изпълнени исканията на Москва, заяви Владимир Путин.

Британски военни специалисти заявиха рано тази суприн, че руските сили са постигнали минимални успехи през последните 48 часа, като войските им са останали блокирани от силната украинска съпротива и слабата логистична подкрепа.

Въпреки изявленията на Путин за успехите на руската армия, ежедневния разузнавателен доклад, публикуван от британското министерството на отбраната твърди, че "много малко вероятно Русия да е постигнала успешно планираните си цели до момента".

Потвържадава се, че през последните 24 часа са продължили интензивните руски въздушни и артилерийски удари по военни и цивилни обекти в украинските градове.

Световният ядрен надзорен орган /МААЕ/ заяви, че е силно обезпокоен от съобщенията, че ядрената централа „Запорожие е под командването на руски командир, чиито сили са я превзели, съобщи БГНЕС.

Поредният опит за евакуация на цивилни граждани от южния град Мариупол се провали, като градският съвет обвини за това неспазването от страна на Русия на споразумението за „зелени коридори”. В крайбрежния град при руски обстрел са загинали десетки хора, а украинският президент Володимир Зеленски предупреди войските на Москва, че неговите сили ще преследват до гроб всеки войник, който извърши военни престъпления в Украйна.

Сенатор Марко Рубио - най-високопоставеният републиканец в сенатската комисия по разузнаването, заяви пред CNN, че налагането на забранена за полети зона над Украйна почти сигурно би означавало "започване на Трета световна война".

Икономическите санкциите продължават да са все по-критични за икономиката на Москва. Компании като Netflix, American Express, KPMG и PricewaterhouseCoopers са сред последните икономически гиганти, които преустановиха предоставянето на услуги в Русия.

За днес е планиран трети кръг на мирните преговори между Русия и Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
US colonel Douglas Macgregor"Първото нещо,което трябва да направим,е че мнението на руското правителство,което те изтъкват в продължение на 25 години,е валидно. Те не искат американски сили,ракети и войски на НАТО на източната граница на Украйна. Ние не ги искахме в Куба,Путин не ги иска в източна Украйна. Трябва да признаем това.Спрете да се преструвате че това не епроблем."
180
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Марта Марта, като гледам ти си повече загрижена за руските убийци и ни плашиш със скъп петрол и пшеница. Ами сърди се на психопата Путин за това а не че налагали санкции на иддиотията наречена Русия. Ако я нямаше иддиотията РФ нямаше да има и войната в Украйна и санкциите срещу иддиотията.
179
3
 
3
 
! Отговори
до 191 преди 2 години
до 191: Хиляди бебета с откъснати крайници в Донецк?Къде е тази информация, пак ли руска манипулация? Руската тактика е да лъже, първо навлизат с наемници в Украйна, после правят политически проблем, че имало бойни действия. Къде са разрушенията в Донецк, как може да сравняваш хилядите цивилни убити сега, с милионите страдащи, как това се сравнява с лъжето от Москва? Айде стига глупости!
178
0
 
6
 
! Отговори
Марта преди 2 години
На фона на войната в Украина петролът поскъпна рязко.Цените на пшеницата надхвърлиха 11 долара за бушел и достигнаха най- високото си ниво от 14 години насам.Германският министър на икономиката Роберт Хабек казва: ,,Едно ембарго върху руските енергоносители би заплашило социалния мир в Германия." САЩ обмислят ембарго и в ЕС за руските енергоносители.През 2020 г.се обяви пандемия,която спря икономиката.Напечатаха се фиатни пари,което доведе до инфлация.Това е контролиран хаос.
177
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво искате от руснаците чиито военни командири като таваришч маршал Жукков през ВСВ разминираха минните полета с бягане на пехотата през тях. От толкова дивашки народ не очаквайте човещина и милост. И на всичкото отгоре после ни внушават колко много жертви били дали за подарената ни "свобода". Руснаците от Русия са хора към които можеш да изпитваш само презрение и отвращение.
176
2
 
9
 
! Отговори
хммм преди 2 години
Аз доколкото знам руската армия се е насочвала при нападенията главно към детски градини и болници, като нареждането за това идвало лично от Путин. Информацията ми е много точна да знаете от 30.02 е, идва директно от израелски и американски източници, цитирайте ме в следващия ке *** който напишете. Освен това украинската армия е унищожила всички руски танкове и артилерия, обсадила е Сант Петербург и е пленила Путин който бил заловен в харем с 12 непълнолетни преди да се взриви.
175
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типично по руски целенасочено се избива цивилното население с цел сплашване и изгонване от родните им домове предизвикване на бежански поток на Запад и освобождаване на територии за оpките на Путин. Тази тактика беше приложена от Путин в Сирия. Равносметката от там е 2 милиона убити от руските бомби плюс 12 милиона бежанци, напълно разрушени градове и огромна човешка трагедия по лична вина на диктатора Путин и неговия дивашки народ.
174
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинските военни използват ислямистка тактика в градовете, докато руските войски, напротив, опитват се да не повредят инфраструктурата. Това мнение изрази пред Fox News бившият съветник на министъра на отбраната на САЩ полковник Дъглас Макгрегър.Украинските войски се крият в населените места, защото нямат мобилност, нямат противовъздушна отбрана, нямат въздушно прикритие, нямат логистична инфраструктура. Сега те се смесват с цивилното население
173
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците нямат никаква сметка да пускат цивилните от градовете, защото ги използват като жив щит.https://***/opersvodki/1150
172
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
123 През този един месец може да се случат много неща. Путин трябва, да бъде спрян, да убива и руши в Европа, в 21 век. Нарушавайки международното право.
171
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука пишат няколко неграмотни и елементарни хорица и няма полза да се спори с такива промити мозъци. Голямо геройство е да бомбардираш градове и села и да убиваш жени и деца, ето на това се възхищават привържениците на Путин.
170
5
 
7
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
а ако руснаците не трябваше да пазят цивилни и атомни електроцентрали, до сега да са превзели Киев и да са вече пред блока ти. До сега разчистват старо си желязо като Т72 и Т80. Още не са извадили модерните свръхзвукови оръжия затова ЕС знае и ги е страх
169
12
 
3
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Ако нападнат Москва с бомби, къде ще се скрие Путин? НАТО И САЩ са по-силни от Русия.
168
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е военнопрестъпник
167
0
 
8
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Те и хероити от острова ф Одеса бяха загинали.Туй прупаганда зето от западната СМРАД?
166
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мр..те ще дишат спокойно вече бог ще ги накаже за всичко сторено
165
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е краят на Путин, Русия и Комунизма!!!
164
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България, също както Русия, е пълно със зобмирани хора, които вярват на лъжите от Кремъл и подкрепят терориста ***
163
1
 
1
 
! Отговори
Марта преди 2 години
До анонимен 168 ........Програмен доклад на фондация Рокфелер от май 2010 г.,,Сценарии за бъдещето на технологиите и международното развитие".
162
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 175, щом смяташ, че всяка държава действа така значи ментално си зациклил някъде из началото на миналия век. Осъзнайте се, подкрепяте фашистката диктатура в Русия! Осъзнайте се преди да е станало късно!