Продължава обстрела над украинските градове, загина семейство с две деца

Планиран е трети кръг на мирните преговори между воюващите страни
Обновена: 7 мар 2022 07:46 | 7 мар 2022 07:40, Анисия Иванова
245

Русия продължава нападението си срещу Украйна, въпреки наложените от Запада строги санкции и международните призиви за незабавно прекратяване на военните действия. Продължава икономическата изолация на Москва, като все повече компании прекратяват дейността си на територията на Русия. Руската армия е засилила обстрела над украинските градове през изминалата нощ, обявиха от украинска страна.

Семейство с две деца е било убито вчера при обстрела на град Ирпен в района на Киев, обяви кметът на града. Чуждестранни журналисти на място също потвърдиха смъртта на семейството. Снаряд е паднал в града, докато хората се опитвали да достигнат Киев.

Общо 8 души са били убити при опитите за евакуация.

Още по темата

Украински представители на отбраната предупредиха, че Русия се готви да започне тотална атака срещу столицата Киев. Силите на Москва са обстрелвали тази нощ интензивно квартали в периферията на града и са презареждали танкови бойни части с гориво, пренесено от Беларус, в подготовка за атаката, заявиха официални лица

Цените на петрола достигнаха най-високият си ръст от 13 години насам.

Военните действия на Русия няма да спрат, докато не бъдат изпълнени исканията на Москва, заяви Владимир Путин.

Британски военни специалисти заявиха рано тази суприн, че руските сили са постигнали минимални успехи през последните 48 часа, като войските им са останали блокирани от силната украинска съпротива и слабата логистична подкрепа.

Въпреки изявленията на Путин за успехите на руската армия, ежедневния разузнавателен доклад, публикуван от британското министерството на отбраната твърди, че "много малко вероятно Русия да е постигнала успешно планираните си цели до момента".

Потвържадава се, че през последните 24 часа са продължили интензивните руски въздушни и артилерийски удари по военни и цивилни обекти в украинските градове.

Световният ядрен надзорен орган /МААЕ/ заяви, че е силно обезпокоен от съобщенията, че ядрената централа „Запорожие е под командването на руски командир, чиито сили са я превзели, съобщи БГНЕС.

Поредният опит за евакуация на цивилни граждани от южния град Мариупол се провали, като градският съвет обвини за това неспазването от страна на Русия на споразумението за „зелени коридори”. В крайбрежния град при руски обстрел са загинали десетки хора, а украинският президент Володимир Зеленски предупреди войските на Москва, че неговите сили ще преследват до гроб всеки войник, който извърши военни престъпления в Украйна.

Сенатор Марко Рубио - най-високопоставеният републиканец в сенатската комисия по разузнаването, заяви пред CNN, че налагането на забранена за полети зона над Украйна почти сигурно би означавало "започване на Трета световна война".

Икономическите санкциите продължават да са все по-критични за икономиката на Москва. Компании като Netflix, American Express, KPMG и PricewaterhouseCoopers са сред последните икономически гиганти, които преустановиха предоставянето на услуги в Русия.

За днес е планиран трети кръг на мирните преговори между Русия и Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък подкрепям действията на Русия. Всяка силна и независима държава действа така за да защити националния си интерес. За руснаците живота в охолство и разкош не е върха на щастието, както на западняците. И още нещо - САЩ винаги действат така - настървяват две сили, които се стъркват помежду си и накрая влизат като победители, в случая Европа и Русия. Така беше и ВСВ, така е и сега.
160
1
 
4
 
! Отговори
Теодоро преди 2 години
Многооо мазен пасквил..
159
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е престъпник. Бомби градовете, ядрените централи, болници и училища. Това ли са му прецизните удари по военни обекти. Детските градини са яко военни обекти, да знаете, очаквайте в следващите дни руските фашисти да праснат и някоя детска градина или ясла. Само това не бяха правили, дано няма деца там когато това стане!
158
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кремълската престъпна групировка няма да се задоволи само с Украйна. Идва ред и на Приднестровието. Да се готви Варна!
157
12
 
17
 
! Отговори
Бay преди 2 години
Путин съсипа Русия.
156
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е, като пуснаха затворници от панделата.
155
10
 
9
 
! Отговори
Геро преди 2 години
На времето имаше един виц: Как се сварява шопска глава? Слага се в тенджерата,затиска се с едно паве и когато павето омекне ,се вари още два часа. Зооооа Путиновата май ще трябват три павета.
154
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
168 Путин сега е аут от всички тези организации. Скоро руската икономика ще се свие, както никога досега, за каква индустриална революция в Русия, може да става дума? Собствено там правят само оръжия, останалото крадат от запада.
153
15
 
13
 
! Отговори
В преди 2 години
Зеленски призова всички украинци да нападат,въпросите за загинали към Зеления шут
152
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия на Путин, тюрма народов, носи само бедност, смърт, изолация, война.
151
4
 
5
 
! Отговори
Марта преди 2 години
,,Зад всяка голяма война и зад всяка власт има идеология"- статия.Да не забравяме,че и Путин, и Меркел ,и Трюдо са преминали през програмата,,Млади глобални лидери" на Световния икономически форум" в Давос.Тече глобално преразпределение на света на сфери на влияние и власт.Сценариите са различни,а крайната цел е една - четвърта индустриална революция.
150
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато Русия стане привлекателна за емигрантите по света, каквито са Щатите и когато руснаците спрат, панически, да търсят начини, да я напуснат, когато гражданите и живеят добре, но не само в Москва и Ленинград, а и в провинцията, тогава, да иска, да "си подели света", със САЩ.
149
14
 
13
 
! Отговори
оня преди 2 години
Варвари руски.Международен съд за Путин и кликата му!
148
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хей, как минава блиц-криега?---солдатите се предават на групички а освен храна искат и тесте карти за да не скучаят.
147
6
 
9
 
! Отговори
Пловдив преди 2 години
Газът,ще се плаща в рубли и само в руски банки, това,ще се гласува тези дни от Руската Дума.
146
3
 
16
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Най големият враг на сегашната чудовищна пропаганда е интелекта!
145
13
 
12
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Вчера беше християнският празник Сирни Заговезни или Прошка. Това ли е православието на руснаците? Това ли са християнските ценности, които Путин уж защитавал? Лицемери и антихристи!!!
144
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво прави Русия с ракетите си, в Украйна? С измислени поводи, нахлува все по-близо до сърцето на Европа. Путин изпитва панически страх, че ще бъде изтласкан от Европейските пазари, където се стреми да доминира и шиканира ЕС, към Азия, където пък, го чака Китай. Там няма да може да доминира, така както в ЕС, чрез своите купени сателити. Новите енергийни технологии настъпват и Русия усеща, че няма винаги, да може, да си служи с газта за геополитическо надмощие. Остава само войната, според Путин
143
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са православни бомби.
142
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Костюмар прави проблем.. военен го решава.. ОБАЧЕ ВИНАГИ НАРОДЪТ ПЛАЩА, ЧЕ И С КРЪВ ПЛАЩА