Украйна: Русия се готви да щурмува Киев

Много руска техника и войници са концентрирани около града
7 мар 2022 07:10, Анисия Иванова
38
Украйна: Русия се готви да щурмува Киев
Снимка: БГНЕС

Генералният щаб на украинските въоръжени сили каза, че Русия се готви да щурмува Киев, предаде ДПА.

В бюлетина, публикувано рано тази сутрин, пише, че целта на руските военни е да поемат пълен контрол върху градовете Ирпин и Буча, северозападно от украинската столица.

Руските въоръжени сили също така "се опитват да си осигурят тактическо предимство, като достигнат източните покрайнини на Киев през Броварски и Бориспилски район", твърди украинският генерален щаб.

"Доста голямо количество руска (военна) техника и войници са концентрирани на подстъпите към Киев", заяви по телевизията Вадим Денисенко, съветник в министерството на вътрешните работи на Украйна. "Разбираме, че битката за Киев е ключова битка, (която ще бъде водена) през следващите дни", добави той, цтиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
17
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Ще има доста изпържени руски танкове."Джавелина" се оказа доста ефективно оръжие.
5
7
 
16
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 2 години
АБЕ ТОЯ ГЕНЕРАЛЕН ЩАБ НА УКРАЙНА , СЪОБЩИ ГОЛЯМА НОВИНА !!!! РУСНАЦИТЕ ЩЕЛИ ДА АТАКУВАТ КИЕВ ????? АМИ ТО ТОВА СЕ ЗНАЕ ОЩЕ ОТ НАЧАЛОТО !!!!!!! ТА ДА НЕ СА ДОШЛИ ДА СИ ПОЧИВАТ ВЪВ УКРАЙНА !!!!
4
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е обречена. Киев е много по-защитен от всеки друг град в Украйна. На Путин ще му трябват месеци и десетки хиляди жертви да го превземе. Най-вероятният изход от тая безумна атака ще бъде 2-3 хиляди руски трупа още 200 утилизирани танка последвани от унизително бягство към Мopдор.
3
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не пишете че руснаците са открили биологично оръжие вкарано от краварите във вече разрушените уктопитешки бази?Путин не само че излекува света от Ковид,а скоро ще докаже и кои са го създали ;)
2
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не пишете че руснаците са открили биологично оръжие вкарано от краварите във вече разрушените уктопитешки бази?Путин не само че излекува от Ковид,а скоро ще докаже и кои са го създали ;)
1
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало, руските *** време е за работа, стига сън - не виждам коментари. Рублите не са безплатни!