Нина Хрушчова: Путин и да го няма, начело на Русия няма да дойде мечтаният лидер на САЩ

Възможно е Путин да иска да накаже НАТО
Обновена: 9 мар 2022 16:44 | 9 мар 2022 16:38, Нели Христова
312
Нина Хрушчова: Путин и да го няма, начело на Русия няма да дойде мечтаният лидер на САЩ
Снимка: БГНЕС

Параноичен, далеч от реалността, в съвсем друга вселена - така Нина Хрушчова описва Путин. Правнучката на Никита Хрушчов, която дълго е изследвала руския президент, обяснява що за човек е той и какво наистина иска.

Войната на Путин е война на един човек. Това е война на един диктатор, който живее в свой собствен свят, казва Нина Хрушчова. "Не търсете някаква логика или рационалност - всичко е подчинено на разбиранията на един диктатор", добавя тя в интервю за германската обществена медия ARD, пише DW.

Хрушчова е дете, когато прадядо ѝ е свален от власт, след като години наред е най-могъщият човек в Съветския съюз. Правнучката на мъжа, наследил Сталин във властта, живее от 1990-те години в САЩ, откъдето интензивно изследва поведението на сегашния президент на Русия.

Хрушчова определя Путин като самотен автократ: "Там няма никакъв политически разум, никакъв реалистичен разсъдък. Той живее в измислена реалност, в която всеки трябва да му се подчинява, вместо да мисли и действа реалистично", казва Хрушчова пред ARD.

"Царството на Путин Велики"

Възможно е Путин да иска да накаже НАТО, като разруши цялата военна инфраструктура на Украйна. А може би цели да постави свое марионетно правителство в Киев. Но при всички положения зад неговата инвазия стои една не толкова прагматична, колкото тревожна цел: "Той иска да си направи свое царство - царството на Путин Велики", казва Хрушчова.

Професорката по международни отношения в нюйоркския университет New School твърди, че Путин много харесва руския писател Александър Солженицин и споделя неговата визия за обединение на славянските народи. "Той вече притежава Беларус, сега ще вземе и Украйна, а след това може да предизвика революция в Казахстан", казва Хрушчова и описва Путин като един напълно параноичен диктатор, който се крие някъде и се чувства все по-самотен. "Той изпитва панически страх от смъртта - като Сталин в късните му години. Путин е параноичен и е достигнал онзи последен стадий, в който вече живее в съвсем друга вселена. Такава вселена, каквато ние трудно можем да си представим."

Със средства като тези на американската дипломация никой не може да излезе на глава с този диктатор, убедена е Хрушчова. "Ако не се държиш добре, ще те накажем - при автократите това не работи", казва професорката.

Хрушчова смята за илюзорна и представата на Запада, че руският народ може да отстрани диктатора. Според проучвания (на държавни социологически агенции) над 70 на сто от руснаците подкрепят войната. Но и независими източници потвърждават тази тенденция: много руснаци ги боли, че страната им е презирана от останалия свят.

"Изключват ги от международни състезания, от футболни турнири, спират хора на културата и изкуството - всичко. Заедно със санкциите това дава на мнозинството усещането, че някой иска да разруши Русия. Ако пък една част от народа все пак се изправи срещу Путин, ще стане много кърваво. Това ли искаме?", пита правнучката на Хрушчов.

"Дори и Путин да го няма"

Но дори и Путин да падне, начело на Русия няма да застане онзи политически лидер, за когото си мечтаят американците. Поради простата причина, че Путин се погрижи да превърне ФСБ, наследничката на КГБ, в една много могъща тайна служба. "Дори и Путин да го няма, тези хора са си там и са способни на още по-брутални неща. Те ще искат да се задържат на власт, защото знаят, че в противен случай ще трябва да се простят с живота си."

Нина Хрушчова смята, че сега украинците трябва да помислят каква част от територията на страната си са готови да отстъпят на Русия. Путин иска Крим и тъй наречените Народни републики Донецк и Луганск. Според Хрушчова неговият въпрос към украинците звучи приблизително така: Още по-голяма война ли искате - или ще ми дадете това, което аз желая? "Въпросът е какво е готова да даде Украйна, за да спре това, което ѝ се случва в момента. Дали ще отстъпи тези територии, които и бездруго вече е загубила?" - пита Нина Хрушчова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
4
 
13
 
! Отговори
Извинете! преди 2 години
Аз не бих написала нищо за Байдън, какъвто и да е. Какви ги пише тази за Путин ? Не че ми дреме, но е грозно.
214
0
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
>>>ЛУДИТЕ>>> И Анфантен жената възвисява - да бъде тя наравно с мъже. А вие казвате: Напразна врява на трима луди вярващи в лъжа." Но, господа, безумие нима е да търсиш щастие за цял народ? Велик е, който кара да мечтае за радост целия човешки род! (СЛЕДВА)
213
2
 
3
 
! Отговори
FMC преди 2 години
То щото в нашите магазини не е под бройка всичко, хаха. Вчера отивам да се запася с брашно и няма ни един чувал! Иначе да, има брашно на двойна цена! Или да кажемм отивам за захар да си приготвя матряла за ракия. И...дават по стек :) Аз какво ще правя, скоросмъртница да се жабуря против зъбобол ли, хаха. Егаси пазарната икономика, егаси капитализма. Класов, класов капитализъм е това, хаха.
212
0
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
И фурие ни казва: "Тръгвай вече, народе, и не стой презрян в калта! Труди се във фаланги; надалече сияие и и очаква те целта. След толкова нещастия земята свързва с грейналия небосвод - сега за мир надеждата крилата повежда целия човешки род." (СЛЕДВА)
211
0
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
>>> ЛУДИТЕ >>> Видях пред мене Сен - Симон, прпрпка, богат отпърво, после - задлъжнял, зает да отстрани докрай порока, да промени докрай живота цял. Увлечен от започнатото дел. уверен беше той, че сочи брод, по който към успех да тръгне смело след време целият човешки род. (СЛЕДВА)
210
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е бил посредствен КГБист, който е бил под средното ниво за шпионаж. Такъв е и като политик.Юрий Швец,майор от КГБ учил заедно с Путин отдавна развенча шпионските качества на Путин. А, Швец ги разбира тези работи 3 год. е бил резидентурната на КГБ във Вашингтон, докато Путин е бил охрана на офицерски клуб в Лайпциг ГДР. Интересно какво ли е шпионирал там?
209
1
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
>>>ЛУДИТЕ >>> А колко често някоя идея като девица чака свой жених! Глупците все безумство виждат виждат в нея, "Почакай!" - казва мъдрецът тих. Но среща я един от тези луди, които вярват в бъдния възход, и млад живот в утробата и буди за нас, за целия човешки род. (Следва)
208
2
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Едно стихотворение: "ЛУДИТЕ - Като калаени войници стари в редици подравнени се редим, ако пред стрия някой изпревари, "хванете лудия" във хор крещим. Едничката награда за такива е глад, преследване и смърт на скот или след време статуя красива за чест на целия човешки род. " (СЛЕДВА)
207
4
 
12
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Американска жена, какво разбира тя от Русия... Гледай там да си харесваш вашия президент а руския го остави да го харесват руснаците. Не се бъркайте във вътрешните работи по света и света ще стане прекрасен, мисис Хроушчова
206
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
220 точно кой от всичките имаш предвид, че те лудите с пръст на бутона са няколко, кой с деменция, кой с психоза, кой с фантазиите на дете, кой с религиозни убеждения оправдаващи смъртта на милиони... мога да продължа ако искаш и зад всяко стои точно определено име. Много са лудите с копчето човече!
205
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добър въпрос задава накрая. И отговора е, дано Украйна й уври главата и да се откаже от вече завзетите територии за да спаси Украйна като държава на картата. Руснаците няма да спрат, докато не си направят буферна територия от независими държави между себе си и НАТО! Колкото по-голяма територия, толкова по-добре за тях. Ако Украйна иска да оцелее, да се отказва от завзетите земи и да подписва мир, иначе ще подпише капитулация. И номера с наемниците ще го търпят точно още 2 дни.
204
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка сутрин, когато се събудя съм щастлив, че светът и семейството ми ги има. Живеем в кошмарни дни и часове, без да знаем ще ни има ли утре. надявам се умните мъже в света да вразумят един луд с палец върху червения бутон.
203
1
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
До 212... "Овчата битка" през 1223г. "разтърсила вселената" е документирана, като първото и последното поражение на Чингис хан, докато е бил жив. От войската, именно на волжските българи, водени от Кан Абдула Челбир. Затова и получава с основание прозвището си Челбил (Велики).
202
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Правнучката на Никита Хрушчов, която дълго е изследвала руския президент...." това ми беше достатъчно!
201
3
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
До 212... *** и прочети за "ОВЧАТА БИТКА" Една важна подробност от военните походи на Чингис хан е битката при Самарската Луга, където погинал цветът на монголската мощ. Тамошните, Волжски Българи, са първите, които нанасят поражение на Монголската Империя докато е жив Чингис хан. Години по - късно, Волжска България е покорена, а Дунавска България, под водачеството на цар Ивайло воюва с монголите.
200
1
 
6
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
До 212....Факт - до идването на власт на Сталин на земите на днешна Русия не е съществувала държава с име Татарстан! Съществувала е държава Волжска България с хора които са имали Българско Самосъзнание - няма значение че преди много много години са приели мюзюлманската религия. Именно Вожка България спира инвазията на монголската инвазия на Чингис Хан.
199
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ес ще се разпада, той не може да съществува без евтини ресурси от Русия, на световните пазари няма да е конкурентноспособен. След няколко седмици трябва да се сее, а Русия е спряла торовете, тогава какво ще стане с реколтата на есен и с цените в европа? Това е срока който има европа.
198
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"по заповед на Сталин във Волжка България, преди Сталин да и смени името на Татарстан, за една нощ е избил 40 хиляди Българи?" -- едва ли са били българи, най-вероятното е, че бъркаш българи от България с булгарите от татарстан, а това са различни неща. А дали Сталин е направил такова нещо, всеки може да си измисля, българските русофоби се занимават само с фалшифициране на българската история, не можеш да докажеш.
197
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българин КПРФ спечели изборите през 2013г. Путин ги фалшифицира брутално и западът си замълча точно с мислите които лансираш. Но КПРФ никога нямаше да излъчи милиционер-цар, както руския олигархиат по чисто идеологически причини. Кризата в Русия пак щеше да си е същата, но те поне щяха да направят опит за икономическо състезание.
196
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предателка, която е готова да говори всичко за да уцелее на мястото си. Имаше един подобен руснак в сащ, забравих му името чий син беше, който накрая се застреля и забраниха разследване на смъртта му.