Песков омаловажи надеждите за напредък в преговорите

Той заяви, че Крим е част от Русия
Обновена: 30 мар 2022 16:39 | 30 мар 2022 16:38, Нели Христова
41
Песков омаловажи надеждите за напредък в преговорите
Снимка: БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков информира медиите за проведените вчера разговори с Украйна в Турция и омаловажи всички надежди за пробив.

Вчера Русия заяви, че възнамерява да намали военната си дейност в Киев и Чернигов, а Украйна каза, че ще обмисли да стане "неутрална" държава.

"Положителното е, че украинската страна поне започна конкретно да формулира и да излага на хартия това, което предлага. Досега не успяхме да постигнем това", каза Песков.

"Относно останалото, не можем да кажем в момента, че има някакви пробиви, нещо много обещаващо", заяви той в изказване, предадено от агенция Интерфакс.

Той допълни, че Русия внимава с коментарите за преговорите, тъй като "считаме, че преговорите трябва да се водят в мълчание", но казва, че главният руски преговарящ ще говори по-късно.

Той добави, че Крим, регионът, анексиран от Русия през 2014 г., е "част от Русия" и руската конституция не позволява да се обсъжда съдбата на който и да е руски регион с всеки друг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще затворят достъпа на укрите до море. Ще ги направят неутрален резерват наблюдаван от всички и ще започнат да ги превъзпитават. Не е прилично в 21 век да има фашаги още
10
8
 
11
 
! Отговори
Войната преди 2 години
Не е за Донбас и Украйна, а между *** фиатни пари на САЩ и природните ресурси като универсален еквивалент на стойността.
9
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"армията им е с не координирани действия" - ти как би ги кординирал? Да влизат на караминьол в големите гладове по-добра тактика ли е от обграждането и изтощаването на противника? Дай ми една спечелена битка от Украинците за последните 2 денонощия? Барикадирали са се и военната им мощ стига до две села североизточна от Киев - Лукяднивка и Рудницке. Дай съвети как да подобрим координацията на руснките войски, които от 5 дни си почиват и прегрупират.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ти ще береш много нерви за в бъдеще..Господ забавя но не забравя,за милионите объркани съдби...ще плащате с лихвите....
7
7
 
8
 
! Отговори
Такова крадене преди 2 години
Не е било никога. Но за САЩ няма окобена разлика дали директно ще откраднат половин грилион от Русия, или ще напечатат 2 трилиона долара, които ще се разпределят като дълг между 7 млрд жители на планетата извън границите на САЩ.
6
5
 
18
 
! Отговори
Eдин Българин преди 2 години
Този е изключително гнусен, отврат!
5
8
 
16
 
! Отговори
Не стига преди 2 години
Че армията им е с не координирани действия , но и политиците. Лавров говори едно ,Песков друго . Е, бивали ли йремльовските политици и военни да са толкова не адекватни и елементарни, А?!
4
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шойгу да не е ваксиниран, че сърцето го тормози?
3
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никви преговори. Руснаците по форумите масово казват, че излизането на войските не би оправдало дадените жертви. Чакаме Полша да влезе самостоятелно (без НАТО) в Западните покрайнини до 2-3 седмици и да си вземат Галиция.
2
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все едно преговаряш с БЮРМникакъв шанс да излезеш на глава с такува кратуни като укрите и бюрмците.
1
3
 
17
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
НЕ на воината ДА на МИРЪТ