Кремъл: Газови доставки за България и Полша при плащане с рубли

Не се планират контакти на Путин с българския и полския му колега
27 апр 2022 15:00, Елка Василева
525
Кремъл: Газови доставки за България и Полша при плащане с рубли
Снимка: архив, БГНЕС

Доставките на природен газ за България и Полша ще продължат при плащане от двете страни по газовите договори в „правилната форма“, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.

Още по темата
„Заплащане в правилната форма ще бъде основание за продължаване на доставките“, заяви той, цитиран от ТАСС.

На въпрос дали руският президент Путин планира контакт с колегите си от България и Полша за обсъждане на ситуацията с газовите доставки Песков отговори: „Не се планират“.

Песков не изключи и други страни освен Полша и България да не получават руски газ, ако не плащат за него в рубли.

„С наближаването на крайния срок за плащане /за газа/, ако някои потребители се откажат да плащат по новата система, то указът на президента на Русия Владимир Путин, разбира се, ще бъде изпълнен“, каза Песков.

Говорителят на Кремъл заяви, че не може да посочи колко страни са се съгласили да преминат към новата схема за заплащане на газа.

По-рано днес „Газпром“ съобщи, че напълно са спрени доставките за българската компания „Булгаргаз“ и полската PGNiG във връзка с неплащане в рубли в указания срок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


525
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
436
0
 
0
 
! Отговори
а е другари преди 1 година
от Кремъл, кога ще ни върнете златния резерв де откраднахте 44та, кога ще ни върнете военните досиета, що явно нищо не успяхте да научите от там, кога ще върнете всичко де сте извлякли от нашата родина последните 80 години? а?
435
0
 
1
 
! Отговори
колкото преди 1 година
по-рано БГ се еманципира от Москва, толко по-добре. Сега всички полит партии действащи в бг (без1-2 изключения) са проект на ДС и Мсква. целта единствено е да се издои до последно квото може от БГ
434
0
 
1
 
! Отговори
! преди 1 година
Барем да прати по една руска чародейка да ни топли зимъзка. Не да идват само лятото. Големи красавици тия рускини братче мили. Не струвам ама па красиви да му се не види. Да спира газа и да ги праща
433
0
 
1
 
! Отговори
! преди 1 година
Ае пак на твърдо гориво. Путинягата ни ваксинира за КОВИД и ни връща на въглища.
432
0
 
1
 
! Отговори
куку преди 1 година
Ако купуваме красавици от Руснаците щя да кажа къде да си ги наврът
431
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може, има санкции.
430
3
 
8
 
! Отговори
Мене преди 1 година
Въпреки, че сме най-снишени и най-про руски от целия ЕС, само за нас газта е спряна! Е, колко още да се снишаваме? Защо, за Прибалтика не е спряна? Те, не се снишават и пращат всичкото оръжия които могат. Може би, трябва да се изправим и да разберем, кой във всъщност е истинския враг - кой усеща най-слабото звено в ЕС и се опитва да го скъса. Да, Русия сега се оказва, че наистина ни е враг! Колкото и да боли, това е положението! Трябва да се освободим от нейните пипала в нашия живот!
429
0
 
3
 
! Отговори
Ме преди 1 година
Копейкин, тръсни малко от джобовете да напълним газовата на голфу :)
428
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само копейки ла бате :)))
427
10
 
8
 
! Отговори
Чирпана преди 1 година
Сега е точно момента завинаги да се освободим от руската енергийна зависимост.
426
3
 
5
 
! Отговори
копейкин преди 1 година
До БългаринТи не си българин, копейкин си. Всичко, което си написал е лъжа.
425
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен е съвсем нормално Путин да иска газа и нефта да се плащат в рубли. Ако някой иска в долари и евро да си търси такъв газ. Къв е проблема?
424
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
na magurata nemate li rubli?! ah da, onzi dart chenchadjia e v arapsko izgnanie...?! a drugiot u belgrada go pazi vukova jenska straja.
423
4
 
8
 
! Отговори
Бай Петко преди 1 година
Хайде целия евросъз рубладжии ха ха ха
422
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'' След спрените доставки '' .............................. Продължаваме Промяната поставиха доста интересни въпроси за диверсификацията днес ... излиза, че Боко си е бил чисто руски агент ... добре е да се обмисли.
421
3
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
До 461 Е а кажи от къде да дойде тая Газ от пърдистан ли Бе овца. Ти ходиш ли да пазраруваш храна с колата на примерно 300 км. на по скъпа цена от тая до твоя дом която е по евтина и с същото качество.
420
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние газа сме си го предпатили авансово до края на 2022, обаче рашистите сега ще ни го спрат, защото искат авансово плащане в рубли за 2023 година. После как да искат някой да прави бизнес с тях?
419
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Газ няма защото внасяме само от Русия.Навремето автомобили нямаше защото внасяхме пак само от Русия.
418
12
 
8
 
! Отговори
Газ в България преди 1 година
Абе нямаше ли газ в България? Нямахме ли шистов газ на Черно море, шистов газ в Източна България, и природен газ до Плевен и Видин? Дали тези находища може да се отворят, какво ще представлява това? Отварянето на работни места в енергетиката ще представлява крачка напред.
417
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И с какво се подобрява живота на руснаците от войната? Някой руснак да има по-добър живот от това че Путин започна война? Защо не си гледат живота, защо не кажат на Путин да гледа живота?