Над $16 млрд. са загубите на Русия от войната в Украйна

Според "Форбс" най-голямата загуба е потъването на кораба "Москва"
25 авг 2022 22:40, Петя Славова
63
Над $16 млрд. са загубите на Русия от войната в Украйна
Снимка: БГНЕС

Петте най-големи военни загуби от началото на инвазията са стрували на руския президент Владимир Путин повече от един милиард долара, изчислява "Форбс". Като цяло от началото на войната на 24 февруари до 24 август Русия е загубила 12 142 единици оборудване на стойност 16,56 милиарда долара, като това не включва руските ракети.

Още по темата

Най-голямата и болезнена загуба със сигурност е потъването на ценния военен кораб "Москва". Това е флагманът на руския Черноморски флот на стойност 750 милиона долара, който потъна през април. Украйна съобщи, че е атакувала и потопила кораба, въпреки че Русия твърди, че пожар на борда е довел до потъването, предава БГНЕС.

Другите четири големи загуби, които удариха силно Русия, са самолетите Ил-76 на стойност 86 милиона долара, десантният кораб "Саратов" на стойност 75 милиона долара, самолетите Су-30СМ на стойност 50 милиона долара и самолетите Су-34 на стойност 40 милиона долара.

Всички тези загуби общо надхвърлят един милиард долара.

"Форбс" изчислява, че от началото на войната на 24 февруари до 24 август Русия е загубила 12 142 единици оборудване на стойност 16,56 милиарда долара. Тази обща сума не включва руските ракети, допълва от своя страна "Нюзуик".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната имаше две позитивни за мен неща:1.В бг костовистите излязоха като въшките на челото и изръсиха тоюкова глупости по медиите ,колкото не го направиха и медийните клоуни на Борисов в ковид епидемията.2.Войната разтърси лицемерите в света и някак паднаха маските,размаха им грима на сатанистите.Те няма да се оправят от шока никога.Даже само затова Русия спечели.И не всичко е пари както глупаво пак ни зарибяват отвсякъде.
5
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джуджака е изцъклил поглед..
4
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1.2млрд$ за операцията+3трлн. рубли за днр и лнр+ 5трлн.рубли за Кадиров на месец.
3
13
 
21
 
! Отговори
Бачо Киро преди 1 година
Даже и САЩ са загубили повече в подаръци за зеленото наркоманче...за ЕС да не говорим
2
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме им на Русия - само от *** са изкарали 1,4млрд$ повече за газ и нефт за същия период поради повишените цени... Да не говорим че ние сме дребен потребител, а какво остава за половин Европа, дето и те плащат като луди.
1
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все едно съм загубил 1600 лева.