Двама наборници убиха 11 руски доброволци в полигон в Белгородска област

Прибързаната мобилизация предизвика гняв в цялата страна
16 окт 2022 16:12, Нели Христова
70
Двама наборници убиха 11 руски доброволци в полигон в Белгородска област
Снимка: БГНЕС

Най-малко 11 души бяха убити и още 15 бяха ранени на военен полигон в Белгородска област в югозападна Русия в събота, когато двама доброволци откриха огън по други войници, съобщи руското министерство на отбраната.

В изявление на министерството се казва, че двамата стрелци са граждани на бивша съветска република и са били застреляни след нападението.

Министерството определи инцидента като терористична атака.

"Двамата терористи бяха елиминирани с ответен огън",се казва в изявлението, цитирано от руската агенция ТАСС.

Според Baza, руски новинарски сайт с тесни връзки с полицията, стрелбата е станала в 10 сутринта местно време по време на тренировка по стрелба.

Масовата стрелба в събота показва нарастващо напрежение сред руските войски, проблеми, които тормозят армията от началото на войната.

Инцидентът идва и след като десетки хиляди мобилизирани руски мъже са изпратени в Украйна, което се превърна в крайно непопулярен ход, нареден от руския президент Владимир Путин в опит да спре украинския напредък.

Прибързаната мобилизация предизвика гняв в цялата страна и предизвика изселване на стотици хиляди руснаци, които не желаят да участват във войната.

На пресконференция в казахстанската столица Астана в петък Путин каза, че 16 000 мобилизирани войници вече се бият в Украйна и че 222 000 руснаци вече са призовани.

Според местни съобщения повече от 20 новомобилизирани войници вече са били убити в битките в Украйна.

Появиха се и множество видеоклипове, които показват десетки мъже, живеещи в лоши условия в центровете за обучение, докато чакат да бъдат изпратени в Украйна, докато някои от смъртните случаи в руските мобилизационни центрове също показват сериозни проблеми с морала.

По време на обучение един мъж във военна база близо до Санкт Петербург се простреля смъртоносно. Съобщава се, че друг в Сибир си е прерязал гърлото в столова.

Във видео обръщение към Путин, публикувано в събота, група майки на мобилизирани мъже от Брянск, град на по-малко от 100 мили от границата с Украйна, поиска връщането на сина им, наричайки процеса на мобилизация „фарс“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 7....не разбрах идеята ти Пишеш че са украински наборници?В руската армия няма украински , а руски наборници
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По принцип в този дух са наставленията на украинските военни. Че е по-добре да убиеш агресор болшевик, отколкото да се биеш на негова страна. Болшевиките гинат като мухи.
7
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според независими експерти щом Русия казва официално, че са убити 11 души, то жертвите са много повече.
6
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са млади и не заслепени от руската пенлива истерия за Велика Русия.Всеки със съвест и не пиян руснак би постъпил така Трепи руски пияндурници и бягай в украински земи
5
9
 
13
 
! Отговори
КРАВАРЧЕ преди 1 година
Докога зеления ще дундурка червения? Трябва да го приключва по бързо, за да го окачи на въжето! Има голяма опасност поради преклонна възраст червения да си иде от естествена смърт и да се оттърве, което би било жалко и несправедливо за двата народа! ГОРЕ ПУТИН, НА ВЪЖЕТО!!!
4
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това да били украински наркомани. Като Зеленски.
3
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно са постъпили младите войници.Трепи.И бягай
2
10
 
25
 
! Отговори
Последния Софиянец преди 1 година
Не му остава много време на дребното-плешиво-ботоксово диктаторче !
1
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започна се.Невярващите в руския фашистки истерерии не се поддават И застрелват врага в тил .И бягат при украинците Така е редно Така трябва