Песков: Донбас не е защитен, военната операция продължава

Крим ще национализира украинска собственост
3 фев 2023 22:20, Анисия Иванова
67
Песков: Донбас не е защитен, военната операция продължава
Снимка: БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Донбас не е защитен напълно и затова така наречената от него "специална военна операция" продължава. В същото време Песков увери, че безопасността на полуостров Крим е гарантирана.

Песков каза още, че таванът върху цената на руските петролни продукти, който влиза в сила в неделя, ще дестабилизира световния енергиен пазар. Според него обаче Русия предприема необходимите мерки, за да защити интересите си, съобщи БНР.

Говорителят на Кремъл категорично опроверга публикуваната във вестник “Нойе Цюрхер Цайтунг” информация, че директорът на ЦРУ Уилиям Бърнс е предложил мирен план по време на тайно посещение в Москва. Според швейцарското издание планът е предвиждал Украйна да се откаже от около 20% от територията си в полза на Русия.

Междувременно депутатите в парламента на Република Крим приеха единодушно резолюция за национализация на собствеността на чуждестранните граждани и държави, които са извършвали враждебни действия спрямо Русия.

В списъка с подлежащите на национализация обекти фигурира имущество на известни украински олигарси като Ринат Ахметов и Игор Коломойски.

Председателят на регионалния парламент Владимир Константинов заяви в интервю за телевизия “Русия 24”, че през 2014 г. Коломойски е изнесъл от Крим повече от един милиард долара в брой.


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи Русия и САЩ се разбраха , колко да бъде отхапано от Украйна. Трябва да се постреля още малко за да се достигнат територийте и ще спре войната. Ама нали няма как САЩ да каже продадохме част от Украйна и сега ще има още малко война.
50
2
 
1
 
! Отговори
Тръмп каза преди 1 месец
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че Вашингтон трябва да преговаря за мирно разрешаване на конфликта между Русия и Украйна. Тръмп също така подчерта значението на по-рационалния подход към доставките на оръжие за Киев, но посочи, че Европа трябва да увеличи доставките.
49
6
 
6
 
! Отговори
Какво следва преди 1 месец
Украйна не може да спечели война с Русия и това е ясно на всеки здравомислещ човек. Колкото по-рано украинците започнат да преговарят за мир, толкова по-малко ще загубят.
48
4
 
5
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 1 месец
До Анонимен 49: "В момента пристига тежката техника"? В момента нищо не пристига. Очаква се да дойде, за да бъде утилизирана от руската армия.
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а виличката на зеления папугай
46
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В момента пристига тежката техника. Нищо не е защитено. Има ракети, танкове, самолети...
45
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рашистите заминали в ада да си платят за престъпленията надхвърли 130 000. Слава на украинските герои!
44
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вън от Украйна, окупатори!
43
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
мачкай урките
42
18
 
11
 
! Отговори
Кремълска дебилност преди 1 месец
Все едно да нахлуят крадци в имота ви , и да не напускат, щото не бил достатъчно "защитен"! А Путин през това време да им щрака нотариални актове! Ще си платят за всички поразии , и то с лихвите! С милиардите които са им блокирани, военно-престъпниците са се разделили отдавна! Затова и всичките са толкова щедри! Отделно Русия, колко ще плати! Само наш'то безгръбначно, къде се е покрило!
41
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко, което тези прес тъ пници са окупирали, национализирали, заграбили, убили и/или унищожили ще овъзмездят и репарират на 1000 процента. Международен трибунал срещу нечовешкия режим на бункерното джудже!!!!
40
14
 
10
 
! Отговори
Питам преди 1 месец
Имало ли е до сега случай Кремъл да потвърди нещо ?
39
21
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Малко ви остана да сте в Донбас.Леопардите и F-16 идват.Тогава Донбас ще бъде защитен от руските варвари.
38
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Войната ще приключи с победа над ,,пунинофашизма" в Украйна.Дребисъка ще бъде ликвидиран и ще настъпи мир Русия ще плаща репарации
37
35
 
23
 
! Отговори
Майната ви.... преди 1 месец
Донбас е украински ,а руснаците го защитават от собствениците. Баси мамата. Путин е заразил всички около него от бяс , или се правят на заразени,чакайки го малка да се разклати и дружно ще му скочат. От това се страхува най много Путин.
36
21
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
а тука има 5-6 недорасляка, пушка и танк не са пипвали, ама крякат за бандитска украйна
35
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дежурните глупости и дежурните няколко знака лайкове на мига пък четеш морал на другите че били лъжци а себе си не видял.
34
25
 
21
 
! Отговори
Дежурните глупости преди 1 месец
от всеки руски фашист в Кремъл.... Нашите изветрели русофили са абсолютно същите лъжци и пoдлеци. Ще говорят (лъжат) всичко което им осигурява роби за убиване в Украйна...
33
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крим щял да национализира украинска собственост.Не Крим а Москва.Руснаците само знаят да заграбват и после да викат,че ти дават.Хем те крадат,хем после ти го продават обратно.
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До по долния пияница. ... Може да сме пенсионери но не сме пияници а пък в другия форум и пияница професор се включил.