Русия напредва в Бахмут, опитът за рекет на Пригожин не мина

Наемниците от Вагнер няма да бъдат изтеглени
Обновена: 10 май 2023 13:38 | 10 май 2023 13:38, Стела Стоянова
275
Русия напредва в Бахмут, опитът за рекет на Пригожин не мина
Снимка БГНЕС

Руските войски продължават да напредват в Бахмут. Геолокационните кадри показват, че окупаторите са напреднали още повече в западната част на града. Това се съобщава в нов доклад на Института за изследване на войната (ISW).

Анализаторите отбелязват, че ръководителят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин е заявил, че ВСУ са нанесли удар с HIMARS по мястото край Бахмут, където "Вагнер" държи пленени украинци, но ISW не е забелязал визуално потвърждение на това твърдение.

Анализаторите също така посочват, че Пригожин е обявил, че наемниците му няма да бъдат изтеглени от Бахмут до 10 май, както беше казал по-рано, въпреки че руското министерство на отбраната не е предоставило на Вагнер допълнителни снаряди. Той заяви, че наемниците му ще продължат да се бият в Бахмут и ще продължат да изискват боеприпаси от руското министерство на отбраната.

От ISW смятат, че неуспехът на Пригожин да изпълни заплахата си да се изтегли от Бахмут показва, че той осъзнава зависимостта си от руското министерство на отбраната.

"Пригожин се опита да изнудва руското министерство на отбраната да промени приоритетите на офанзивата в Бахмут, за да може сам да претендира за победа в града", обясняват анализаторите.

Институтът отбелязва, че според някои съобщения вагнеровците неуспешно са се опитали да пробият към Хромово и активно да блокират останалите украински сухопътни логистични линии към Бахмут.

В града продължават да се водят тежки боеве. Руските окупатори са хвърлили всичките си сили за превземането на Бахмут, но украинските военни продължават да държат отбраната.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още по темата: боевеПригожинбахмут
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като чета коментарите тук, ми става ясно защо в Русия народа живее като скотове и няма пари, А ТО Е - че всички рубли които не са откраднали руските капиталисти /Дерипаска, Абрамович, и компания/ се дават на троловете в интернет - тоест за хибридна войно, но те мужиците, колкото и да са смотани един ден ще се осъзноят/.
205
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
много мераклии да ходят да се бият в украйна - споко американците ще ви изпратят има още украинци за изтребление- тогава сте вие - нали скоро откреха и полигон около калиакра на нато- отиваме към франтова държава а се бият русия и сащ - ние какви сме - май сме разходен материал на краварите
204
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Настъпва в обратна посока
203
4
 
6
 
! Отговори
тя преди 11 месеца
Сложете най- после край на укронацистите!
202
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
московоя на кол
201
0
 
8
 
! Отговори
Николай Г. преди 11 месеца
Войнолюбци сте всички тук и велики стратези.Обаче ако ви мобилизират(недай Боже) искам да ви видя
200
12
 
30
 
! Отговори
Димо преди 11 месеца
Окупатори в този руско-езичен град се явяват укро-нацистите. Не случайно в своето отстъплепие те взривяват сградите. Сградите са руски, населението е руско, градът е руски, битката се води на руска територия. Така, че за укрите няма нищо свидно и те унищожават всичко преди да побягнат.Знаят, че града няма никога повече да бъде техен.
199
16
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Браво на окупаторите. Бой по каските на украинските фашисти. Още поне 5 години, докато ги омаломощят преди да станат всички граждани на Руската федерация. Те още пазят съветските си паспорти, така че промяната ще е бърза и безпроблемна. Украинското селячеството не е способно да поддържа самостоятелна държавност и такава повече не бива да им се подарява, защото току виж нарочили друга съседна държава. Два пъти с фашистка Германия е твърде арогантно прегрешение.
198
10
 
18
 
! Отговори
Бай Дрън преди 11 месеца
С химарси удряли лагери с украинци? Защо, да не издадат някоя тайна случайно?
197
42
 
17
 
! Отговори
щастлив дед мудак преди 11 месеца
русия напредва ама отрицателно в4ера ги изритаха на 3 км назад снощи са отстъпили още един
196
12
 
32
 
! Отговори
Знайко преди 11 месеца
Истинската осраинска история, която всъщност е измислена и няма реални доказателства за съществуването на така нареченате киевска рус, не киевска украйна!!!! Аз го разбирам като киевската част на Русия. В документи известни като Берестенние грамоти, отнасящи се до търговията през 15-16 век никъде не се споменава Киевска рус или нещо подобно , а най-често Новгород, Москва, Тула и Омск. Който иска да си намери видеата в тубата, щото в учебниците пише съчинена от правоверни чиновници истина.
195
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
УКРАИНСКАТА МАКЕДОНСКАТА, ШОПСКАТА, БЕЛОРУСКАТА НАЦИИ СА СЪЗДАДЕНИ ОТ МАСОНИТЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 100 ГОДИНИ. ЦЕЛТА ИМ Е ДА ОТКЪСНАТ ЗЕМИ ОТ РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ. НАСКОРО ОПИТВАТ ДА СЪЗДАДАТ И ПОМАШКА НАЦИЯ... НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД СЕ УСЕТИ...
194
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 204 Кокi За червените кратуни които си мислят че украинците били руснаци ги съветвам да прочетат истинската(не руска)история на основаването на украинския етнос който основава своя държавност далеч преди московското.. . . . . . Трай си в бърлогата! Етносите не се основават, а възникват! Да не си още в социализма? Опит да заблуждаване на нсивните маси!
193
5
 
20
 
! Отговори
Мигрант преди 11 месеца
На ден 200 хохли отиват на небето.10дена 2000 хохли,30 дни 6000 хохли.
192
33
 
8
 
! Отговори
Кокi преди 11 месеца
За червените кратуни които си мислят че украинците били руснаци ги съветвам да прочетат истинската(не руска)история на основаването на украинския етнос който основава своя държавност далеч преди московското.Ами например германия да претендира за австрия която се е основала преди германия.Най големи фалшификации на история са направили болшевиките
191
5
 
20
 
! Отговори
Стьопа преди 11 месеца
И тъй ни стана ясно тия що са бият то е само е ясно че се тепат поляци с руснаци
190
23
 
24
 
! Отговори
Със самочувствие преди 11 месеца
Жена ми ме изгони от къщата! Аз съм се заключил в тоалетната на края на двора (вярно-тясно и смърди), но й крещя, че все още съм в имота и няма лесно да се дам! Съседите ми дават през стените корички хляб да не гладувам и ме насърчават: "Тук си добре, поне акаш на спокойствие, а жена ти се чуди как да поддържа тази голяма къща!" Е, вярно- само няколко сгради са им останали, но колко е важно да си мислят, че все оше Бахмут не е превзет! Жалки УКРАЙНЦИ, но поне храбри!
189
42
 
12
 
! Отговори
ПОЛК АЗОВ преди 11 месеца
Opкитe бягат ! Слава Укаiнi ! Ще ги гоним до Урал !!!
188
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Стига с тези измислени напредвания!Гледайте публикуваното видео преди няколко часа в мрежата от самия Пригожин ,на което се виждат бягащите войници от 72-а бригада .А разярения Пригожин в същото време разпалено обяснява, че над 500 бойци са останали мъртви на бойното поле.
187
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До До 164 Украйна има едно общо нещо с България - там от руснаци ги направиха украинци, по рецептата по която направиха от българи македонци и измислената държава македония. Това е общото .- измислени езици, измислени държави, кражба на чужда история.