Атака с руски дрон в Одеса над училища и детски градини

Ударени са и близо 300 апартамента
181
Атака с руски дрон в Одеса над училища и детски градини
Снимка: БГНЕС

Близо 300 апартамента са повредени при атака с руски дрон в Украйна

Според съобщения в медиите общо 290 апартамента са били повредени късно в събота, след като Русия е извършила атака с дрон срещу град Одеса в Украйна, предаде БГНЕС.

Според новинарския сайт "Укринформ" градският съвет на Одеса е съобщил за инцидента, при който са засегнати 11 жилищни сгради.

Две училища и три детски градини също са били поразени, съобщи Укринформ, като се позова на началника на отдела по образование Елена Буйневич.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още по темата: одесадрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
На Запад дадоха остра оценка на контранастъплението на ВСУ: ugu0Tu и самоубийци.Според американски и европейски военни експерти контранастъплението на ВСУ е в нарушение на основните правила на военната тактика.Това съобщава порталът Asia Times. "Опитахме се да им кажем да спрат тази частична и самоубийствена тактика,да идентифицират основната атака с подходяща пехотна подкрепа и след това да направят каквото могат",каза висш европейски офицер.Според него бойците от ВСУ бягат в пет различни посоки.Освен това танковете на ВСУ се насочиха към минните полета,като не пропуснаха разминиращите машини
88
0
 
13
 
! Отговори
2 преди 10 месеца
Подчертава се, че 47-а механизирана бригада е обучена от офицери от НАТО и е оборудвана със западно въоръжение. "Не е ясно какви общи щети са нанесени на тази бригада, но други части бяха толкова разгромени, че някои батальони отказаха да се бият", каза той.
87
1
 
16
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
В САЩ казаха, че най-добрите батальони на Зеленски са отказали да се бият в района на Запорожие. Това заяви американският журналист, бивш служител на Пентагона Стивън Браян, коментирайки неуспешното контранастъпление на ВСУ. "Руснаците, по време на офанзивата на ВСУ, унищожиха критичния радар Hensoldt TRML-4D AESA, част от системата за ПВО Iris-T, която беше разположена в зоната на бойните действия в подкрепа на ВСУ", каза Брайън . Той отбеляза, че "най-добрата" бригада на ВСУ не може да устои на руските сили.
86
1
 
15
 
! Отговори
4 преди 10 месеца
И оттук известно затишие, което очевидно ще приключи много скоро със следващата буря. И в Киев добре знаят, че прозорецът на възможността за "контраатака" на въоръжените сили на Украйна бързо се затваря.
85
1
 
10
 
! Отговори
3 преди 10 месеца
Руският фронт няма да се разпадне без развитие на пробив край Орехово. И оттук нататък има само един вариант.Необходимо е спешно да се пожертва едно от направленията,където е трябвало да се нанесе спомагателен удар и да се прехвърлят под Орехов и неговите околности онези сили,които трябва да атакуват там(или да се насочат към операция от много по-малък мащаб).Съдейки по данните на разузнаването,ВСУ реши да действа точно по този сценарий(прехвърляне на допълнителни сили).
84
1
 
7
 
! Отговори
2 преди 10 месеца
И сега за Киев в възниква въпросът какво да прави по-нататък. Хвърляне в битка втория ешелон при това развитие?Не е най-добрият вариант.1)няма гаранции,че по-малко подготвените за това бригади, хвърлени една по една в тясното място,няма да бъдат избити като 47-a.И дори ако е възможно да се пробие фронтът с цената на загуба на втория ешелон,тогава кой ще развие този"успех"?В края на краищата,без нови бригади за пробив(например като 82-ра бригада,оборудвана за това с почти сто американски колесни бронирани бойни машини Stryker и танкова рота Chelenders),всичко това няма голям стратегически смисъ
83
0
 
6
 
! Отговори
абе преди 10 месеца
тез хептен ни взеха за мезе - един да удари 11 сгради!...той трябва да е извънземен
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
100 до 102. За разлика от теб знам езици, за разлика от теб съм любопитен и за разлика от теб държа да знам дали нещо е истина, или не.
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Унищожаването на най-добрата САУ в света: Руснаците изпепелиха немска Panzerhaubitze 2000Тя държи световния рекорд за най-далечен обхват на поразяване на цел200-та бригада на въоръжените сили на Русия е изпепелила немски Panzerhaubitze 2000 в битка край Бахмут, съобщават световните издания...
80
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не е вярно, че българите са за Русия. Целият свят, с изключение на американските колонии, е за Русия: Китай, Индия, югоизточна Азия, Арабия, Африка, Южна Америка.
79
0
 
8
 
! Отговори
999 преди 10 месеца
Е как така един дрон порази толкова много различни обекти?
78
7
 
3
 
! Отговори
лгбт кравар бандер преди 10 месеца
Щом рашистан пак атакува жилищни сгради и детски градини на стотици километри от фронта, значи тридневната специална операция върви по план.
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
остатъкът от зграда е престоял най малко една зима в рарушение, а на всичкото от горе заснетият в гръб украинец е по зимен бански. . . . еййй оуууу, кво праиме? що постоянно мамите,Лъжи не ви остаха. Превеждате с интернетните транслатори. лепите изкухали снимки. триете постове. забавата е голяма
76
0
 
16
 
! Отговори
задача преди 10 месеца
Един руски дрон е повредил 290 апартамента, 11 жилищни сгради, две училища и три детски градини. И това при условие, че украинското ПВО прихваща и сваля всичко. Пита се, какви ще са пораженията ако Русия прати ДВА дрона и укрите не ги свалят?
75
8
 
1
 
! Отговори
лгбт кравар бандер преди 10 месеца
Тука има няколко "българи", които веят руското знаме на връх Шипка.
74
0
 
12
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
В който имало казарми на военни и наемници...
73
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до95.Прав си.Българите масово сме за Русия.Много близка до нас страна.Даже да не бяха ни освободили от турско робство пак щяхме да сме за Русия.Такива са фактите.Който има акъл вижда че делото на Путин за защита на руският народ е справедливо.Затова и накрая Русия ще спечели.
72
1
 
13
 
! Отговори
Хе хе преди 10 месеца
Пропагандистите на Киев вече празнуват Победата на Путинския Режим. Заедно с руската "опозиция", която заседава във Варшава, и 2-та терористични отряда, бистрят как да разчленят РФ. Раничко е още. СВО тепърва ще се развива.
71
22
 
5
 
! Отговори
фашизиран режим преди 10 месеца
Всеки руснак с няколко мозъчни клетки в кратуната ще си бие камшика и няма да се бие заради болните имперски мераци на кремълският фашизиран запъртак !
70
2
 
7
 
! Отговори
Останки преди 10 месеца
Паднали са останки от дрон. Поне по една от сградите. Има клип от една от неподконтролните на Киев украински медии. Имаше голяма атака по военни обекти в Одеса. ПВО-то доста е поработило.