Северна Корея топло посрещна руската делегация

Сергей Шойгу беше посрещнат с червен килими и руския национален химн
26 юли 2023 08:30, Анисия Иванова
59
Северна Корея топло посрещна руската делегация
Снимка: БГНЕС

Северна Корея постла червения килим за руския министър на отбраната, като представители на Москва и Пекин ще присъстват на събития за годишнината от Корейската война, първите известни чуждестранни посетители на страната след затварянето на границата й заради пандемията от Ковид-19, предаде АФП.

Утре Пхенян ще отпразнува 70-ата годишнина от подписването на примирието от Корейската война на 27 юли 1953 г., което сложи край на военните действия и се отбелязва като Ден на победата в Севера.

Руският национален химн прозвуча на цялото международно летище в Пхенян, което беше "обвито в топла атмосфера на добре дошли", за да поздрави руския генерал Сергей Шойгу и неговата делегация, съобщи Корейската централна информационна агенция.

„Знамената на Корейската народнодемократична република и Руската федерация се вееха и почетната гвардия на Корейската народна армия бе на гарата преди терминала“, се казва в съобщението.

Шойгу беше посрещнат от министъра на отбраната на Северна Корея Кан Сун Нам, а стотици униформени войници, наредени на летището приветстваха руснаците.

Севернокорейците изразиха своята "пълна подкрепа" за руската армия и народ, "които се борят да защитят суверенните права и развитие и интересите на своята страна", добави държавната агенция.

Русия, исторически съюзник на Пхенян, е една от шепата нации, които поддържат приятелски отношения със Севера.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е твърд в подкрепата си за нахлуването на Москва в Украйна, а според Вашингтон, доставя ракети на Русия.

Парк Уон-гон, професор в университета Ewha в Сеул, заяви, че фактът, че министърът на отбраната на Русия е отлетял за Пхенян, докато страната му е във война, е "много важен".

„Въпреки че системата за извънредна карантина остава в сила, Ким Чен Ун може да е почувствал необходимостта да покаже нещо на своя народ на честванията на Деня на победата“, добави Парк.

"Присъствието на китайци и руснаци може да изпрати силно обединено послание към Съединените щати", уточни той. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Рамбооо, знаеш ли, че живеещите в КНДР, пишат северна Корея и южна Корея, за да подчертаят, че делението на север и юг е изкуствено и временно. Ким с удоволствие ще изстреля балистичните си ракети с ядрени БЧ към Пиндостан, но не и към своите южни братя.
21
4
 
12
 
! Отговори
Хахахааа преди 9 месеца
Егати смехотворната новина!!! Комиците на 21 век.
20
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Измислената гладна корейска армия. Посреща другата измислена гладна армия. Аман престъпници облечени във военни униформи проповядващи измислен ред :)) Кретеените на 20 век.
19
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Емилитротинетката се е скъсала да драска глупости и да имитира масовост...
18
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Егати и "новината". Единият сатрап отишъл при другия сатрап. А целувки уста в уста нямаше ли ?? Все едно гледам посещение на Брежнев при Живков, в "Работническо Дело".
17
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
заради е туй разточително посрещане и кляняне до земята - 5 млн корееца останаха без ядене за една седмица - да им бяхте облизали и таш ците на руските фашаги
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Северна Корея посрещна руската военна делегация на най-високо ниво. Крайно време е Русия на напусне групата на страните, подкрепящи санкциите срещу КДНР.
15
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тези, които "поддържат" режимите в СК и РФ не искат те да живеят по-добре (за тях е ясно, че това няма как да стане), а искт просто ВИЕ останлите да живеете по-зле. Типични шопски наневутевци!
14
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Обявявам днеса за най-мивкарския сайт някога. Тука се пише само за Русия, Сев. Корея, джуджето с памперсите и неговите приключения в състояние на война, когато тези трябва да бъдат изтрити от полезрението на хората.
13
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма ситуация в която нормален европеец да попадне в този маскарад! Това е дистопия! Дотам с едокараха братушките! Върнаха се 100 г. назад! Сега са при Ленин!
12
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Корея разделена на две от руснаците и американците. Разликата между руската и американската Корея е меко казано Очевадна.
11
5
 
23
 
! Отговори
А бе преди 9 месеца
Пуснали са парното за топло посрещане..
10
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Психопати. Застинали в началото на миналия век.
9
5
 
29
 
! Отговори
Пич преди 9 месеца
Годината е 2023 ... усеща се като 1960. тъжно, много тъжно. Човечеството се връща в мрачните времена за Студената война. Дано не се окажем отново от страната на *** и този път.
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
хахахахахахаха :))))))))))))))))))))
7
5
 
28
 
! Отговори
Сълза и смях преди 9 месеца
Изпаднали държави,изпаднали хора...аутсайдерите на планетата Земя
6
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво падение за Русия!
5
28
 
6
 
! Отговори
Мачкай Вова преди 9 месеца
Намачкай нацистите жгие.
4
23
 
4
 
! Отговори
Мао Дзъдун преди 9 месеца
байдън ще бъде ***-силен пред статуята на ;свободата; и изхвърлен от нея да се размаже като Буца кайма, еСсропа и фАЩ ще бъдат бъдат потопени заедно в рамките на половин ден.
3
1
 
23
 
! Отговори
Да припомним преди 9 месеца
Посолствата на 12 държави в Северна Корея спряха работа, а целият чуждестранен персонал на международните хуманитарни организации напусна страната поради сложната обстановка, включително недостига на стоки и лекарства. Това съобщи посолството на Русия в Пхенян, цитирано от световните агенции."Човек може да разбере онези, които напускат севернокорейската столица - далеч не всеки може да издържи безпрецедентно строгите тотални ограничения, крайно острия дефицит на необходими стоки, включително лекарства, липсата на възможности за решаване на проблеми със здравето", пише в изявление на посолств